Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Majoritatea fântânilor din Câmpulung au apa nepotabilă

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1508

b_400_250_16777215_10_images_2065fantani.jpgPrimăria Câmpulung a demarat o campanie de verificare a fântânilor şi izvoarelor publice aflate în municipiu. Pe 29 februarie 2016 s-au recoltat probe de apă, iar analizele fizico-chimice şi bacteriologice au evidenţiat că, în Câmpulung, 15 fântâni şi un izvor au apa nepotabilă. Fântânile cu apă nepotabilă sunt în locaţiile: strada Băloaica, nr. 36, Drăceşti, nr. 61, Valea Tiţei, nr. 4, Fătuleşti, nr. 1, Valea Unchiaşului, nr. 8, Valea Româneştilor, la numerele 7, 31, 46, 87, 128 şi 90, Valea Bărbuşii, numerele 53, 67 şi 89, fundătura strada Horia. Izvorul care are apa nesigură din toate punctele de vedere se află în fundătura Valea Româneştilor.  

După aflarea rezultatului, Primăria recomandă evitarea consumului de apă din aceste surse publice, iar proprietarilor care deţin fântâni în curte, să-şi facă analiza apei, astfel încât să se evite punerea în pericol a sănătăţii celor care o consumă. În comunicatul emis de Primărie se vine şi cu o indicaţie pentru cei care vor să-şi facă o fântână, care este în conformitate cu Ordinul nr. 119/2014, pentru aprobarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, articolul 3, aliniatul 2, care prevede: „Fântâna trebuie amplasată şi construită astfel încât să fie protejată de orice sursă de poluare şi să asigure accesibilitatea consumatorilor. Amplasarea fântânii trebuie să se facă la cel puţin 10 metri de orice sursă posibilă de poluare: latrină, grajd, coteţe, depozit de deşeuri menajere sau industriale, platforme individuale de colectare a gunoiului de grajd, etc. Adâncimea stratului de apă folosit nu trebuie să fie mai mică de 6 metri.

The most visited gambling websites in The UK