Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Circa 50 de câmpulungeni, protest în Piaţa Primăriei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3714

b_400_250_16777215_10_images_2252_Clipboard10.jpgZeci de mii de români, din Capitală şi din alte oraşe din ţară, au început, sâmbătă, protestele împotriva modificării legilor justiţiei şi a corupţiei, după ce s-au mobilizat pe reţelele de socializare. Şi Municipiul Câmpulung s-a aliniat acestor acţiuni, dar la scară mai mică, aproximativ 50 de persoane, de la tineri până la persoane în vârstă, ieşind în Piaţa Primăriei, pentru a-şi manifesta revolta faţă de actualul regim.

Protestul câmpulungenilor, neautorizat de municipalitate, a început la ora 18.00 şi s-a derulat fără incidente. Timp de aproape două ore, manifestanţii, supravegheaţi îndeaproape de poliţişti şi jandarmi, au scandat lozinci împotriva Guvernului, a PSD şi a lui Liviu Dragnea. „Hoţii!”, „DNA să vină să vă ia!”, „PSD, Ciuma Roşie!”, „PSD, nu uita, asta nu e ţara ta!”, „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!”, „Staţi în casă dacă nu vă pasă!”, „Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!”, sunt câteva dintre scandările împotriva actualei puteri ale manifestanţilor musceleni, majoritatea din tabăra opoziţiei. 

Chiar dacă nu au fost ca în alte oraşe, puţinii câmpulungeni care au ales să nu îşi spună nemulţumirile doar pe reţelele de socializare şi au ieşit şi în stradă au, totuşi, speranţa că va exista cineva care să le asculte nemulţumirile. „Protestăm împotriva la tot ce se întâmplă în ţara asta. Ajută! Să vadă că nu suntem toţi de acord, că  nu ne lăsăm călcaţi în picioare. Toţi ar trebui să fim aici, eu am ieşit pentru tineri, că nu mai au niciun viitor. Facem eforturi, încercăm să ieşim mereu. Eu ies din ’90 şi o să ies până nu o să mai fiu. Asta e schimbare? Ne ducem de râpă… Nu se poate aşa ceva. Nu ştiu cât o să ignore protestele noastre, dar până la urmă se vor convinge şi mai mulţi că în februarie vor veni fluturaşii cu suma pensiilor, o păcăleală…”, ne-a declarat un manifestant.

Dezamăgirea este foarte mare la nivel naţional şi internaţional. Culmea, foarte mulţi câmpulungeni care studiază în Capitală sau au un acolo locul de muncă au ieşit la proteste. „Tot în puterile şi tot în mâinile noastre stă să ieşim. Şi când o să fie de votat, să se voteze cum trebuie. Mergi la vot şi nu lăsa să se pună ştampila în locul tău!”,  ne-a declarat unul dintre protestatari.

În jurul orei 20.00, protestul câmpulungenilor s-a încheiat, însă manifestanţii şi-au dat întâlnire, la aceeaşi oră, pentru zilele următoare, sperând că numărul celor care ajung în Piaţa Primăriei să fie mult mai mare. „O adunătură de politicieni penali vrea să schimbe legislaţia din România, vrea să slăbească statul de drept. Noi nu putem să admitem aşa ceva! Este inadmisibil să se schimbe actuala legislaţie care ar favoriza zeci, sute chiar de oameni politici care au făcut ce-au vrut ei, pentru binele lor şi nu al poporului ăsta, pentru ca acum să se trezească dintr-o dată curaţi din punct de vedere penal şi să continue fărădelegile. Românii, pe bună dreptate, nu mai pot tolera aşa ceva! Vom ieşi în stradă şi mâine seară, la aceeaşi oră, şi sperăm că de această dată să fim mai mulţi”, ne-a declarat unul dintre protestatari. 

 

 

The most visited gambling websites in The UK