Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Învăţătoarea din Lereşti, cu 9,90 la Titularizare, a surprins un ins aruncând trei pui de câine la gunoi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3023

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2316_Clipboard04.jpgTânăra l-a fotografiat şi l-a expus public, ca să ştie poliţiştii pe cine să sancţioneze

Cel mai invocat motiv al autorităţilor de la Câmpulung pentru prezenţa pe mai departe a câinilor comunitari în cartiere îl constituie abandonarea lor de către persoane rămase necunoscute. Asta pentru că nici Poliţia Locală n-a reuşit să surprindă vreun făptaş şi nici lumea nu sună ca să sesizeze astfel de gesturi. Cazul pe care îl vom relata nu ţine de competenţa serviciului public al Consiliului Local Câmpulung, ci intră în responsabilitatea de acţiune a poliţiştilor de la Lereşti, întrucât în comuna vecină s-a consumat fapta unui cetăţean, care n-a avut nicio strângere de inimă când a aruncat la gunoi trei căţeluşi. Speţa prezentată în spaţiul public de mai mulţi lereşteni cu iniţiativă are de toate: animalele abandonate pe domeniul public, locul faptei şi, cel mai important, autorul surprins de o persoană care locuieşte în vecinătatea zonei în care un ins fără suflet s-a debarasat de cutia cu puii de câine în ea.   

Nu este prima dată când oamenii găsesc pe strada lor animale aruncate la gunoi 

Că Facebook e bun la casa omului o dovedeşte mobilizarea pe reţeaua de socializare a unor cetăţeni cu dragoste pentru nişte biete animale, neputincioase în faţa unor indivizi lipsiţi de umanitate. Aşa cum este insul care a lăsat lângă pubelele din vecinătatea podului de cale ferată, care străbate strada Marineşti, o cutie cu trei pui de câine frumoşi ca nişte jucării. Tânăra învăţătoare Elena Olteanu, premiată de primarul Marian Toader pentru performanţa ei la examenul de Titularizare din 2017, când a obţinut media 9.90, a făcut dovada unui simţ civic fără cusur. Martoră la incidentul care denotă lipsa de bun simţ, bună creştere şi lipsa de suflet a insului care a aruncat animalele la gunoi, Elena n-a avut nicio ezitare în a-l fotografia pe consătean şi a-l expune public. Nu numai ca să-l ştie lumea, dar să ştie şi poliţiştii pe cine sancţionează pentru abandonarea unor pui de câine lipsiţi de ajutor pe domeniul public.       

Ca o paranteză, faptul că se aruncă pe drum, la ţară, animalele afectează şi municipiul, căci, în situaţia în care supravieţuiesc, nu stau locului dacă teritoriul este ocupat de alţi maidanezi, ci umblă, în căutarea unei zone în care să se pripăşească. Iar strada Marineşti, din Voineşti, este la un pas de loc de Câmpulung, unde ajung majoritatea patrupedelor fără stăpân din mediul rural. Revenind la povestea din Lereşti, inimoasa învăţătoare a dat un puternic exemplu consătenilor şi nu numai lor, prezentând pe pagina personală de Facebook poza maşinii, însoţită de următorul mesaj: „Această persoană a oprit maşina şi a lăsat, pur şi simplu, o cutie cu trei căţeluşi lângă tomberoane, pe strada Marineşti. Nu la tomberon se aruncă animalele!”, a scris Elena Olteanu, pe 4 septembrie 2018, declanşând reacţii dezaprobatoare în rândul celor care i-au vizionat postarea.

„Bagajul” de care a scăpat într-o manieră josnică un individ din localitate a fost zărit şi de alt lereştean, care a dezvăluit şi alte amănunte despre făptaş. „Mergeam cu bicicleta şi i-am văzut în Lereşti-Voineşti, pe strada Marineşti, în apropiere de podul de cale ferată. Au doar o cutiuţă cu pâine înmuiată, fără apă de băut. Cineva din zonă a pozat maşina care i-a abandonat lângă tomberoane: AG 19 WLP, cred că Opel Astra! Se pare că împricinatul este Marius „Fox” Vulpoiu din Lereşti, după cum se observă în poză.”, a menţionat pe pagina sa Marius Toader, care a adăugat că, pe înserat, a revenit în zonă cu apă şi mâncare pentru câini, dar nu a mai găsit puii acolo. Întors acasă, a aflat că animalele au fost duse la adăpostul din Grui. „E povestea de aseară, pe care am semnalat-o pe grupul satului Voineşti. Un anumit individ a oprit această maşină lângă tomberoane şi a lăsat cutia cu cei trei căţei, nicidecum nu sunt din zonă! Se pare că strada noastră este adăpost de animăluţe, pentru că, zilele trecute, a mai fost lăsată o cutie cu pisicuţe. Ţin să precizez că au fost sesizaţi cei de la Protecţia Animalelor şi duşi la adăpostul din Grui.”, a anunţat Elena Olteanu deznodământul întâmplării. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK