Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Unor locuitori ai străzii Traian li se crapă casele din cauza unei lucrări de mântuială a Primăriei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1821

b_400_250_16777215_10_images_2084casa.jpgManiera în care a fost executată reparaţia străzii, după o lucrare de branşament la reţeaua de canalizare a unei construcţii noi, te face să te întrebi dacă autorităţile pot să-şi bată joc de cetăţeni mai mult decât o fac. Avem convingerea că pot, căci, în materie de dureri în cot faţă de necazurile pricinuite de subalterni, n-au egal. Strada Traian n-a fost scutită de brazdele trase de-a curmezişul ei, pentru efectuarea unor legături la reţelele de utilităţi, după apariţia în peisajul urban a încă unei case, multe fiind ridicate în spatele celor existente, din cauza lipsei spaţiului la şoseaua principală. Însă nu asta este problema, că proprietarul vrea să-şi lege locuinţa la sistemul orăşenesc de apă, canalizare ori gaz, ci felul execrabil în care este executată reabilitarea străzii, după spargerea ei. Nicio reparaţie care a urmat unei intervenţii de branşare la reţea, oricare ar fi aceasta, n-a fost făcută cu simţ de răspundere, în vederea eliminării complete a disconfortului (puţin spus) produs şoferilor şi locatarilor de pe Traian. Craterul la care ne vom referi în continuare este un mic exemplu dintr-o puzderie cu care am putea umple paginile acestui ziar, de muncă în batjocură, după modelul consacrat de lucrătorii la stat, împrumutat şi de confraţii de la privat. 

Muncitorilor nu le-a ajuns umplutura, aşa că au turnat asfaltul în groapă 

Un cetăţean care locuieşte pe strada Traian ne-a semnalat faptul că el şi vecinii au ajuns la capătul răbdării din pricina unui şanţ trasat dintr-o parte în cealaltă a străzii, după branşarea unui cetăţean la reţeaua de canalizare. Acesta din urmă şi-a ridicat o vilă pe partea cu Matriţele, la câteva sute de metri mai sus, poziţionată în spatele unei case bătrâneşti. Era dreptul lui, pe care nu i-l contestăm. Şi nici oamenii locului. Ce a urmat, însă, este dovada dispreţului celor care ne conduc şi faţă de contribuabili, şi faţă de banul public. Iată ce înseamnă reparaţie a arterei - şi vorbim despre cea de-a doua în topul celor mai circulate rute din Câmpulung, după aşa-zisa centură - pentru a cărei execuţie îndoielnică, urmată de fisuri în pereţii caselor oamenilor, ar trebui să fie puşi la plată cei răspunzători. Atât „opinca” însărcinată cu munca de jos, cât şi „vlădica” responsabilă cu supravegherea reparaţiei. S-a turnat umplutura în „ravena” căscată în bunătate de stradă, dar, după cum ei înşişi au recunoscut, muncitorii n-au avut la dispoziţie suficient material, după cum arată jumătate din lucrare. Acesta ar fi un motiv al apariţiei obstacolului. Al doilea: odată cu materialul, s-a consumat şi răbdarea echipei de lucru, care, ca să scape de însărcinare, a turnat asfaltul înainte ca umplutura să se taseze corespunzător. 

Rezultatul nu era greu de anticipat: sub greutatea vehiculelor, ce s-a pus în şanţ, balast şi bitum, s-a lăsat. Într-o parte, mai mult, în alta, mai puţin. Pe partea dreaptă, cum urci spre fosta Uzină ARO, adâncitura produce nişte zdruncinături, pe care lumea le simte din grădină, nu numai din casă. Pe Traian sunt multe firme, la care vin maşini de marfă, clienţi, acestui tip de tranzit adăugându-i-se cel către Braşov. Ei bine, majoritatea nu ştiu de această „redută”, pe care o iau în plin, cu hurducătura de rigoare. Trepidaţii permanente, insomnii, nervi şi supărare, asta simt locuitorii, care ne-au declarat că s-au săturat de incompetenţa celor de la Primărie. Din toamnă, de când s-au pricopsit cu beleaua dintr-o poartă într-alta, au lansat apeluri verbale către autorităţi, ca să-i trimită pe „deştepţii” care au nenorocit strada s-o repare cum trebuie. 

„Traversarea a rămas necompletată de astă-toamnă, au zis că nu le-a ajuns materialul. „Nu mai avem timp acum, dar venim şi completăm.” Când trece câte o maşină mare, este pericol! Uitaţi cum s-a crăpat faţada casei din cauza zgâlţâiturilor! Şi se adânceşte din ce în ce mai tare. Între şapte şi opt seara trec „raliştii”. Ştiu când se schimbă Poliţia. Trec cu maşini, cu motociclete, cu o asemenea viteză… Apoi sunt cursele mari, noaptea.”, povestea unul dintre cei mai afectaţi cetăţeni. Omul a arătat bunăvoinţă când s-au derulat săpăturile la o adâncime de doi metri şi jumătate, nereproşându-le nimic când i-au strâmbat poarta în timpul manevrelor de întoarcere a utilajului de lucru. Dar, când a văzut ce au lăsat în urmă, o reparaţie în dorul lelii, a răbufnit. Aşa stă de şase luni, cu groapa întinsă pe aproape un sens de mers (cu toate că nici celălalt nu este lucrat ca lumea), fără să-l bage vreo autoritate în seamă. 

The most visited gambling websites in The UK