Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

85 de ani de la înfiinţarea învăţământului militar de apărare CBRN

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1639

b_400_250_16777215_10_images_2082armata.jpgBaza de Instruire pentru Apărare CBRN, din Câmpulung, a găzduit, vineri, 6 mai 2016, o ceremonie militară, cu prilejul sărbătoririi a 85 de ani de la înfiinţarea învăţământului militar de apărare CBRN. Cu acest prilej, după momentul festiv, au fost prezentate expoziţii de tehnică militară, fiind organizată „Ziua porţilor deschise”. La activităţi au participat, alături de personalul unităţii, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai autorităţilor publice locale, precum şi cadre militare în rezervă şi în retragere şi elevi ai instituţiilor de învăţământ din municipiu.

Pe 6 mai s-au împlinit opt decenii şi jumătate de existenţă a învăţământului de chimie militară, prin înfiinţarea, în 1931, în Garnizoana Bucureşti, Cazarma Malmaison, a Centrului de Instrucţie al Apărării Contra Gazelor, conform Ordinului Marelui Stat Major nr.4033. Această dată reprezintă debutul învăţământului de formare, perfecţionare şi specializare a cadrelor active şi de rezervă din arma Apărare CBRN. În evoluţia sa, ca structură militară de învăţământ şi instrucţie, centrul a fost supus unor transformări şi redislocări, funcţionând temporar în garnizoanele Bucureşti, Făgăraş şi Sibiu. La 1 iulie 1969, s-a înfiinţat Centrul de Instrucţie al Trupelor Chimice, cu dislocarea în Garnizoana Câmpulung Muscel, având în subordine Poligonul de Experienţe al Trupelor Chimice. Ca urmare a amplului proces de restructurare a armatei, după anul 1989, Centrul de Instrucţie se transformă, primind succesiv denumirile de Şcoală de Aplicaţie, Şcoală de Aplicaţie Interforţe, Centru de Pregătire şi, începând cu 1 septembrie 2008, Baza de Instruire pentru Apărare CBRN „Muscel”. De-a lungul existenţei sale, unitatea a asigurat pregătirea personalului din armă pentru a fi în măsură să asigure îndeplinirea misiunilor specifice. Cu toate că instituţia a funcţionat temporar în diferite garnizoane, longevitatea acesteia în spaţiul muscelean a determinat acordarea denumirii onorifice MUSCEL. Baza de Instruire a contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României prin desfăşurarea de activităţi bilaterale, schimburi de experienţă şi instruire în comun cu peste 25 de ţări de pe întreg mapamondul, prin desfăşurarea de exerciţii complexe în cadrul reuniunilor specialiştilor CBRN din ţările membre NATO, a participat cu efective în operaţiuni militare multinaţionale, de stabilitate şi de sprijin a păcii, sau în comandamente NATO şi de coaliţie în Europa şi SUA.

The most visited gambling websites in The UK