Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Accident feroviar, urmat de un incident rutier, în zona Holcim! Exerciţiu pus la cale de ISU Argeş. Plan roşu de intervenţie la Valea Mare Pravăţ

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 700

b_400_250_16777215_10_images_2271_exercitiu-isu-arge.jpgÎn organizarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Puică Nicolae” al Judeţului Argeş, marţi de dimineaţă, în apropierea fabricii Holcim din comuna Valea Mare Pravăţ s-a derulat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, tema fiind „Managementul integrat al intervenţiei serviciilor profesioniste în cooperarea cu alte forţe pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă determinată de un accident feroviar major, cu victime multiple, urmat de incendiu. Cooperarea instituţiilor cu responsabilităţi la declanşarea Planului roşu de intervenţie”. La acest exerciţiu au participat peste 50 de forţe de intervenţie: pompieri, jandarmi, poliţişti, salvatori montani, reprezentanţi ai CLSU Valea Mare Pravăţ, ceferişti şi reprezentanţi ai Serviciului de Ambulanţă Argeş.
Alarma s-a dat în jurul orei 10.00, după ce, potrivit scenariului, o garnitură feroviară, cu trei vagoane şi cinci oameni la bord, încărcată cu var, în timp ce traversa tunelul de la ieşirea din localitatea Valea Mare Pravăţ, a deraiat şi a lovit pereţii laterali ai acestuia, care s-au prăbuşit parţial. Accidentul feroviar este urmat de un puternic incendiu izbucnit la vagonul automotor. „Obiectivele principale ale exerciţiului au fost antrenarea personalului privind modul de acţiune în cazul producerii unui accident feroviar cu evenimente complementare, verificarea Planului roşu de intervenţie în cazul producerii accidentelor cu victime multiple, verificarea modului de realizare a cooperării între forţele participante.”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, căpitan Mădălina Epure. Scenariul a mai presupus şi gestionarea altor două situaţii de urgenţă care au avut loc la scurt timp după incidentul petrecut pe calea ferată. Mai întâi a fost simulat un accident rutier, cu cinci victime în stare gravă. Mai precis, un autoturism s-a prăbuşit pe calea ferată de la o înălţime de circa patru metri, trei persoane rămânând încarcerate, iar alte două fiind aruncate din maşină. După ce pompierii şi echipajele medicale şi-au făcut treaba, acţiunea s-a mutat pe Mateiaş, unde au intrat în acţiune şi salvamontiştii, după ce trei turişti au fost surprinşi de o viitură formată pe un versant, în urma precipitaţiilor abundente. Nu au fost înregistrate incidente, întreg exerciţiul fiind o reuşită. Au fost angrenaţi în această acţiune reprezentanţi ai ISU Argeş, Jandarmeriei, Poliţiei, ai Regionalei CFR Craiova - Secţia 1 Piteşti, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Valea Mare Pravăţ şi Salvamont Argeş.

The most visited gambling websites in The UK