Menu
TRAFIC

Gest emoţionant al copiilor şi cadrelor didactice din Jugur „Toamna, anotimpul bucuriei” şi pentru o bătrână de 104 ani!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 541

b_400_250_16777215_10_images_2232_Clipboard09.jpgElevii şi preşcolarii Şcolii Primare nr.1 din satul Jugur, comuna Poienarii de Muscel, au derulat în această săptămână, sub îndrumarea cadrelor didactice, Mirela Ivanov şi Georgeta Stoenescu, proiectul educaţional „Toamna, anotimpul bucuriei”. Copiii, ajutaţi şi de părinţi, au confecţionat ornamente din cereale, denumite şi „Sporul casei”, au spus ghicitori, iar la finalul activităţii au degustat din produsele de sezon aduse de-acasă. Tot ceea ce le-a prisosit a fost donat unei femei din sat, Ileana Păceşică, ajunsă la venerabila vârstă de 104 ani!

Din timpuri străvechi, oamenii puneau într-un recipient o cantitate mică din toate bogăţiile oferite de „Zâna Toamna”, în special cereale, pe care le aşezau în rafturile cămărilor, fiind considerate „Sporul casei”. Cerealele şi celelalte produse de toamnă erau consumate, însă aceste recipiente rămâneau în permanenţă în casă, având rol de talisman aducător de bogăţie şi bunăstare în gospodării. Copiii de la şcoala din Jugur au intrat în acest joc şi au reuşit să confecţioneze lucrări minunate, pe care le-au dus apoi acasă. După activitatea practică, a urmat un concurs de ghicitori, având ca temă anotimpul toamna, părinţii şi copiii fiind adversari. În final, a învins echipa elevilor, dar scorul a fost foarte strâns, copiii primind diplome de merit pentru „Cel mai isteţ spiriduş al toamnei”.

După muncă a urmat şi răsplata. Toţi cei implicaţi în acest proiect au avut parte de un ospăţ pe cinste cu produse de sezon: legume, fructe, zacuscă, dulceaţă şi compot. Cum cămara şcolii s-a umplut, graţie eforturilor părinţilor, o parte din bunătăţi a ajuns la tanti Lenuţa, cel mai vârstnic om din sat. Cum drumul până acasă la ea era destul de dificil pentru copii, produsele au fost oferite de unul dintre cadrele didactice implicate în proiect, învăţătoarea Mirela Ivanov. „După desfăşurarea proiectului „Toamna, anotimpul bucuriei!”, în „cămara” Şcolii Primare nr.1 Jugur au rămas numeroase „bogăţii” oferite cu bunăvoinţa părinţilor, de harnicii spiriduşi ai „Zânei Toamna”, cărora le mulţumim şi-i asigurăm de toată consideraţia noastră. Astăzi, 30 octombrie 2017, am mers la casa doamnei Ileana Păceşică, doamnă minunată, care poartă cu mândrie frumuseţea celor 104 ani, pentru a oferi aceste daruri. Doamna Lenuţa le-a urat tuturor „să ajungeţi la vârsta mea!” Multă sănătate vă urăm şi noi, stimată doamnă!”, este mesajul Mirelei Ivanov. 

 

The most visited gambling websites in The UK