Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Subalternul lui Ţâroiu de la Investiţii, când nu stă în Primărie, stă la cârciumă

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 1829

b_400_250_16777215_10_images_2296_subaltern-taroiu.jpgMai bine că n-au drum câmpulungenii pe cel mai costisitor şantier aflat în derulare în prezent, că şi-ar fi făcut inimă rea văzând cum arată o lucrare de peste 43 de miliarde de lei vechi! Strada Gruiului, cea mai importantă şi cea mai scumpă intervenţie de reabilitare stradală a primului mandat al lui Liviu Ţâroiu, este o dezamăgire totală în această fază a investiţiei. Stratul de uzură, care se toarnă la o jumătate de an distanţă de primul covor asfaltic, are grosimea unei foiţe de ceapă, lucrarea arătând mai degrabă a spoială ordinară decât a reabilitare trainică, în ciuda preţului care a zguduit puternic agenda de reparaţii stradale a Primăriei. După cum remarcaţi, altceva nu se întâmplă în oraş pe partea de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere, căci Gruiului a secat bugetul de asfaltări, cu o notă de plată de infarct, plătită pentru o execuţie deplorabilă. Reamintim că după ce Selca şi-a strâns calabalâcul de pe strada Richard, la foarte scurt timp, un sens de mers s-a prăbuşit într-o râpă, în urma ei reparând altă firmă, la alt preţ de îngheţ al respiraţiei contribuabilului. De data aceasta, Selca s-a dat în stambă pe artera care străbate ceea ce se vrea o zonă rezidenţială, turistică şi de agrement a Câmpulungului. Opoziţia, al cărei lider îşi construieşte o casă pe strada Gruiului, reclamă că stratul de uzură măsoară, pe foarte multe porţiuni, doi milimetri. Contribuie la amplificarea băşcăliei asfaltatorului responsabilul de la Investiţiile Primăriei, care, în loc să sară pe el că nenoroceşte a doua lucrare la Câmpulung, se ţine de glume proaste. Adică cei doi milimetri se compensează cu cei şase milimetri grosime, pe care i-a depistat în altă parte. Iar Liviu Ţâroiu nu-l poate concedia pe glumeţ, căci dintr-un serviciu de la stat mai ieşi doar cu picioarele înainte. 

Ţâroiu: „Pe proiectant ar trebui să-l trag de guşă, că n-a văzut ce se întâmplă acolo”

Mânjeala cu bitum, care se doreşte strat de uzură, nu e singurul defect al străzii în şantier. Deşi e scandalos şi să fi fost doar atât! Viitor locuitor al arterei modernizate în „dorul lelii”, ca să mănânce o pâine şi alţii după Selca, aşa cum s-a întâmplat pe Richard, Bogdan David face zilnic acest traseu către casa în construcţie, aflată, cu aproximaţie, pe la jumătatea străzii în care au intrat bani cu ghiotura şi asfalt pe sponci. Cum are astfel ocazia să supravegheze mai mult decât o face angajatul Compartimentului Investiţii însărcinat cu această obligaţie - de fapt, omul Investiţiilor n-ar supraveghea deloc, conform spuselor liberalului -, a împroşcat cu critici la adresa halului decepţionant în care prestează firma contractată de Primărie. În primul rând, dezastrul derivă din faptul că, deşi s-a decopertat o parte a carosabilului, pe partea dreaptă, apa s-a infiltrat şi continuă să se infiltreze sub asfalt. „Pentru că a şi plouat şi se vede foarte clar că încă este umflat asfaltul. Nu veţi rezolva problema cu completarea covorului de asfalt şi mascat cu cel de uzură. Din punctul meu de vedere. Dumneavoastră faceţi cum vreţi.”, i-a atras atenţia consilierul liberal primarului Ţâroiu, care, în chestiunea străzii Gruiului, nu l-a contrazis decât într-o singură privinţă. Dar calitatea slabă, foarte slabă, a lucrării n-a negat-o. 

David susţine că a avut nişte discuţii neplăcute cu subalternul lui Liviu Ţâroiu de la Investiţii, „care, atunci când nu stă la Primărie, stă la cârciumă, că pe teren nu stă niciodată. Toată lumea cu care am discutat mi-a spus că n-a fost niciodată la lucrare, decât în momentul în care v-am sunat eu şi l-am chemat. Se face covor asfaltic de 2 milimetri - vorbim despre stratul de uzură - în foarte multe zone. Şi i l-am arătat, l-a văzut şi mi-a spus foarte clar că nu este o problemă că se face de 2 milimetri acolo, căci se face de 6 milimetri în altă parte.”, a redat conversaţia preşedintele liberal în plenul şedinţei Consiliului Local din 28 iunie 2018. 

