Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La Lereşti, singurul târg autorizat pentru vânzarea porcilor

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 759

b_400_250_16777215_10_images_2231_Clipboard07.jpg

În contextul ridicării restricţiilor sanitar-veterinare impuse de evoluţia pestei porcine africane, la porcii domestici din Satu Mare, începând cu data de 25 octombrie 2017, la nivelul judeţului Argeş s-a ridicat interdicţia organizării de târguri pentru vânzarea / cumpărarea suinelor, iar medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi vor elibera documentele specifice (formular de mişcare, certificat care atestă starea de sănătate a animalelor).

În acest caz, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş a înştiinţat Consiliile Locale din localităţile care deţin târguri autorizate, respectiv Piteşti, Miroşi, Lereşti, Domneşti şi Ştefan cel Mare, în calitatea acestora de responsabili cu organizarea lor, despre ridicarea interdicţiei. De asemenea, au fost anunţate şi celelalte Consilii Locale care nu deţin târguri autorizate, respectiv Stâlpeni, Topoloveni, Rociu, Rucăr şi Cetăţeni, să demareze urgent toate demersurile intrării în legalitate.

Directorul executiv al DSVSA Argeş, dr. Daniel Lupu, menţionează faptul că atât organizarea de târguri de animale neautorizate sanitar veterinar, cât şi comercializarea animalelor vii fără documente sanitar veterinare, se sancţionează contravenţional cu amendă de la 600 la 1.200 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice, şi cu amendă de la 3.000 la 6.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice.

În continuare, autorităţile române sunt în alertă, riscul epidemiologic fiind crescut, mai ales datorită evoluţiei pestei porcine africane în statele învecinate.

The most visited gambling websites in The UK