Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

„Măgărie” la Rotunda

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 914

b_400_250_16777215_10_images_2242_Clipboard05.jpgÎntr-o dimineaţă, pe când locatarii îşi beau cafeaua în croncănitul ciorilor şi schelălăitul unor pui de câine aruncaţi la tomberon, le-a apărut sub ferestre o familie de măgăruşi, ieşită la păscut

Până la sosirea renilor, care, slavă Domnului!, au fost înzestraţi cu posibilitatea deplasării pe calea aerului, căci altfel stârneau o dramă colectivă în rândul picimii din Câmpulung, unde slabe şanse să fi ajuns cu bine, la ce drumuri duc în „fundătura” judeţului, probează aleile dintre blocuri o familie de măgăruşi în formulă completă. Iarba încă neuscată a spaţiilor învecinate cu parcările de reşedinţă, rămasă de la prânzul bidiviilor scoşi deseori la păscut în cartierul cu de toate, la capitolul faună urbană, a săturat foamea simpaticelor patrupede, care, oricât de nepotrivite ar fi în peisaj, aduc un zâmbet pe feţele trecătorilor. Se pare că nu la fel de zâmbăreţi s-au simţit, privindu-i de la ferestre, locatarii cu liniştea dimineţii stricată de un neam de ciori statornicit în zonă - de fapt, care zonă din Câmpulung duce lipsă de ciori?! - şi câţiva căţei aruncaţi la tomberon, care au schelălăit până au murit de foame. Prin urmare, măgarii mai lipseau din tabloul gri al zilei de 2 decembrie, o sâmbătă mohorâtă, care nu se hotăra ce vrea: toamnă sau iarnă. De faptul că iarna se codeşte să se instaleze peste târg se bucură rumegătoarele orăşenilor care cresc animale la margine de Vişoi, pe care le lasă slobode prin cartier, să se descurce cu de-ale gurii. Averea „măgărească” aparţinând, cel mai probabil, vreunui vizitator din împrejurimi, sosit să sondeze cartierul, în căutare de vechituri, din belşug pe lângă tomberoane, a zăbovit toată dimineaţa la Rotunda, unde a fost imortalizată mărturia prezenţei lor, alăturată acestor rânduri. „Avem ciori, câini, măgari.”, şi-au lăudat avuţia câţiva locuitori de la Rotunda, cărora cei din centru le fac o serioasă concurenţă cu ciori, câini, vaci, cai şi oi. Ce n-are niciun cartier: păstorul/văcarul/căruţaşul şi patrula de Poliţie Locală, aflată în antrenamente pentru căratul paporniţelor electorale de sărbători. 

 

The most visited gambling websites in The UK