Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Câmpulungeni, bolnavi de rujeolă

  • Written by E.M.
  • Hits: 609

Au apărut noi cazuri de îmbolnăviri, după ce epidemia de rujeolă din ţara noastră continuă să evolueze. Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, în judeţul nostru, de la începutul acestui an, au fost confirmate 55 de cazuri de rujeolă. Numai în ultima perioadă au apărut 15 cazuri noi la copii şi tineri, majoritatea dintre aceştia fiind  nevaccinaţi ca urmare a refuzului părinţilor.

Cazuri noi sunt la: un băiat de 18 ani din Merişani nevaccinat, un copil de 5 ani, din Câmpulung, nevaccinat, un copil de 5 luni din Miceşti, nevaccinat, un bărbat de 25 ani din Câmpulung nevaccinat, un copil de un an din Ştefăneşti, nevaccinat ca urmare a refuzului părinţilor, un copil de 9 ani din Piteşti, nevaccinat  tot din cauza refuzului părinţilor, un copil de un an din Ştefăneşti, nevaccinat ca urmare a refuzului părinţilor, un copil de 3 ani din Ştefăneşti, nevaccinat din cauză că părinţii acestuia au refuzat, un copil de 6 ani din Băiculeşti, vaccinat cu două doze, un copil de 4 ani din Ştefăneşti, vaccinat cu o doză, un copil de 2 ani din Mălureni, nevaccinat, nefiind prezentat la medic, un copil de 4 ani din Ştefăneşti, vaccinat cu o doză, un copil de 12 ani, din Lunca Corbului, vaccinat cu două doze, un copil de un an, din Băiculeşti, vaccinat cu o doză, şi un copil de 5 ani, din Ştefăneşti, vaccinat cu o doză. Toţi pacienţii au fost internaţi la Secţia Boli Infecţioase Copii, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti şi au fost externaţi în stare ameliorată. Potrivit informaţiilor publicate de Centrul Naţional de Boli Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până la data de 25 mai, este 13.563, din care 55 de decese. Medicii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş recomandă vaccinarea ROR (împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei) drept cel mai sigur mijloc de prevenţie, vaccinul ROR fiind administrat de către medicul de familie pentru copiii cu vârsta între 9 luni şi 9 ani. Din 4 persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

Epidemiologii sunt în alertă şi fac apel la medicii de familie şi părinţi să vaccineze copiii la medicul de familie. Simptomele rujeolei sunt: roşu în gât, ochii injectaţi, scurgeri nazale, febră şi erupţie pe piele.                                       

 

The most visited gambling websites in The UK