Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Reprezentanţii ITM s-au întâlnit cu angajatorii din Argeş

  • Written by E.M.
  • Hits: 3555

b_400_250_16777215_10_images_2253_15.jpgLa începutul săptămânii, pe 22 ianuarie 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş, împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Argeş, au organizat o sesiune de informare şi conştientizare a angajatorilor din judeţ, ce s-a desfăşurat la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş. Inspectorul şef al ITM Argeş, Mihail Adrian Oprescu, a prezentat raportul de activitate al instituţiei pe care o conduce pe anul 2017, evoluţia accidentelor de muncă şi evenimentelor cu grad ridicat de risc în perioada 2016 - 2017, evoluţia fenomenului de muncă nedeclarată şi a numărului de controale efectuate şi angajatorii/salariaţii înregistraţi în evidenţele ITM Argeş. Au mai fost luate în discuţie modificarea salariului brut, în contextul transferului contribuţiilor de la angajator la angajat; transformarea muncii nedeclarate în muncă declarată; Registrul general de evidenţă a salariaţilor, conform HG nr.905/2017; Inspecţia Muncii, în contextul Legii nr. 270/2017, a prevenirii. Sesiunea s-a încheiat cu răspunsurile oferite de către specialişti ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş la solicitările angajatorilor.

Principalele nemulţumiri ale angajaţilor sunt legate de neplata salariilor, neîncheierea contractelor de muncă, neacordarea concediului legal de odihnă, nerespectarea prevederilor legate de timpul de lucru şi concedierile nelegale. Au fost 551 de astfel de sesizări. „Obiectivul nostru rămâne diminuarea consecinţelor sociale asociate acestor fenomene”, a declarat şeful ITM Argeş.  Prezent la întâlnire, inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu a anunţat că au fost demarate procedurile pentru implementarea unui sistem electronic (online) de obţinere a adeverinţelor şi a altor acte ale angajaţilor. Oamenii se vor putea interesa de datele lor oricând, fie când le sunt solicitate asemenea informaţii, fie când bănuiesc că angajatorul nu-şi îndeplineşte corect obligaţiile contractuale. Întâlnirea a oferit posibilitatea informării reciproce în scopul îmbunătăţirii activităţii în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă şi al relaţiilor de muncă.

The most visited gambling websites in The UK