Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Carpathia le-a dat replica vânătorilor musceleni

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1142

b_400_250_16777215_10_images_2064paduri.jpgDupă ce vânătorii fostului club al Câmpulungului s-au arătat deranjaţi de colaborarea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Argeş cu Fundaţia “Carpathia”, concretizată prin a le ceda celor din urmă cele mai importante zone de pădure şi vânătoare, partea acuzată, în cadrul unui post local de ştiri, şi-a spus punctul de vedere cu privire la obiectivele pe care le urmăresc. Aceştia au atins toate punctele pe care vânătorii le-au pus la îndoială, acuzându-i de ilegalitate.

Bariere pentru stoparea defrişărilor ilegale

“Carpathia” şi-a început punctul de vedere cu două explicaţii aduse acuzelor vânătorilor cu privire la barierele montate de când au obţinut acordul AJVPS Argeş. Aceste explicaţii sunt susţinute de probe, pe care Ocolul Silvic “Carpathia” le are, dovezi din zonele unde, până la montarea barierelor, defrişările erau uriaşe. Numai în 2014 aceştia au fost nevoiţi să aplice contravenţii silvice în valoare de 121.300 lei pentru tăierea arborilor şi furtul masei lemnoase în valoare de 34.318 lei. Ei recunosc că barierele nu i-au oprit pe infractori, dimpotrivă le-au spart sau tăiat, însă tocmai asta le-a întârziat din activităţile de furt. Aceste bariere nu fac decât să oprească din faptele ilegale şi nu au vreo legătură cu interzicerea accesului turiştilor, din contră, aceştia sunt îndemnaţi în a admira frumuseţea naturală a pădurilor.

„Valoarea pe termen lung a acestor păduri pe care încercăm să le păstrăm pentru generaţiile viitoare este dată inclusiv de potenţialul turistic pe care îl au, cu siguranţă, sute şi mii de turişti vor veni în următorii ani să viziteze zonele naturale şi cele în care reconstruim ecosistemele distruse de tăieri ilegale şi vor fi încântaţi de existenţa faunei sălbatice, a speciilor carnivore dispărute în multe zone din Europa.”, au mai replicat cei de la “Carpathia”.

Fundaţia susţine faptul că cele reclamate de vânătorii nu sunt tocmai adevărate sau făcute de ei. „Bariera de pe Valea Bădenilor, care apare în film este foarte veche, a fost, probabil, instalată de către Ocolul de Stat, e ruptă în capăt, la data filmării nu avea cum să fie închisă.”, au relatat aceştia. O altă barieră de pe Valea Gruiului susţin că este pusă de OS Câmpulung, în colaborare cu OC Carpathia. Vânătorilor le-a fost menţionat şi faptul că ceea ce au susţinut în faţa camerei de luat vederi au fost vorbe eronate. „Menţiunile legate de împuşcarea unor urşi pentru a face venituri sunt oarecum incorecte şi făcute de către interlocutorii care nu cunosc legislaţia, ursul este în România specie strict protejată care nu se împuşcă decât dacă generează pagube sau atacă oameni şi animale domestice, în baza unor derogări speciale.”, au mai precizat cei de la “Carpathia”.

În încheiere, aceştia au simţit nevoia să mai precizeze încă o dată scopul activităţilor lor, deşi mulţi dintre oameni au înţeles intenţiile bune pe care le au. „Iniţial, propusa colaborare cu AJVPS Argeş era tocmai pentru a salva efectivele de specii emblematice ca cerbul carpatin, capra neagră, ursul, şi aducerea numai de avantaje pentru AJVPS, fiind orientată tocmai spre dezvoltarea turismului cinegetic ca alternativă la reducerea necontrolată a populaţiilor acestor specii în continuare.”, au încheiat cei de la “Carpathia” replica adresată vânătorilor din fostul club al Câmpulungului. A.T.

The most visited gambling websites in The UK