Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Direct din propria gospodărie, ţăranii vând porcul de Crăciun pe Internet

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 510

b_400_250_16777215_10_images_2242_Clipboard03.jpgÎn perioada apropiatelor Sărbători de Iarnă, se înregistrează un adevărat furnicar prin pieţe şi oboare. Puţini români îşi pot imagina masa de Crăciun fără preparatele tradiţionale. Tăierea lui „Ghiţă” a fost dintotdeauna o datină gustată de o mare parte a populaţiei, românii pregătindu-se astfel de sacrificarea porcilor în apropierea Crăciunului. 

Vedeta sezonului de cumpărături din acest an rămâne tot porcul, pe care ţăranii îl vând chiar şi pe Internet. Specialiştii îndeamnă oamenii să fie prudenţi şi să aibă grijă de unde cumpără animalele, care, obligatoriu, trebuie să fie crotaliate. Patrupedul natural, crescut în condiţii ecologice, trebuie să respecte anumite condiţii. Să fie un animal care nu a fost hrănit cu nutreţuri, concentrate chimicale, care nu a fost injectat cu hormoni de creştere. Totuşi, oricât de ecologic ar fi, râtanul are nevoie şi de publicitate. Pe lângă afişele care au apărut deja prin sate, oamenii au început să publice anunţuri şi pe Internet. Cei care nu au timp să ajungă în târguri sau în spaţiile special amenajate, îşi pot cumpăra materia primă pentru friptură şi sarmale cu un singur click, chiar de pe Internet. Este varianta cea mai simplă şi comodă, astfel vânzătorii sunt scutiţi de taxele din pieţe şi oboare, dar şi pentru cumpărător, care poate alege dintre zecile de oferte, mai ales că anunţurile sunt însoţite de poze, iar preţurile, care variază în funcţie de greutate şi de rasă, sunt negociabile. Site-ul olx.ro este cel pe care mulţi dintre musceleni îşi fac cunoscute variatele oferte. 

Spre exemplu, Ana, din Câmpulung, vinde porc de 140 de kilograme, crescut cu furaje naturale (porumb, orz, tărâţe, floarea soarelui), dovlecei şi sfeclă, iar preţul este de 10 lei/kilogram în viu. Gheorghe, din Coteşti, vinde un animal pentru sacrificat, de 14 luni, cu aproximativ 280 de kilograme, crescut cu cereale naturale. 

Şi pe site-ul lajumate.ro, anunţurile vânzătorilor de porci sunt numeroase. Ciprian, din Mihăieşti, scoate la vânzare un rotofei de peste 200 de kilograme. Aşa cum spune el, a fost crescut cu cereale în propria gospodărie. Preţul pe care îl cere este de 2.000 de lei. Iordan Gheorgiţă vinde doi purcei vietnamezi, cu vârsta de un an, care cântăresc între 50 şi 60 de kilograme, cu preţul de 400 de lei. 

Ofertele sunt multe, iar acestea variază de la vânzător la vânzător, clienţii având posibilitatea de a primi transport şi ajutor pentru tăiat şi tranşat, în schimbul unei sume mici de bani, sau poate chiar deja inclusă în preţul iniţial al vânzării. Rebeca IOANA

 

The most visited gambling websites in The UK