Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primăria a acceptat, pentru bani, logistica bâlciului în parcul central

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 2080

b_400_250_16777215_10_images_2278_gradina-publica-2.jpgDupă cum a sunat expozeul consilierului local Lucian Ionescu, la conferinţa de presă a PNL Câmpulung, susţinută alături de colega Anca Dumitrescu, părea că acesta este surprins de faptul că PSD este în campanie electorală, dar şi de maniera lipsită de fairplay în care PSD îşi face campanie electorală. Adică punând neîmplinirile administraţiei locale în braţele PNL şi scoţând opoziţia, care rareori atinge performanţa de a fi în formulă completă la şedinţele Consiliului Local, responsabilă de zădărnicirea unor intenţii ale primarului şi majorităţii zdrobitoare a acestuia. Şase inşi, câţi numără PNL, din totalul de 19 consilieri locali, sunt prea puţini pentru a răsturna planurile PSD-iste şi, cu toate acestea, „vulpile bătrâne” ale social-democraţiei câmpulungene, dresate la şcoala de partid de dinainte de ’89, speculează magistral ocazia de a-i arăta cu degetul pe liberali, vinovaţi că nu începe o dată dezvoltarea promisă. Cel puţin, de asta se plânge Ionescu, parcă intrigat că PSD foloseşte orice tertip ca să-şi ţină aproape electoratul. Una dintre stratagemele oamenilor lui Liviu Ţâroiu constă în folosirea numelui liberalului membru al Comisiei de Urbanism a Consiliului Local în orice motivaţie a respingerii unor solicitări ale cetăţenilor, care vin la Primărie ca să obţină permisiunea de a construi un balcon, o alee, nişte trepte ori să spargă vreo faţadă, căci e la modă să ai uşa din şosea către dormitorul de la parter. Ionescu a profitat de prilejul prezenţei presei la sediul PNL Câmpulung, pentru a se disculpa. Chiar să fie el împotriva unora dintre cererile cetăţenilor, tot rămân patru care salvează construcţia intenţionată de petent. Şi trei de-ar fi, sunt suficienţi.

Ca pretext de respingere a ceea ce nu le convine, PSD-iştii îl scot la înaintare pe liberal    

b_400_250_16777215_10_images_2278_gradina-publica1.jpgComisia de Urbanism a Consiliului Local, ca structură de specialitate a Legislativului municipal, este formată din viceprimarul Mărgărin Blidaru, preşedinte, Manuel Zenovie, secretar, Nicolae Dumitrescu, Cornel Băjan şi Lucian Ionescu, în calitate de membri. Trei social-democraţi, cu aliatul lor de la ALDE, şi un liberal compun Comisia de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură. Pe scurt, Comisia de Urbanism, unde ajung printre cele mai ingrate cereri ale cetăţenilor. Ca să nu-i refuze, cu riscul pierderii voturilor „andrisanţilor”, ale familiilor şi rudelor lor, comisia avizează, înainte de votul acordat în Consiliul Local, cu putere de lege locală, şi ce este normal, şi ce nu este normal să apară în urbanul câmpulungean, predat iremediabil unei ţigănii tolerate de aleşi. Însă, din câte am remarcat noi înşine, pe teren, după amenajarea parterului, să zicem, aprobat de consilieri, în locul unui balcon pe proiecţie, a apărut o măgăoaie întinsă pe o suprafaţă mult mai mare decât cea consimţită de legiuitori. Situaţie în care vina aparţine urbaniştilor Primăriei şi Consiliului Local, pe care nu-i mai interesează modul în care se aplică pe teren hotărârea lor. 

