Menu
TRAFIC

Pentru recuperarea creanţelor, Fiscul a cerut partajul bunurilor ex-primarului Năftănăilă şi ale soţiei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 651

b_400_250_16777215_10_images_2219_Clipboard07.jpg

Fostul primar de la Albeştii de Muscel, Ionel Năftănăilă, nu a scăpat nici acum de consecinţele condamnării din 2014. Acum trei ani, fostul edil a fost pedepsit pentru fapte de corupţie, întrucât, ca preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel, a folosit o parte din banii primiţi ca subvenţii de la APIA în alte scopuri. Pe lângă asta, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat că Năftănăilă era şi primar şi preşedinte al asociaţiei menţionate, existând un conflict de interese. 

La sfârşitul lunii aprilie 2015, fostul primar al comunei Albeştii de Muscel a aflat că a pierdut fotoliul de edil, a contestat ordinul prefectului, dar instanţa i-a respins acţiunea. Pe lângă condamnarea de trei ani cu suspendare şi pierderea mandantului, Ion Năftănăilă a fost obligat de instanţă ca, împreună cu Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel, să plătească suma de 202.851,70 lei, cu dobânzile şi penalităţile calculate până la efectuarea plăţii, Ministerului Agriculturii, în speţă Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Pentru recuperarea prejudiciului produs de acţiunile lui Năftănăilă, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Piteşti, a pus sechestru asigurator pe bunurile albeşteanului, iar instanţa a fost de acord cu el. Fostul edil a contestat în instanţă unul dintre procesele verbale de sechestru, pe cel din 4 martie 2015, al Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, Serviciul Fiscal Municipal Câmpulung. Asta după ce Direcţia Generală de Executări Silite din cadrul ANAF a anunţat că-i scoate la licitaţie autoturismul de teren, un Hyundai Santa Fe. Prima înfăţişare la Judecătoria Câmpulung s-a derulat pe 14 septembrie 2017, când lui Năftănăilă i-a fost încuviinţată proba cu înscrisuri, magistratul estimând că durata necesară derulării procesului va fi de şase luni. Următorul termen a fost stabilit pentru 19 octombrie 2017, când Finanţele trebuie să depună copia dosarului de executare din 2012.

Ion Năftănăilă s-a reangajat la Spitalul Municipal Câmpulung, pe postul din care a plecat când a fost ales primar, în 2004, acela de şef Birou Aprovizionare, Transport. Din salariu i se reţine o parte pentru a acoperi paguba pentru care a fost condamnat, dar se pare că valoarea este prea mică, raportată la prejudiciu. Aşa că Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Ploieşti, Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş, încearcă să recupereze dauna prin alte metode. Din acest motiv, s-a cerut Judecătoriei Câmpulung partajarea bunurilor comune ale familiei Năftănăilă, în vederea identificării bunurilor proprii ale fostului primar. 

Conform declaraţiei de avere înregistrată la angajator, Spitalul Municipal, pe 9 iunie 2017, Ion Năftănăilă are trei terenuri, împreună cu soţia sa, Luminiţa:

-16.500 metri pătraţi teren agricol şi fâneţe, cumpărat în 2006; 

-10.000 metri pătraţi teren agricol şi fâneţe, dobândit în anul 2007; 

-1.600 metri pătraţi teren intravilan, primit printr-un contract de întreţinere în anul 2011. Luminiţa şi Ion Năftănăilă mai deţin o casă, de 80 metri pătraţi, situată în Albeştii de Muscel, obţinută printr-un contract de vânzare-cumpărare în anul 1994. Şofează au autoturism Hyundai Santa Fe, an fabricaţie 2007, cumpărat. Familia Năftănăilă mai are în proprietate bijuterii şi tablouri în valoare de 8.000 euro, achiziţionate în timp. Ca venituri, în 2016, Ionel Năftănăilă a câştigat din salariu 26.400 lei (2.200 lei pe lună), iar soţia, Luminiţa Năftănăilă, 13.400 lei (1.116 lei pe lună). Anul trecut, în bugetul familiei au mai intrat şi 5.600 lei, subvenţii de la APIA.

În declaraţia de interese, fostul primar şi-a consemnat calitatea de membru al Asociaţiei „22 Decembrie 89 Câmpulung” şi al Asociaţiei Comunităţii Montane Iezer Muscel România. Mai este şi membru al Sindicatului „Sanitas”.

Între timp, Asociaţia Crescătorilor de Animale şi a Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel a chemat în judecată Primăria şi Consiliul Local Albeştii de Muscel pentru recuperarea banilor pierduţi. După zece amânări, termenul următor a fost mutat pe 29 septembrie 2017, la Tribunalul Argeş. Dar situaţia se complică după ce Judecătoria Câmpulung a fost de acord cu acţiunea formulată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş şi a dispus dizolvarea Asociaţiei Crescătorilor de Animale şi a Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel, numind ca lichidator judiciar firma Trust Axa IPURL, care o va reprezenta la viitoarele procese. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK