Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Atenţie cu cine intraţi în vorbă şi pe mâinile cui vă lăsaţi banii! Escrocii au început să dea târcoale caselor de schimb valutar din Câmpulung!

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 1244

Niciodată, hoţii n-au fost mai inventivi ca astăzi, când şi tehnologia pare să fie de partea lor. Folosindu-se de mici „trucuri”, escrocii reuşesc să păcălească zeci de persoane credule, care se lasă uşor conduse de tertipurile lor. După ce metoda „Accidentul” a cam expirat, infractorii au găsit rapid noi metode de a vă lăsa cu buzunarele goale. „Coletul”, „Judokanul”, „Modelul”, „Bricheta”, „Maradona”, „Bolnavul”, „Călugărul”, „Telecomanda” şi, mai nou, „Citaţia”,  sunt cele mai răspândite escrocherii din ultimii ani.

Câmpulungean lăsat fără bani la casa de schimb valutar

De câteva săptămâni, au început să apară şmecherii pe lângă casele de schimb valutar din Câmpulung. Escrocii sunt în tranzit şi, după ce reuşesc să facă un număr de victime, de obicei persoane în vârstă, credule, o zbughesc spre alte localităţi, în căutarea de noi ţinte. Un câmpulungean în vârstă de 50 de ani a avut de-a face, zilele trecute, cu un astfel de personaj, care l-a lăsat fără o sumă de bani lângă o bancă situată în buricul târgului, la câţiva paşi de Primărie şi Poliţie. Bărbatul voia să schimbe câteva sute de euro în lei, la casa de schimb valutar a instituţiei bancare, când a fost abordat de o persoană care i-a propus un schimb valutar mai avantajos, pe care l-a acceptat. După ce a fost făcut schimbul, iar escrocul s-a făcut nevăzut, victima a sesizat că îi lipseşte jumătate din sumă. Cazul a ajuns în atenţia Poliţiei şi se pare că nu este unul singular. Modul de operare este recunoscut ca „şmen” şi este folosit în preajma caselor de schimb valutar pentru un aşa-zis schimb mai bun. Suspecţii cer banii pentru a-i renumăra, moment în care înlocuiesc suma corectă cu o sumă derizorie. Imediat, sub pretextul că, în zonă, şi-au făcut apariţia poliţiştii, infractorii dispar rapid. Victima descoperă ulterior că a fost înşelată şi a primit mult mai puţini bani înapoi. Poliţiştii trag un semnal de alarmă şi-i sfătuiesc pe oameni să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie. „Oamenii trebuie să aibă grijă cu cine vorbesc şi ce fel de persoane îi abordează. În ultima perioadă, au început să apară tot mai multe cazuri de persoane care sunt înşelate prin diferite metode. Dacă pică în capcana acestora, trebuie să sune imediat la 112.”, spun poliţiştii. 

The most visited gambling websites in The UK