Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Sâmbătă, 11 noiembrie 2017, Salvamont Câmpulung a organizat o acţiune de ecologizare în zona Cabanei Voina, cu titlul „Pădurea nu poate să facă curat după tine. Nu mai lăsa gunoi în pădure!”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1121

b_400_250_16777215_10_images_2237_Clipboard07.jpg

Peste 100 de persoane, printre care şi elevi, au dat curs invitaţiei echipei din Muscel şi au adunat zeci de saci cu resturile abandonate de turiştii care vizitează locurile, indiferent de anotimp. Alături de Salvamont Câmpulung, cea mai mare implicare a avut-o Asociaţia „Omul şi Muntele”, dar au onorat solicitarea şi Primăria Lereşti, Cabana Voina, PNL Câmpulung, Fundaţia de Conservare „Carpathia”, Asociaţia „Tourmont”, „Cercetaşii Munţilor”, societatea Orizont şi Obştea Moşnenilor Câmpulung. „Am făcut „n” ecologizări până acum, dar astăzi avem o premieră, în sensul că am mobilizat foarte multe entităţi, asociaţii, fundaţii, primării, chiar filiale de partid, Cercetaşii Românei, reprezentanţi ai Obştei Moşnenilor. E prima oară când pune multă lume umărul şi aceasta este extraordinar, să fii parte din comunitate, să facem ceva pentru comunitate, pentru văile acestea, care sunt foarte frumoase. Dar, acum, sunt şi mai frumoase şi curate. Principalul câştig, de fapt, este cel educativ. Copiii prind gustul pentru plimbări în natură, pentru a vedea curat în jurul nostru. Este şi o bună ocazie să mulţumesc celor care s-au implicat, Primăriei Lereşti, care asigură transportul gunoaielor şi care ne ajută a mia oară, Salvamont Câmpulung, Cercetaşii Munţilor, tineretul liberal, Asociaţia „Omul şi Muntele”, Asociaţia „Tourmont”, Obştea Moşnenilor Câmpulung. Văile acestea au fost murdărite de români şi ar fi bine ca tot românii să le cureţe. Unii, trecuţi de o vârstă, sunt pierduţi, adică nu mai poţi să faci educaţie decât până la o vârstă, dar copiii care au venit aici sunt câştigaţi. Dacă, din 100 de copii, 30 au reflexul de a se apleca şi a aduna de pe jos, iar 70 deprind reflexul de a nu mai arunca, este esenţial.”, a declarat Cosmin Stoica, preşedintele fondator al Asociaţiei „Omul şi Muntele”, dar şi şeful echipei Salvamont Câmpulung. 

Cei implicaţi material, pe lângă voluntari, au asigurat şi gustări celor prezenţi, transport, siguranţă, dar şi colectarea sacilor cu gunoiul strâns.

Grupul care a făcut curăţenie s-a adunat în parcarea supermarketului Kaufland, iar de acolo, cu un autocar, a ajuns la Voina. În jurul orei 10.00, voluntarii au curăţat Văile Cuca, Bătrâna şi Valea Largă. 

Mircea SIMIONESCU

The most visited gambling websites in The UK