Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Protest timid pe Valea Bărbuşii, împotriva depozitului de lemne

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 452

b_400_250_16777215_10_images_2242_Clipboard04.jpgO dovadă a împotrivirii unora dintre locuitorii străzii Valea Bărbuşii faţă de hotărârea Consiliului Local Câmpulung de a amplasa depozitul de lemne la intrarea în zona cu pricina a apărut - şi, în scurt timp, a şi fost rupt - sub forma unui protest scris, postat, la adăpostul întunericului, pentru protejarea identităţii autorului. Deşi a trecut o lună şi jumătate de la decizia autorităţilor, intrate într-un fel de parteneriat cu Ocolul Silvic Câmpulung, în ideea de a le fi de ajutor câmpulungenilor care îşi încălzesc locuinţele cu combustibil lemnos, ne îndoim teribil că depozitul va funcţiona în această iarnă. Sau în vreo iarnă. Veteranul Consiliului Local, Gheorghe Sârbu, şi-a manifestat dinainte de adoptarea hotărârii reticenţa că proiectul va fi pus în practică, din două motive. Primul: Ocolul Silvic Câmpulung n-are ce vinde. Al doilea, care l-a determinat pe el să exprime aceeaşi poziţie ca a liberalului Bogdan David, abţinere la vot din considerente de amplasare a viitorului depozit: reacţia potrivnică a localnicilor la intenţia Primăriei de a crea un „du-te - vino”, cu mijloace de transport de mare capacitate, în partea de jos a Văii Bărbuşii. 

Înainte de aprobarea hotărârii, luate, după cum se vede treaba, ca să fie, un petent din zona vizată a primi un supliment de nedorită agitaţie a dat buzna peste primarul Liviu Ţâroiu şi l-a ocărât cum i-a venit la gură. După votarea hotărârii, care n-a ajuns să fie dusă la îndeplinire - probabil, din motivul indicat de Sârbu: Ocolul n-are lemne - a urmat un alt doilea protest, de data aceasta, mai timid, cu autor necunoscut. Protestatarul a agăţat, la vedere, pe trunchiul unui copac, un afiş revendicativ, care a fost parţial distrus după ce „făptaşul” şi-a făcut curaj să-şi manifeste nemulţumirea faţă de aleşi. „Vrem să avem trotuare, canalizare, locuri de joacă pentru copii, apă, curăţenie! Nu vrem depozit!”, sunt cerinţele anonimului, care n-a îndrăznit să ducă cererea la Primărie. Nişte solicitări similare au răsunat şi la şedinţa din 23 noiembrie 2017, când s-au prezentat public direcţiile de acţiune ale Grupului de Acţiune Locală „Câmpulung Muscel”, care nădăjduieşte să dezvolte trei zone marginalizate - Pescăreasa, Cazărmilor şi Grui - cu 7 milioane de euro de la Uniunea Europeană. Şi atunci dialogul primar - cetăţeni s-a lăsat cu un protest verbal al pensionarelor din Valea Bărbuşii şi Livadie, care cereau aceleaşi lucruri: apă, drum, canalizare. Probabil, o simplă coincidenţă între pancarta de la şosea, din care s-a eliminat partea cu depozitul, şi doleanţele strigate în sala mare a Primăriei.

Claudiu VIŞAN 

 

The most visited gambling websites in The UK