Menu
TRAFIC

„Laşi în urmă ceea ce eşti!”, ecologizare, concurs şi picnic, la Dâmbovicioara

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 569

b_400_250_16777215_10_images_2185_Clipboard10.jpgMuscelenii de la Dâmbovicioara sunt din nou un exemplu pentru zona care nu duce lipsă de gunoaie din cauza unora din aceeaşi categorie, fie de-ai locului, fie de-ai altor locuri, aflaţi în trecere prin Nordul judeţului. O trecere care se lasă cu urme deranjante pentru ochiul şi nările celor cu inima sfâşiată de atâta nesimţire manifestată de câte ori posesorul ei iese în natură. Acţiunile de voluntariat ale şcolilor, în special, ale ONG-urilor, care, deseori, colaborează cu instituţiile de învăţământ, în ideea de a-i determina pe copii să aibă grijă de mediu, simţind efortul depus în timpul acţiunilor de curăţenie, nu dovedesc cantitatea de mizerie împrăştiată peste verdele proaspăt. Aşadar, atâta vreme cât vom avea parte de astfel de manifestări barbare, de totală desconsiderare a vieţii noastre, până la urmă, căci mediul - apă, aer, sol - asta înseamnă, viaţă, va fi nevoie de oameni care să strângă în urma unor indivizi care chiar fac umbră degeaba pământului.

Oameni responsabili, cu tragere de inimă şi dragoste pentru natură, caută şi administratorele Centrului de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara, Raluca Busioc şi Costina Pantea, care au anunţat, de curând, un proiect de amploare, în derularea căruia s-au implicat cele mai importante instituţii ale localităţii. „Dâmbovicioara ECO - Laşi în urmă ceea ce eşti” este sloganul menit să trezească conştiinţa vizitatorilor veniţi la relaxare în comună, dar şi a locuitorilor al căror simţ gospodăresc ţine până la poarta bătăturii, fără să-i intereseze ce este dincolo de gardul lor. Dar mai bine le lăsăm pe coordonatoarele C.I.P.T. Dâmbovicioara să prezinte acţiunea, care ar trebui să constituie o sursă de inspiraţie pentru toate administraţiile locale, nefiind ferită nicio aşezare musceleană de „molima” gunoaielor.  

„Sâmbătă, 27 mai 2017, ne adunăm cu mic, cu mare să facem curățenie în Dâmbovicioara, deși într-un colț de RAI nu ar trebui să fie nevoie de ecologizare. Dar... avem speranță că sloganul nostru, „Laşi în urma ta ceea ce eşti!”, îi va face pe cei care lasă gunoaiele în natură să se gândească de două ori la gestul lor. Vă invităm să vă alăturați nouă şi, dacă nu puteți fi aici, la Dâmbovicioara, să faceți măcar o faptă bună pentru natură, oriunde v-ați afla!

Organizatori şi parteneri: Primăria Dâmbovicioara, Centrul de Informare și Promovare Turistică Dâmbovicioara, Asociația „Societatea Română de Protecția Mediului” (SRPM), Asociația „Clubul Prieteniei”, ArtTour România, Şcoala Gimnazială Podu Dâmboviței.

Sponsori: Farmacia „Miruna”, Pensiunea „Nedeea”, „Apa Craiului”, MDA Print Service, ArtTour România, Nana Photography, Editura Rost.”

Mesajul oficial al campaniei a primit o notă personală pe pagina de socializare a Ralucăi Busioc, care întăreşte apelul într-o manieră convingătoare: „Este nevoie de o gaşcă de prieteni inimoşi pentru a transforma ecologizarea într-o activitate interactivă şi distractivă, dincolo de utilitatea ei. Primii prieteni s-au anunţat deja, aşadar, ocupaţi repede locurile rămase. Dincolo de utilitatea unei ecologizări, ne dorim să interacţionăm, să regăsim spiritul civic de altădată, să învăţăm tehnici de a face un picnic fără a lăsa dezastru în urma noastră, să ne împrietenim şi să ne bucurăm împreună de o zi în natură. Hai şi tu!”

The most visited gambling websites in The UK