Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Liviu Ţâroiu îşi pierde şoferul şi consilierul personal. Mugurel Minciună, viceprimar la Cetăţeni

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1579

b_400_250_16777215_10_images_2267_minciuna-mugurel.jpgLa un an şi nouă luni de la alegerile locale din 5 iunie 2016 a fost desemnat viceprimarul comunei Cetăţeni. PSD-istul Mugurel Minciună l-a învins pe Mihai Ciurezu, de la PNL.

Până în prezent, localitatea este condusă de primarul PNL Claudius Ciobanu, ales cu 494 de voturi, adică 32,33% dintre alegători au pus ştampilă pe buletinul de vot în dreptul numelui lui. Acesta i-a avut ca adversari pe PSD-istul Ion Mugurel Minciună, care a primit 393 de voturi (25,72), Valeriu Rizoiu, de la UNPR, cu 327 de voturi (21,4%), şi Antonela Enache, de la PAM, cu 278 de voturi (18,19%) şi Silvia Manea, de la PMP, cu 36 de voturi (2,36%).

La Cetăţeni, pentru scaunul de viceprimar s-au luptat, în primă fază, foştii candidaţii la postul de primar, Ion Mugurel Minciună, Valeriu Rizoiu, Antonela Enache, dar şi un consilier local PNL, Mihai Ciurezu, dar niciunul nu a putut să obţină o majoritate de voturi din partea colegilor din Consiliul Local, iar unul să ajungă coechipierul lui Claudius Ciobanu, care a condus singur comuna până acum.

Diversitatea de partide din Consiliul Local a împiedicat formarea unei majorităţi, care să susţină un consilier să devină viceprimar

Imposibilitatea instalării unui viceprimar la Cetăţeni a fost cauzată de aspectul bălţat al Consiliului Local, care este format din 4 PSD-işti: Ion Mugurel Minciună, Constantin Alin Dumitrescu, Eleonor Samoilă, Gheorghe Stan; 4 PNL-işti: Mihai Ciurezu, Nicolae Paul Popescu, Nicolae Gabriel Nedelea, Ion Vătăşescu; 2 UNPR-işti: Valeriu Rizoiu, Marius Claudiu Corneci; 2 de la PAM: Antonella Ninela Enache, Veronica Popa; un reprezentat PRPE: Bombonel Viorel Tinca.

Imediat după alegeri, PNL-iştii au venit cu propunerea lui Mihai Ciurezu pentru a face echipă cu Claudius Ciobanu, ţinând cont că ambii fac parte din acelaşi partid, iar astfel de echipe s-au dovedit, de-a lungul timpului, că dau rezultate bune, faţă de administraţiile pestriţe, unde primarul şi viceprimarul au stat de tărăboi, în loc să le fie capul la muncă în folosul comunităţii.

Au fost două şedinţe de alegere a vicelui, dar fără succes

În lipsa unor alianţe între mai multe partide, care să impună o majoritate, iar candidatul propus pentru funcţia de viceprimar să se detaşeze, la Cetăţeni au fost două runde de alegeri, dar fără succes, pe 22 iunie şi 30 iunie 2016. 

Pe 22 iunie 2016, scorul obţinut de cei trei propuşi a fost următorul: Antonella Enache (PAM): 5 voturi; Mugurel Minciună (PSD) şi Mihai Ciurezu (PNL): câte 4 voturi. După această şedinţă a fost redactată Hotărârea nr. 5, potrivit căreia: „Se amână alegerea viceprimarului comunei Cetăţeni pentru data de 30 iunie 2016.”

La a doua rundă, pe 30 iunie 2016, s-a votat în două tururi, rezultatul fiind acelaşi de fiecare dată: Mihai Ciurezu (PNL): 5 voturi, Mugurel Minciună (PSD) şi Valeriu Rizoiu (UNPR): câte 4 voturi. În această zi a fost adoptată Hotărârea nr. 6, în care se specifică că: „Se amână alegerea viceprimarului comunei Cetăţeni pentru o dată care va fi stabilită”.

Pe baza votului din 30 iunie, liberalii au formulat o hotărâre de Consiliu, dar în afara şedinţei în care se decisese amânarea, nicidecum alegerea viceprimarului, prin care l-au dat pe Ciurezu câştigător. Adică a apărut a doua Hotărâre nr. 5, datată 30 iunie 2016, prin care: „Se alege în funcţia de viceprimar domnul Ciurezu Mihai”. La două luni distanţă, pe 26 august 2016, s-a adoptat Hotărârea nr. 14: „Se revocă Hotărârea nr. 5 din 30 iunie 2016”.

Mihai Ciurezu, ales viceprimar, ce-i drept, printr-o hotărâre adoptată în culisele Legislativului, nu în plen, a intentat trei procese Consiliului Local la Tribunalul Argeş, motivând că este împiedicat să ocupe funcţia. De fapt, nu a putut să-şi preia atribuţiile de vice, din cauza tot a unei hotărâri a Consiliului Local, care a anulat-o pe care apărută la „ceas de seară”, în timpul unei şedinţe de partid a PNL. 

La propunerea lui Mihai Ciurezu, pe 14 martie, au fost iar alegeri la Cetăţeni, desemnându-se noul viceprimar

După atâtea încercări eşuate, dar şi perdant la Curtea de Apel Piteşti, în încercarea de a declara legală Hotărârea nr. 5 din 30 iunie 2016 a Consiliului Local Cetăţeni, prin care a fost declarat câştigător, Mihai Ciurezu a iniţiat un alt proiect de hotărâre de organizare a altei runde de alegeri pentru desemnarea secundului lui Claudius Ciobanu.

Proiectul a făcut obiectul convocării Consiliului Local de la Cetăţeni, şedinţa derulându-se miercuri, 14 martie 2018. De această dată, iniţiatorul de la PNL, Mihai Ciurezu, l-a avut contracandidat pe Mugurel Minciună, de la PSD. În urma votului celor 13 consilieri, Mugurel Minciună a fost desemnat viceprimar, cu 8 voturi în defavoarea lui Ciurezu, care a primit 5 voturi. Pe lângă cei 4 consilieri de la PSD, cel mai probabil, Minciună a fost ajutat de cei doi UNPR-işti (care au fost membri PSD), de reprezentantul PRPE, dar şi de una dintre reprezentantele PAM, rămânând cei 4 PNL-işti şi cealaltă consilieră PAM, de partea lui Ciurezu.

După ce s-a zvonit în comună că fostul primar PSD Ion Toader a făcut tot posibilul să-i convingă pe UNPR-işti să-l susţină pe Minciună, mai ales că aceştia au fost membri ai partidului până înainte de alegerile locale din 2016, Ciurezu a fost sfătuit de colegi să-şi retragă proiectul de demarare a şedinţei de alegere a viceprimarului, dar acesta s-a încăpăţânat să meargă mai departe, pierzând cu succes.

Dacă imediat ce a ajuns consilier local la Cetăţeni, Mugurel Minciună era încântat să ajungă viceprimar în localitate, după ce a aflat rezultatul votului de miercuri, se pare că nu i-a picat prea bine, ţinând cont ce pierde dacă pleacă, chiar şi pe o perioadă scurtă, de la Primăria Câmpulung, unde este şoferul şi consilierul personal al primarului Ţâroiu. Mai ales după rundele de mărire a salariilor. Cel mai mult va avea de pierdut la chenzină, care însumată, în prezent, ajunge la 6.389 de lei, pe când un viceprimar de „ţară” câştigă puţin peste 4.000 de lei.

The most visited gambling websites in The UK