Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

„Vânătorii de Munte” din Câmpulung, la exerciţiul de antrenament similar misiunii din Afganistan

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1516

b_400_250_16777215_10_images_2250_Clipboard08.jpgLa Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” - Cincu, judeţul Braşov, a avut loc vineri, 12 ianuarie 2018, ceremonia de deschidere a exerciţiului tip M.R.E. (Mission Rehearsal Exercise) - „Vulturii Carpaţilor” - 18.01. Militarii Batalionului 30 Vânătorii de Munte ,,Dragoslavele”, care încadrează Batalionul 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor”, desfăşoară ultima fază a procesului de operaţionalizare pentru misiune - exerciţiul de antrenament în condiţiile misiunii. Prezent la deschiderea exerciţiului, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă Gheorghiţă Vlad le-a transmis militarilor Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” că are deplină încredere în capacitatea lor de a îndeplini misiunea încredinţată în bune condiţii, bazându-se pe spiritul de corp şi camaraderie dovedit şi în misiunile anterioare. La finalul alocuţiunii, a adus mulţumiri şi Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica” pentru punerea la dispoziţie a capabilităţilor de instruire moderne, similare cu ale ţărilor membre NATO, având certitudinea că militarii Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” se vor instrui în condiţii similare teatrului de operaţii din Afganistan, fiindu-le de un real folos replicile realizate în acest sens în poligonul Cincu.

La activitate a fost prezent şi colonelul Cristian Teglaş, comandantul Brigăzii 2 Vânătorii de Munte ,,Sarmizegetusa”, care le-a transmis militarilor Batalionului 30 Vânătorii de Munte ,,Dragoslavele” ca, pe toată perioada exerciţiului, să se aibă în vedere principalele obiective de instruire care vor fi exersarea tehnicilor, tacticilor şi procedurilor operaţionale, a procedurilor de conducere a trupelor, repetarea şi clarificarea procedurilor de operare standard, creşterea coeziunii trupelor. Prezent la ceremonia de deschidere a exerciţiului, comandantul Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, colonelul Cătălin Ticulescu a transmis militarilor Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” că personalul centrului are experienţa necesară pentru a sprijini şi antrena militarii care vor participa la misiunea „Resolute Support” în Afganistan, având convingerea că, la sfârşitul exerciţiului, rezultatele vor fi foarte bune. Alex BARBU

 

The most visited gambling websites in The UK