Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

VIDEO! Ziua Eroilor, sărbătorită în Kandahar ! Militarii musceleni i-au omagiat pe cei care astăzi le sunt motivaţie

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 892

b_400_250_16777215_10_images_2283_afg2.jpgÎnălţarea Domnului a fost sărbătorită, ieri, de creştinii ortodocşi marcând înălţarea la cer a lui Iisus din Nazaret, la 40 de zile după Înviere. În Biserica Ortodoxă Română, sărbătoarea Înălţării Domnului este şi Ziua dedicată pomenirii eroilor neamului, prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001, această sărbătoare fiind consacrată ca Zi a Eroilor şi Sărbătoare Naţională Bisericească. 

Cu această ocazie, militarii musceleni ai Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor”, dislocaţi în Baza Militară Aeriană Kandahar, au organizat o ceremonie dedicată Zilei Eroilor. Ceremonia s-a desfăşurat la Troiţa din câmpul românesc, monument ridicat în memoria eroilor căzuţi în teatrele de operaţii.

b_400_250_16777215_10_images_2283_afg.jpgEvenimentul a debutat cu intonarea Imnului de stat al României, urmat de rostirea unei alocuţiuni privind semnificaţia acestei zile. Apelul Solemn a fost executat pentru omagierea eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii din Bosnia, Irak şi Afganistan, fiind urmat de o slujbă religioasă oficiată de preotul batalionului, Gheorghe Nicolescu, prin care au fost înălţate cuvinte de rugăciune pentru toţi eroii neamului românesc care s-au jertfit pentru ca noi astăzi să ne apreciem unii pe alţii şi să apreciem ceea ce ne-a fost lăsat din neam în neam. În teatrele de operaţii au căzut la datorie 29 de militari români. Gestul lor i-a învăţat pe cei din jur şi chiar şi pe militari încă o dată că libertatea se câştigă greu şi că cea  mai preţioasă lecţie a dăruirii de sine în numele unui ideal suprem este acela de a-ţi servi patria. 

b_400_250_16777215_10_images_2283_afg3.jpgBatalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” şi-a plătit tributul de sânge prin sacrificiul sublocotenentului post mortem  Dragoş Traian Alexandrescu în teatrul de operaţii din Afganistan în anul 2008. Un militar înţelept, un prieten de nădejde, un familist convins, care s-a înrolat mult prea devreme în armata Domnului, lăsând în urmă prea multe vise neîmplinite. Aşa sunt militarii care se jertfesc pentru pacea şi liniştea atât a noastră, cât şi a altora, pentru că toţi suntem oameni. 

În ziua aceasta, în general gândurile tuturor se îndreaptă către familiile acestor eroi care nu au mai rămas decât cu altare de flori şi amintirea unor oameni care cândva le-au fost alături. 

Militari Batalionului din Câmpulung au transmis şi un mesaj pentru Ziua Eroilor:

b_400_250_16777215_10_images_2283_afg4.jpg„Cu profundă recunoştinţă în suflete şi în conştiinţe, preţuim pe eroii cei de demult ai luptelor pentru libertate şi unitate, pe cei de la  Posada, Rovine, Vaslui, Războieni, Călugăreni ori Şelimbăr, pe cei din luptele Războiului de Independenţă, pe cei din Primul şi al Doilea Război Mondial, pe cei care s-au jertfit pentru libertate, precum şi pe cei care şi-au dăruit jertfa supremă acolo unde ţara le-a încredinţat misiune”, este mesajul militarilor musceleni.

Activitatea s-a încheiat cu gândul militarilor la eroii care au rămas în istorie, totul fiind ca o activitate motivaţională, pentru că, acolo, fiecare pas contează secundă cu secundă, iar batalionul de la Câmpulung mai are cel puţin trei luni din misiunea din Afganistan. 

sursa MApN

 

 

The most visited gambling websites in The UK