Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Mormintele militarilor eroi din Cimitirul Ţarina, îngrijite de elevii de la „Basarab I”

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 698

b_400_250_16777215_10_images_2278_militari-morminte2.jpgElevi din cadrul Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti au participat marţi, 24 aprilie, la o acţiune de îngrijire a mormintelor de război din cimitirul eroilor români, germani şi austrieci, situat în localitatea Lereşti, care şi-au jertfit viaţa în Primul Război Mondial. 

b_400_250_16777215_10_images_2278_militari-mormant.jpgAnul trecut, în perioada 24 mai - 4 iunie, Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, în colaborare cu Asociaţia Rezerviştilor din Recklinghausen - Germania, a organizat o tabără militară de reabilitare a mormintelor eroilor care-şi dorm somnul de veci în cimitirul Ţarina din Lereşti. La această acţiune au fost implicaţi 10 militari germani, rezervişti şi activi, conduşi de căpitanul (r) Rita Trobst, şi 10 militari câmpulungeni, de la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, sub comanda sublocotenentului Gabriel Constantin. Lucrările efectuate s-au derulat sub coordonarea unui arhitect. Trebuie menţionat faptul că, din 2007, an de an, locurile de veci sunt îngrijite de elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti. „Am venit pentru întreţinerea obiectivului pe care noi îl avem în grijă de aproape 11 ani, de când s-a dat Legea veteranilor. Venim în fiecare an, aranjăm mormintele şi cred că am făcut ceva frumos. Nu putem sta nepăsători faţă de cei care s-au jertfit pentru ţară!”, ne-a declarat plutonierul adjutant Florin Răducan. Aflat la 720 m altitudine, cimitirul din Lereşti este cel mai mare ca suprafaţă din cele 6 cimitire ale eroilor militari din Argeş. Potrivit unor înscrisuri, din cei 729 de militari care îşi dorm aici somnul de veci, 316 sunt români, 94 bavarezi şi 73 austrieci (predomină numărul românilor!), iar 246 de militari sunt neidentificaţi. 

 

The most visited gambling websites in The UK