Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Adio, ajutor social pentru cei care nu vor să muncească! Cei declaraţi „apt de muncă” nu mai au voie să refuze serviciul şi nici activităţile ALOFM

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 694

b_400_250_16777215_10_images_2301_alofm.jpgNumărul asistaţilor social creşte de la o zi la alta şi în zona Muscel. Zeci de oameni s-au obişnuit să ceară ajutor social, dar să nu meargă la muncă. Noua lege adoptată în Parlament are un mesaj sigur şi irevocabil: Cine refuză un loc de muncă nu mai primeşte ajutor social! În mai multe comune limitrofe Câmpulungului, primarii deja i-au implicat în activităţi pe asistaţii social, însă totul a decurs cu greutate, din cauză că mulţi nu muncesc decât dacă sunt păziţi. 

Legea a fost votată în Parlament pe 20 iunie, iar toţi asistaţii social trebuie să ştie că va fi nevoie să muncească. Practic, refuzul unui loc de muncă va duce la anularea remuneraţiei primite, pentru a diminua numărul persoanelor apte de muncă, dar care stau acasă degeaba, pe banii statului. 

În Câmpulung sunt firme care au anunţ de angajare permanent, cu posibilitate de calificare gratuită a angajaţilor, însă mulţi preferă să stea acasă şi să ia bani de la asistenţă socială, decât să ceară un loc de muncă la Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă. „Noi încercăm pe toate căile să-i îndrumăm către muncă, însă este o rezistenţă mare. Nu există o statistică a numărului de asistaţi social, deoarece nu toţi care se duc să ceară, vin la noi după adeverinţă sau să îşi caute de lucru. Trebuie să îi îndrumăm către muncă. Anunţăm ce posturi sunt, ei vin, se înscriu, o parte dintre ei reuşesc să se şi angajeze. Exisă la unii bunăvoinţă, dar sunt şi oameni care nu mai trec pe aici. Muncesc la negru, preferă aşa decât un loc de muncă stabil, sau vor doar ajutor social, însă legea se schimbă acum.”, a spus Paul Petrescu, şeful ALOFM Câmpulung.

Proiectul s-a depus în anul 2017 de deputatul PNL Florin Roman, iar un an mai târziu s-a votat şi prevede modificarea legii venitului minim garantat. „E lege: refuzi un loc de muncă, nu mai primeşti ajutor social. Amendamentul meu, susţinut împreună cu deputatul Alexandru Baiesan, a trecut de votul final. 280 de colegi au votat şi de azi e literă de lege. O lege împotriva puturoşilor, nu împotriva celor care au cu adevărat nevoie de sprijin. Sunt 220.000 de beneficiari de venit minim garantat! Pe mulţi dintre ei îi găsiţi prin cârciumi, refuză să-şi trimită copiii la şcoală şi trăiesc pe spinarea statului. S-a terminat! Mulţumesc celor care au votat împotriva puturoşilor! La muncă, nu la întins mâna!”, a postat Florin Roman pe pagina sa personală de socializare. 

Proiectul depus de deputat şi aprobat schimbă articolul 15, alineatul 7 din Lege, care înainte prevedea că un asistat social are dreptul să refuze de trei ori un loc de muncă sau activităţile organizate de Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Acum acest alineat al articolului, sună diferit şi clar: „Refuzul unui loc de muncă oferit şi /sau de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională, conduce la încetarea dreptului la ajutorul social”.

În mai multe comune din Muscel, precum Poienari, Bughea de Jos, Lereşti şi altele, primarii au aplicat deja legea, obligându-i pe aspiranţii la ajutor social să muncească mai întâi. Mulţi dintre asistaţi au fost prinşi că nu muncesc, dacă ne aducem aminte doar de cazul de la Bughea de Jos, acolo unde primarul Dorel Tănăsescu a descoperit prin intermediul reţelei de socializare că sumele de la Primărie pentru asistaţii social erau „bani de un suc” pentru unii bugheni care îşi postau poze în vacanţe de lux sau cu copiii aşezaţi pe un pat de bani. În urma acestei descoperiri, câţiva asistaţi din localitate au rămas fără sursă de venit. Ca să nu mai spunem de Poienari şi de Vlădeşti, acolo unde primarii şi Poliţia rurală sunt paznici pentru asistaţii care muncesc doar dacă sunt păziţi, plus alte cazuri. Iată că acum lucrurile se schimbă radical, iar în momentul în care doritorii de bani de la asistenţă socială vor merge să ceară sumele respective vor fi trimişi la muncă! 

The most visited gambling websites in The UK