Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Revoluţionarii câmpulungeni, tăiaţi de pe lista cu bani mulţi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1085

b_400_250_16777215_10_images_2064revolutionari.jpgDupă cum a tot fost declarat încă de anul trecut, în privinţa reglementărilor care îi privesc pe revoluţionari s-au făcut modificări, care le aduc venituri substanţiale celor care se află pe această listă. Potrivit declaraţiilor preşedintelui, titlul de „Luptător remarcat prin fapte deosebite” se va transforma în „Luptător cu rol determinant”, un motiv de bucurie pentru cei care deţin acest nivel, dar, cel mai probabil, un motiv de frustrare pentru o întreagă Românie, dat fiind faptul că indemnizaţia unui asemenea cetăţean poate ajunge şi la 4.000 lei, foarte mult în comparaţie cu salariile mizere primite, de exemplu, de cei din învăţământ. Însă, revoluţionarii din Câmpulung nu sunt încadraţi în această categorie, spre dezamăgirea unora.

Din cauză că nu au fost morţi la Revoluţie, noua lege nu îi include şi pe revoluţionarii din Câmpulung

Asociaţia „22 Decembrie ’89”, în momentul de faţă, este compusă din 56 de revoluţionari declaraţi, care s-au implicat mai mult sau mai puţin în faptele de eroism. Preşedintele asociaţiei, Sergiu Cicu, este de părere că această nouă lege nu îşi avea rostul: „Eu nici măcar nu am mai depus actele pentru schimbarea certificatului, oricum, nu ne încadram în această lege, nu avea rost.”

Chiar dacă au aflat că nu se încadrează în noua lege, care prevede ca titlul de „Luptător cu rol determinant” să fie primit doar de cei care, în perioada 14-22 decembrie 1989, au avut rol  determinant în declanşarea şi victoria Revoluţiei, doar în localităţile în care au fost persoane ucise, rănite sau reţinute până la fuga dictatorului, revoluţionarii din Câmpulung nu sunt supăraţi. Indemnizaţiile se ridicau până la suma de 2.656 lei lunar, bani pe care statul îi calcula prin aplicarea unui coeficient de 1,1 din salariul mediu brut pe economie şi pe care vrea să îi reintroducă.

„La noi, din fericire, spun eu, nu au fost morţi. S-a întâmplat un incident, pe 24 decembrie 1989, la Gardă, când un cetăţean, care se afla pe trotuar, a murit din întâmplare”, a declarat Sergiu Cicu, preşedinteţe Asociaţiei „22 Decembrie ’89”. De aici şi neîncadrarea în noua lege, care presupune tocmai existenţa acestor  incidente. „Eu spun “din fericire”, unii ar putea spune “din păcate”, că nu vor beneficia de indemnizaţii mai mari, deci, Câmpulungul nu se încadrează în noua lege.”, a mai adăugat Cicu.

„Părerea mea este că nu ar fi trebuit să existe nicio astfel de lege, trebuia să dea pentru urmaşi, pentru cei răniţi şi pentru cei arestaţi la revoluţie. Restul persoanelor care au fost prezente, cum a fost şi cazul meu, trebuiau să primească doar o diplomă, o medalie şi recunoştinţă.”, a mai declarat Sergiu Cicu, care este de părere că unele persoane se declară fals, pentru a primi bani. 

 

The most visited gambling websites in The UK