Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Noua sursă de apă de pe Valea Bărbuşii, contaminată

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 1372

b_400_250_16777215_10_images_2291_apa-valea-barbusii.jpgDeşi autorităţile locale din Câmpulung au ajuns, în 2016, cu reţeaua de apă şi pe strada Valea Bărbuşii, un cartier mărginaş al municipiului, sub dealul Măţăului, după ani, decenii chiar, de „ploconiri” zadarnice la Primărie, în această primăvară s-a dovedit că investiţia este, cel puţin deocamdată, inutilă. Asta pentru că, după ce fiecare localnic s-a branşat la reţea, s-a constatat că sursa de apă nu este potabilă.

Până la începutul lunii ianuarie 2017, în lipsa unui sistem de alimentare racordat la reţeaua oraşului, oamenii beneficiau de apă graţie unei conducte „private”, care, din păcate, fiind montată la suprafaţă, iarna îngheţa, iar cetăţenii din zonă primeau apă menajeră, cu cisterna, de la Edilul CGA. Iată că investiţia a fost dusă la bun sfârşit, însă localnicii de pe Valea Bărbuşii nu pot avea apă potabilă nici după ce s-au branşat la reţeaua publică. Motivul? Ultimele probe care s-au luat din bazinul situat pe strada Chilii au arătat că apa nu este potabilă. Încă de la început, proiectul a întâmpinat greutăţi, iar în momentul în care trebuia să-şi arate utilitatea, reprezentanţii societăţii furnizoare de servicii, Edilul CGA, au venit cu veştile proaste. „Obiectivul de investiţii, Alimentarea cu apă Valea Bărbuşii”, este un obiectiv nerecepţionat de Edilul CGA, nu se află în patrimoniul societăţii şi nu are încă această calitate de a furniza apă. El este încă în apartenenţa constructorului şi s-au făcut pentru început nişte probe preliminarii de apă care nu au corespuns standardelor de potabilitate, din diverse motive. Problema care se pune este că sursa de apă pare a fi contaminată, iar asta înseamnă şi alte feluri de tratare a apei, pe lângă cele care erau preconizate, iar debitul sursei de apă este şi el insuficient. Ca soluţie, se preconizează şi deja este în proiectare o investiţie care să permită alimentarea cu apă, prin două staţii de pompare, din reţeaua orăşenească, a întregului cartier.”, spune Radu Sâmpetru, director tehnic la Edilul CGA. S-a ajuns la această situaţie, deşi, la sfârşitul lui martie 2017, primarul Liviu Ţâroiu ne asigura că oamenii nu vor fi branşaţi dacă vor fi probleme cu sursa de apă. „Am discutat despre problemele de-acolo (n.r. Valea Bărbuşii) legate de apă. Am avut perioade în care apa nu a fost potabilă, am avut perioade în care am scos şi apă potabilă, altfel nu continuam investiţia. De astăzi (n.r. 23 martie 2017), se pompează, se curăţă puţul şi, până nu avem apă potabilă, nu facem conexiunea la reţea.”, preciza primul om al urbei. Oamenii sunt revoltaţi şi spun că li s-au luat banii pentru o investiţie inutilă. „Am plătit din buzunarul nostru degeaba, ni s-a spus că vom avea apă potabilă la robinete. Am aşteptat atâţia ani! Acum ce facem, iar stăm cu cisterna, cu găleţile, cu bidoanele? De ce ne-au branşat înainte de a se asigura că apa e în regulă? Nu era normal aşa?”, se întreabă localnicii. 

The most visited gambling websites in The UK