Menu
TRAFIC

Curăţenia de primăvară i-a scos pe teren pe “sanitarii” domeniului public

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 846

b_400_250_16777215_10_images_2168_Clipboard11.jpgCând nu merge furatul, din cauza concurenţei „sângeroase” în rândul comunităţilor de rudari, unde jaful din pădure nu va fi oprit atâta timp cât le va intra aer în plămâni, merge, ce-i drept, mai prost, munca cinstită. Secvenţe precum cele surprinse de un lereştean, administrator al unui blog care-şi propune promovarea localităţii, sunt dovada vie că munca nu-l omoară pe ţigan, care ajunge să depună efort doar atunci când îl încalecă foamea. Din păcate, mai este de lucrat până vor ajunge să fie convinşi să accepte calificarea într-o meserie şi angajarea într-un serviciu care să le asigure un venit stabil. Dar cum seminţia lor are o alergie la munca la program, cu respectarea unor reguli şi a unei autorităţi, cei dispuşi să scoată un ban prin metode care nu contravin legii penale o fac într-o manieră liber profesionistă. Dotaţi cu o logistică rudimentară constând într-un atelaj care abia mai rezistă „închegat”, o mârţoagă obişnuită să sară peste mese, câţiva saci de pânză ori de rafie, rudarii sunt şefii destinelor lor mizere.

 

Pe 7 martie 2017, lereşteanul a imortalizat o „campanie de ecologizare” pe nepusă masă, întreprinsă în afara dispoziţiei mai-marilor Primăriei, având protagonişti trei ţigani, cel mai probabil, membri ai aceleiaşi familii, la strâns de resturi pe malul râului. Autorul fotografiilor a precizat că romii implicaţi în acţiunea de curăţenie impusă de sărăcie nu sunt ai comunei Lereşti, căreia îi aparţin doar posesorii de „şorici gros” care au umplut domeniul public de gunoi. Personajele principale ale fotoreportajului s-au servit din mormanele generoase de moloz rezultat din demolări, resturi de cărămidă şi ţiglă, din care au ales bucăţile întregi. Sacii doldora din căruţă erau semn că ziua a fost una plină, colindând, pesemne, mai multe teritorii, unde lumea aruncă în neştire ce-i prisoseşte în gospodărie. 

Astfel de imagini, cu ţigani porniţi la colindat după chilipiruri prin cartier, unde ştiu că găsesc lângă tomberoane saltele, mobilă veche, saci cu haine şi încălţăminte, chiar şi pungi cu mâncare, sunt la ordinea zilei în Vişoi. În timpul săptămânii, dar, în special, duminica, atunci când lumea este acasă, străduţele înguste ale celei mai aglomerate zone a Câmpulungului sunt incluse pe traiectoria căruţaşilor romi, care efectuează al doilea serviciu de salubritate, suplimentar celui prestat contra cost de Financiar Urban. Cele mai proaspete imagini cu echipe pornite încrezătoare către „Cornul Abundenţei”, pe 9 martie, în zi de sărbătoare, ni-i înfăţişează pe ţiganii cu dureri în cot de orice fel de autoritate, trecând pe sub nasul Poliţiei Rutiere, aflate în intersecţia din Schei, pentru soluţionarea unui accident comis de un nesăbuit „abţiguit”, neposesor de permis, intrat cu toată convingerea într-un taximetrist, care a avut ghinionul să se potrivească, la aceeaşi oră, pe aceeaşi stradă, cu inconştientul ieşit să facă prăpăd în trafic. 

The most visited gambling websites in The UK