Lucian Ionescu, a cincea roată la căruţa Urbanismului Consiliului Local, s-a trezit că este bun de aruncat în cuşca cu lei de câte ori ajunge în mapa de analiză a comisiei o solicitare „incendiară”, pe care colegii nu vor s-o refuze. Şi, atunci, „nu vrea Ionescu” şi scapă de corvoada respingerii cetăţeanului. Iată ce reclamă „ţapul ispăşitor”: „Se întâmplă nişte lucruri despre care nu ştiu cât de grave sunt, dar sunt nelalocul lor. Mai precis, modul de abordare al PSD faţă de ceea ce se întâmplă în Câmpulung şi raportarea la partidul de opoziţie, PNL. Acum aproape doi ani, au ajuns la noi informaţii, pe care nu le-am luat în serios, în primă fază, potrivit cărora lucruri care nu se fac în Câmpulung nu se fac pentru că se opun liberalii din Consiliul Local. Am crezut că sunt vorbe aruncate de nişte „binevoitori”, însă, ulterior, am început să-mi dau seama că este modul prin care PSD îşi face campanie şi face anti-campanie PNL. La orice proiect de hotărâre şi orice promisiune electorală a PSD-iştilor, care nu se realiza, atunci când erau abordaţi şi întrebaţi de ce nu s-a realizat, invocau că nu sunt lăsaţi de liberalii cu gura mare din Consiliul Local. Mai recent, au apărut lucruri grave. Persoane care vor să depună proiecte la Comisia de Urbanism sunt respinse, pe motiv că Lucian Ionescu nu este de acord. Din cinci, eu am un singur vot. Dacă puterea mea este atât de mare, atunci sunt foarte slabi cei de la PSD.” 

Gravitatea constă în faptul că proiectele nu intră în dezbaterea Comisiei de Urbanism, fiind refuzate. „Şi sunt convins că sunt refuzate, pentru că nu doreşte PSD ca materialele respective să intre în discuţia Comisiei de Urbanism. Pentru a ne face nouă rău, aduc acest argument, că nu vrea Ionescu de la PNL. Probabil că sunt cazuri asemănătoare şi la celelalte comisii.”, a continuat Ionescu. În cadrul Comisiei de Urbanism există o prefaţă a materialului, în care cei cinci membri semnează şi menţionează „da” sau „nu”, adică este sau nu este de acord cu documentaţia propusă. „Sunt nişte dezinformări crase şi aş vrea să ştie toată lumea. Dacă eu nu sunt de acord, am o semnătură şi pot să aleg „nu”. Practic, le trebuie trei voturi ca acel material să intre în dezbaterea Consiliului Local. Dar nu ne mai miră nimic. Aşa cum solicitări ale cetăţenilor nu ajung la Comisia de Urbanism, materiale depuse de noi nu intră în Consiliul Local. Este practica PSD de a nu aduce în dezbaterea publică ce nu îi convine.”, a mai spus acesta.

Întrebat ce solicitau petenţii cu doleanţe urbanistice, Ionescu a recunoscut că aceştia doreau extindere de balcoane, intrări şi alei. „Sunt în al doilea mandat în Comisia de Urbanism. Am fost puţin mai reticent la extinderea de balcoane. Am considerat că este bine să se extindă fie pe proiecţie, pe simetrie, în spatele blocurilor, nu la strada principală. Am încercat să-mi expun aceste păreri în Comisia de Urbanism. Colegii mei mi-au cam dat dreptate şi a existat, de principiu, un consens. Dar, probabil, ca cetăţenii să nu fie refuzaţi de PSD, mi se pun mie în cârcă aceste lucruri. Nu mi se pare corect faţă de cetăţeni să-i respingi din prima, până nu mergem la faţa locului să vedem. Poate, cetăţeanul are o cerere pertinentă şi se poate realiza. Poate vrea să facă o afacere, nu trebuie să generalizăm. Dacă sunt extinderi făcute fără discernământ, da, le refuzăm.” 

Liviu Ţâroiu, în schimb, n-a respins, nici ca viceprimar, nici ca primar apariţia grădinilor de zarzavaturi şi a afumătorilor din cartiere. „Am fost printre blocuri împreună, când domnul Ţâroiu era în Comisia de Urbanism, şi, de multe ori, s-a discutat că încercăm să le desfiinţăm. Nu s-a pus problema grădinilor de flori şi a spaţiilor verzi, dar şi la acelea să aibă acces toţi locuitorii dintr-un imobil, nu doar persoana care le îngrijeşte.”    

The most visited gambling websites in The UK