Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion Jinga, ales preşedintele Grupului Ambasadorilor Francofoni

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3558

 

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, născut la Câmpulung, a fost ales vineri, 26 ianuarie 2018, prin aclamare, preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni la ONU, informează un comunicat al misiunii permanente a României la Naţiunile Unite. Evenimentul a avut loc la sediul Misiunii Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) din New York.

Este pentru prima dată când un ambasador român este ales în această funcţie în cadrul comunităţii diplomatice francofone la ONU. Comunicatul citat apreciază că este vorba de o recunoaştere a contribuţiei României la promovarea valorilor francofoniei, precum şi a activismului şi vizibilităţii Misiunii Permanente a României la ONU, scrie Agerpres. Fostul preşedinte al Grupului, ambasadorul Zina Andrianarivelo, reprezentant al Madagascarului, a arătat că „această alegere arată încrederea şi respectul de care ambasadorul Ion Jinga se bucură în rândul colegilor săi francofoni”. OIF numără 57 de state membre cu drepturi depline, trei state asociate şi 20 de ţări cu statut de observator. România a obţinut statutul de membru cu drepturi depline al organizaţiei în 1993, reaminteşte comunicatul misiunii permanente la ONU. Musceleanul Ion Jinga a primit scrisoarea de acreditare în funcţia de ambasador extraordinar al România la ONU pe 13 august 2015. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 7 mai 2015, decretul privind rechemarea lui Ion Jinga din postul de ambasador în Mare Britanie, după ce, pe 30 aprilie 2015, aprobase propunerea de numire a sa în funcţia de Reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU la New York.

Ion Jinga, ambasadorul României la ONU, este muscelean get-beget, născut pe 1 septembrie 1961, în Câmpulung, şi absolvent, în 1980, ca şef de promoţie Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”. În 1986, a absolvit Facultatea de Fizică din Bucureşti, Secţia Ingineri Fizicieni, iar primul său loc de muncă a fost la Reactori Nucleari Energetici din Mioveni. Între timp, a început şi Facultatea de Drept, anticipând avantajul şi utilitatea unor studii juridice după revoluţie. După 1990, s-a transferat la Prefectura Argeş, unde a ocupat funcţia de inspector de specialitate, avansând rapid în funcţia de consilier al prefectului, apoi şef de Serviciu pentru Relaţii Externe, perioadă în care a urmat şi cursurile Facultăţii de Administraţie Publică din Bucureşti. Vastul său CV cuprinde licenţe în Fizică, Drept, Administraţie publică, primele două facultăţi terminate cu nota 10, doctorat în Drept şi un master în Integrare Europeană la Colegiul Europei de la Bruge. Din 1992, începe să activeze în domeniul diplomaţiei, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, fiind reprezentant al Misiunii României pe lângă Uniunea Europeană, la Bruxelles. Se poate mândri şi cu o bursă NATO de cercetare, făcută la Bruxelles, în perioada 1997-1999. Este autor al numeroase cărţi şi studii despre Uniunea Europeană, membru în diverse foruri europene, distins cu ordine naţionale şi internaţionale. Este şi „Cetăţean de Onoare” al Câmpulungului. În perioada 2003-2008, a fost Ambasadorul României în Regatul Belgiei, iar, începând cu  7 martie 2008, a devenit Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, până pe 30 aprilie 2015.

The most visited gambling websites in The UK