Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La comemorarea generalului Ioan Dobrescu, preoţii au uitat de slujbă

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1281

b_400_250_16777215_10_images_2083gen.jpgRudele şi apropiaţii unui fost ofiţer al Armatei Române, veteran de război, generalul de brigadă (r) Ioan Dobrescu, au ţinut să-i aducă acestuia un pios omagiu cu ocazia împlinirii a cinci ani de la trecerea în nefiinţă, însă oamenii au fost lăsaţi să aştepte mai multe zeci de minute de slujitorii Domnului, care au uitat, ori n-au vrut să vină, să oficieze slujba de pomenire la mormântul răposatului. În cele din urmă, după mai bine de o oră de aşteptare, problema a fost rezolvată de protopopul Petre Moşoianu.

Duminică, pe 8 mai 2016, s-au împlinit cinci ani de când generalul de brigadă (r) Ioan Dobrescu a plecat la Ceruri. Asociaţia „Cultul Eroilor”, împreună cu familia acestuia, a vrut să facă un gest creştinesc şi să-l comemoreze pe veteranul de război aşa cum se cuvine, fiind invitaţi şi câţiva elevi de la Şcoala „Nanu Muscel”, însoţiţi de profesorul Claudiu Călcâi. Rudele s-au adunat în jurul mormântului, cu pregătirile aferente evenimentului, încă de la ora 11.00, iar membrii Asociaţiei „Cultul Eroilor” au fost şi ei punctuali şi au venit la ora stabilită pentru ceremonialul religios, 12.30. Preoţii de la Bisericile “Flămânda” şi “Sfântul Ilie” şi-au dat girul că vor oficia slujba de pomenire, însă pare-se că întâlnirea cu slujitorii Domnului a fost doar pur teoretică, pentru că, până la ora 13.20, nicio faţă bisericească nu şi-a făcut apariţia, considerând, probabil, mai puţin importantă şi avantajoasă comemorarea unui veteran de război! După mai bine de o oră de aşteptare în cimitir, rudele fostului general în rezervă au mers la biserică să vadă ce se întâmplă, crezând că preotul Marian Diniţoiu întârzie cu slujba de duminică. Aici, însă, surpriză! Locaşul de cult era încuiat şi nici ţipenie de preoţi! Abia după ce a fost apelat protopopul Petre Moşoianu, s-a putut oficia slujba de pomenire. Şi nu de preoţii care au promis, aşa cum era normal, ci chiar de mai marele popilor din Muscel. „După un scandal, aşa, minim, s-au împăcat lucrurile şi mulţumim părintelui protopop că a venit, mai târziu, dar a venit, ca să facem rânduiala pe care am pregătit-o, cu multă muncă şi timp pierdut.”, a declarat, cu amărăciune în suflet, fratele decedatului, Gheorghe Dobrescu, dar mulţumit că, în cele din urmă, problema s-a rezolvat. La final, elevii de la Şcoala „Nanu Muscel” au depus câte o floare la mormântul veteranului de război câmpulungean.

The most visited gambling websites in The UK