Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Mistuită de un incendiu puternic, casa familiei Niţiş, din Bughea de Jos, reclădită din temelii

  • Written by Rebeca Ioana
  • Hits: 875

b_400_250_16777215_10_images_2234_Clipboard07.jpgÎn urma unui incendiu de proporţii, pe 16 septembrie, familia Niţiş, din Bughea de Jos, a rămas fără casă. Incendiul, declanşat puţin după miezul nopţii, a mistuit acoperişul casei pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi, iar anexele din lemn, lipite de locuinţă, au fost distruse în totalitate. Pompierii au concluzionat că, cel mai probabil, sursa incendiului a fost efectul termic al curentului electric, pornit de la un redresor, care a fost lăsat în priză. După incident, Genica şi Sorin Niţiş au rămas fără agoniseala de-o viaţă. Locuitorii din comună au ajutat familia Niţiş fiecare cu ce a putut. Primăria Bughea de Jos a organizat chiar şi un spectacol caritabil, iar fondurile strânse au ajuns la renovarea casei din Hulubeşti. „Casa familiei Niţiş este aproape ridicată. Mai trebuie să-i dotăm şi noi puţin, după ce le-am dat materialul lemnos şi ce am mai putut. Şi, ultima dată, îi vom mai ajuta să cureţe terenul. Iarna îi va prinde în casa lor, în condiţii bune de locuit.”, ne-a spus primarul Dorel Tănăsescu. 

Chiar dacă ploua, familia Niţiş lucra la casă

Ieri, la faţa locului, Genica Niţiş şi fiul cel mic ajutau meseriaşul tocmit la ridicarea locuinţei. Chiar dacă este elev, iar la anul împlineşte 18 ani, mezinul muncea de zor la betonieră, la prepararea compoziţiei folosite de maistrul constructor la lipirea cărămizilor. Cu toate că, înainte, casa familiei Niţiş a fost mai mare, acum se vor limita la zidirea primului nivel, care să fie locuibil, iar mai apoi, în funcţie de resurse, vor hotărî dacă continuă cu un etaj sau nu. „Au fost oameni care ne-au ajutat, toată cărămida am primit-o de la domnul Dorin Mirea. Deocamdată, ne limităm la parter, ca să ne putem muta, dar trebuie să mai facem, că avem doi băieţi. Casa mea avea 104 metri pătraţi. De abia pusesem acoperişul cu o lună înainte să se întâmple, la care intraseră 240 de metri de tablă, nu a fost chiar aşa de mică. Aveam fiecare camera lui, sufragerie, bucătărie, baie, strictul necesar. Dacă aveam doi băieţi, ne-am gândit că, dacă n-or sta amândoi cu noi, măcar unul trebuie să-l ţinem să ne ajutăm. În general, pe cel mic, că e mai protejat, dar şi cel mai muncit. În martie face 18 ani, dar munceşte, n-am destule cuvinte de laudă… E la şcoală, dar conducerea îi înţelege situaţia şi-l mai învoieşte, că nu are cine să ne ajute. Le-am spus că nu chiuleşte aiurea, munceşte! Băiatul cel mare e la serviciu, are familia lui… La anul, trebuie să-i fac nunta, dar acum am amânat, că asta e situaţia.”, ne-a spus Genica Niţiş.

„Cel mai mult îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu viaţă”

Mulţi oameni din localitate, dar şi din afară i-au ajutat pe cei rămaşi fără acoperiş în prag de iarnă, dar au ales să locuiască la o rudă, cu care sunt în relaţii foarte bune. „Ne-au ajutat Primăria şi oamenii din comună, dar şi din afară. Trebuie să ne revenim, pentru copii, că ei ne dau puterea să mergem mai departe. Asta a fost să fie, nu a fost prima dacă când am folosit redresorul… Asta ne-a fost scris… Avansăm, îl am pe domnul de bază (n.r. meşterul constructor), că alţii, care au mai promis, au şi ei treburile lor. Acum, stăm la un frate de-al soţului. Au fost şi alţi binevoitori, dar cât să fi stat printre străini?! Doamna doctor Nicoleta Eşanu mi-a oferit casa părinţilor. Dar, dacă a fost fratele soţului, neamurile sunt mai apropiate, ne înţelegem bine cu ei, dar e şi naşul băiatului, l-a botezat. Să fim sănătoşi şi să avem răbdare. Cel mai mult îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu viaţă, că asta contează cel mai mult. În casă eram eu, soţul şi mama mea, copiii erau plecaţi la grătar, că era sâmbătă seara. Să fi fost răniţi, cu arsuri, să stai prin spitale şi să tragă copiii cu noi, atât îi mulţumim lui Dumnezeu că suntem bine. E mai greu să lucrăm, că vine iarna, dar nu ne văităm. În primele zile, mi i-a trimis domnul primar pe cei de la ajutor social, au cărat câteva căruţe şi a rămas să mai vină să ia şi molozul. Domnului primar n-am cuvinte să-i mulţumesc, dacă era altul, nu ştiu dacă era la fel situaţia, dar s-a implicat, ne-a ajutat foarte mult.”, ne-a declarat Genica Niţiş. 

The most visited gambling websites in The UK