Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Mărgărin Blidaru, la „Campionii din Oţel”

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 3424

b_400_250_16777215_10_images_2255_ib.jpg

Viceprimarul municipiului Câmpulung, Mărgărin Blidaru, a fost prezent, recent, la un eveniment ce a marcat încă o filă în istoria fotbalului românesc. A participat la meciul de retragere a fostului jucător şi antrenor, Daniel Florea. Pentru Mărgărin, fotbalul a fost şi va rămâne o etapă importantă din viaţa sa, un motiv în plus să spere în echipa de la poalele Mateiaşului. 

După Câmpulung şi Craiova, a venit rândul Galaţiului să fie gazda unui meci remarcabil, unde au participat nume grele din fotbalul nostru, dar şi echipe de legendă. Gala fotbalistică, prin care Daniel Florea şi-a marcat public retragerea din activitatea de jucător, a fost un mare succes şi i-a unit pe Adrian Mutu, Nana Falemi,  Dorinel Munteanu, Ciprian Marica, Florin Cernat, Gică Mihali şi alţii. Reprezentanţi ai Câmpulungului, la acest turneu al legendelor, au fost viceprimarul Mărgărin Blidaru şi Gică Butoiu. 

Blidaru şi Florea, prieteni vechi

Viceprimarul municipiului ne-a povestit faptul că el şi jucătorul gălăţean Daniel Florea se cunosc de foarte mulţi ani şi au păstrat o legătură strânsă. Invitaţia la meciul legendă a fost făcută atât de către promotorul Adrian Troscenco, cât şi de jucătorul Florea. „Ne cunoaştem de mai mult timp, a dorit şi el să ajung la acest eveniment. Eu am fost foarte onorat de invitaţia lor.”, ne-a spus Blidaru. 

Meci mare…

Toată această reunire a legendelor fotbalului a ţinut o zi, iar jucătorii, împărţiţi pe echipe, şi-au structurat bine timpul. „Am fost şase echipe, împărţite pe două grupe. Într-o grupă au fost Steaua Bucureşti, Dinamo şi Rapid, iar în cealaltă grupă au fost Oţelul Galaţi, Naţionala Artiştilor şi Echipa Jurnaliştilor. Eu am jucat la Oţelul Galaţi, am apărat pe rând cu încă o persoană. A fost turneu. A ţinut 5 ore. Un meci a fost din două reprize a câte 10 minute pe repriză şi pauza.”, ne-a mai spus Blidaru. Prin aceste meciuri, au avut ocazia să îşi împărtăşească păreri, să îşi aducă aminte de vremurile petrecute pe teren şi să rememoreze cele mai importante momente care au marcat fotbalul românesc. Poate sunt puţini dintre cei atraşi de fotbal care ştiu că Mărgărin Blidaru a avut o carieră de fotbalist, jucând la Muscelul, FC Argeş, chiar şi la Steaua Bucureşti, în perioada studiilor universitare.

Viceprimarul nu uită fotbalul

Întrebat ce a însemnat pentru el fotbalul, viceprimarul a povestit cu drag despre perioada în care sportul cu balonul rotund îi ocupa cel mai mult timp şi îi era cel mai bun prieten. „A fost cea mai frumoasă parte din viaţa mea. Fotbalul te pregăteşte pentru viaţă. Trăieşti într-un cadru comun cu ceilalţi, începi să cunoşti şi bucurii, dar şi să dai de greu. La Câmpulung, am fost ca fraţii. Am rămas prieteni. Plus că efortul fizic este sănătate curată. Te menţine în formă sportul. Am ajuns la 48 de ani, fără nicio problemă de sănătate.”, ne-a povestit Mărgărin Blidaru.

„Văd cu speranţă fotbalul de la Câmpulung”

Mărgărin Blidaru a spus că va face tot posibilul să susţină fotbalul la Câmpulung şi că îşi doreşte ca echipa de acum să ajungă acolo unde era locului Câmpulungului, adică în Liga a doua. Săptămâna viitoare, lotul se va reuni şi vor începe antrenamentele pentru meciurile ce vor urma, iar viceprimarul va face tot posibilul să caute sponsorii necesari. „Ei nu au nevoie de foarte mult. Eu încerc să mai caut să găsim societăţi care pot sponsoriza. Nu este o sumă mare, undeva la 5.000 de lei pe lună, cât sunt la Liga a IV-a. Campionatul începe în martie. Eu îi ajut sufleteşte şi cu ce pot.”, a spus Blidaru.

Se merită investiţia în sport

Sprijinul administraţiei locale s-a dovedit a fi de folos, în toate sporturile care se practică la Câmpulung. De curând, lotul pregătit de antrenorul Iulian Păcioianu a participat la Campionatele Mondiale de bob şi skeleton. 

A luat două medalii de aur la Campionatele Europene de Bob, la secţiunile două şi patru persoane. „Anul trecut, i-am ajutat foarte mult, au avut buget suficient şi, probabil, şi prin bugetul pe care l-au avut şi din partea noastră, a Primăriei, şi de la Ministerul Tineretului şi Sportului, rezultatele au şi venit”, a mai spus vicele. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a stabilit componenţa delegaţiei care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de Iarnă. Competiţia se va desfăşura din 9 februarie şi până pe 25, în Coreea de Sud. Dintre cei 25 de sportivi aleşi, doi sunt legitimaţi la CS Muscel şi aici este vorba despre Mihai Tentea şi Ciprian Daroczi, componenţi ai lotului naţional la bob 2 persoane. Antrenorul Iulian Păcioianu va fi pentru a şaptea oară prezent la Jocurile Olimpice de Iarnă, de trei ori în calitate de concurent, iar în următoarele patru dăţi ca antrenor. 

 

The most visited gambling websites in The UK