Liviu Ţâroiu, ca superior al „acuzatului” care contribuie la creşterea cifrei de afaceri a unui birt din târg, n-a scos o vorbă în apărarea celui pe care l-a pus să urmărească pe ce dă peste 43 de miliarde de lei vechi. Doar şi-a apărat reputaţia de şef al Primăriei şi de gestionar al banului public, cum că el trece zilnic pe şantierul din Grui şi că monitorizează şi el, ca primar, nu ca inginer la Investiţii. „Am depistat nişte erori, i-am obligat să refacă, o să continuăm, dacă nu se rezolvă. Într-adevăr, aici, pe proiectant ar trebui să-l trag de guşă, că n-a văzut ce se întâmplă acolo. Zona care este între cele două troiţe este totalmente… şi fără şanţ nu se va rezolva niciodată.”, s-a exprimat, destul de zgârcit în justificări, Liviu Ţâroiu, căci orice om curios să se convingă la faţa locului ce s-a ales de scumpătate de asfaltare vede singur batjocura unor privaţi după care se alege praful.    

„Se răstoarnă bicicletele, pentru că este  pantă înclinată mai mult de 45 de grade”

Dacă şoferii au ocazia să simtă sub roţi calitatea dezamăgitoare a lucrării, nici planurile primarului de a da străzii Gruiului statutul de zonă de agrement, prin practicarea ciclismului, nu au şanse să prindă contur în teren. Asta pentru că execuţia trotuarelor a ţinut cont de nevoia proprietarilor de autoturisme de a intra în curţi, prin urmare, în dreptul porţilor, trotuarul a fost executat sub forma unei pante mult înclinate. În acest caz, Ţâroiu nu mai poate da vina pe proiectant, că lucrarea lui nu s-a „pupat” cu aspiraţiile turistice şi sportive ale conducătorului localităţii, care va trebui să-şi „mute” pista de biciclete în altă parte. Dorinţa şefului Executivului era ca una dintre marginile străzii să fie destinată bicicliştilor, dar, pesemne, n-a comunicat-o proiectantului şi executantului, care au înclinat considerabil trotuarul în zona de acces în curţi, ca să faciliteze accesul maşinilor. Cu toate acestea, Liviu Ţâroiu n-a zis că renunţă la dezideratul născut înainte de începerea lucrărilor. „Vreau să ştiu dacă trotuarul care s-a făcut în momentul de faţă aşa e prevăzut: să fie în pantă sau să fie drept. Că aţi zis că faceţi pistă de biciclete. Dacă va fi pistă de biciclete, se răstoarnă toate bicicletele, pentru că este în pantă înclinată mai mult de 45 de grade. Nu poate să fie trotuarul în 45 de grade acolo.”, a sesizat liberalul alt „viciu”, impropriu spus, al proiectului, care, repetăm, a respectat necesitatea cetăţenilor de a intra cu maşinile în curţi. „Las-o Dumnezeului cu 45 de grade!”, s-a stropşit Ţâroiu la David, care nu s-a lăsat contrazis. „Vă rog frumos să mergeţi să vă uitaţi! Dacă te plimbi cu căruţul, te răstorni cu căruţul pe drum! Vina nu este a primarului, dar este a primarului, căci e subalternul lui cel care se ocupă de lucrare. Dar omul n-are timp, e foarte ocupat, are foarte multe lucrări şi le contractează din altă parte, nu dă pe la faţa locului. Înclin să-i dau dreptate lui Sergiu când a zis ceva acum o lună şi s-a supărat lumea pe el.”, a încheiat consilierul liberal, care se referea la ieşirea publică a directorului Clubului ARO, aflat într-un acces de sinceritate la adresa unora dintre angajaţii Primăriei. „Sunt în Primărie persoane, personaje, funcţii, care sunt plătite mult mai gras şi nu muncesc nu două ore pe zi, nicio oră pe zi! Sunt foarte mulţi care taie frunză la câini. Lucruri care puteau fi rezolvate în termen de o săptămână, o lună, se întâmplă după şapte, după zece luni.”, este replica mustind de adevăr a consilierului Cicu la o şedinţă de Consiliu din această primăvară, care l-a înnegrit la culoare pe fostul secretar Ghinea. 

 

The most visited gambling websites in The UK