Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Procesul primarului de la Mihăeşti, cu ANI, continuă la Înalta Curte

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 906

 

b_400_250_16777215_10_images_2285_primar-mihaesti-ani.jpgAgenţia Naţională de Integritate a emis un comunicat, pe 6 iunie 2014, prin care trei aleşi şi foşti aleşi au fost găsiţi în conflict de interese de natură administrativă. A fost vorba de primarul comunie Mihăeşti, Gheorghe Matei, fostul primar al comunei Uda, Marcel Ciobanu, şi un alt primar, fost viceprimar al localităţii Feleacuşi, din judeţul Cluj.

În cazul musceleanului Gheorghe Matei, care şi în prezent este primarul localităţii Mihăeşti, ANI a constatat că „în calitate de primar, a semnat, aprobat şi avizat „bun de plată” documente ce au avut ca finalitate efectuarea de plăţi, în valoare de 8.702,79 lei, către două societăţi comerciale la care soţia acestuia deţinea calitatea de asociat şi administrator”. Astfel, primarul Gheorghe Matei ar fi încălcat prevederile legale, care spun că primarii şi viceprimarii sunt obligaţi să nu emită niciun fel de act prin care s-ar produce un folos material pentru sine, pentru soţul sau soţia ori rudele de gradul întâi.

Edilul de la Mihăeşti a contestat decizia, spunând că serviciile la care se face referire în documentul ANI sunt achiziţionarea unor materiale necesare amenajării secţiilor de vot, acestea fiind cumpărate de la societăţi de profil, în care soţia sa, împreună cu sora ei, erau asociate. Contestarea conflictului de interese găsit de ANI s-a judecat la Curtea de Apel Piteşti, care, după cinci termene, a respins cererea primarului Gheorghe Matei ca neîntemeiată. Alesul local nu s-a lăsat şi a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde continuă soluţionarea dosarului. Ultima înfăţişare s-a derulat marţi, pe 22 mai, completul de judecată respingând cererea lui Gheorghe Matei, privind sesizarea Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 32 din Legea nr. 176/2010 şi a art. 251 şi art. 252 alineatul (1), Cod Procedură Civilă. Judecata a fost amânată pentru la toamnă, pe 9 octombrie.

The most visited gambling websites in The UK