Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Redacţia noastră face o precizare în cazul relatărilor despre dr.Valerian Iosifescu

Redacţia ziarului Evenimentul Muscelean insistă să facă următoarele precizări, pentru a demonta speculaţiile apărute la nivelul comunităţii, susţinute de persoane din cadrul Spitalului Câmpulung, speculaţii potrivit cărora medicul Valerian Iosifescu s-ar afla în spatele articolelor care au avut ca subiect înverşunarea managerilor de a nu-l păstra în continuare în instituţie. Este exclusă implicarea acestuia în relatările recente despre renunţarea la serviciile sale, decizie cu caracter discriminatoriu, afirmaţie pe care o menţinem în continuare, de vreme ce alţi pensionari profesează pe mai departe la Spitalul Municipal, cu referat al şefului de secţie, iar acesta nu. Dr.Iosifescu nu a cerut articole pozitive despre persoana sa, nu a furnizat informaţii despre activitatea sa ori a celorlalţi şi nu s-a adresat în niciun fel redacţiei noastre, pentru a-l pune într-o lumină favorabilă, în detrimentul conducerii sau al unor colegi de la Secţia Chirurgie generală.           

De altfel, sursa informaţiilor a fost clar indicată în toate articolele: discuţiile care s-au purtat public, în plenul şedinţelor Consiliului Local din 15 februarie şi 25 februarie 2016, dovadă fiind afirmaţiile citate din mesajele exprimate atât de consilierii locali PNL, cât şi de componenţii delegaţiei de la Spitalul Câmpulung. 

Iar în ceea ce priveşte viitoarea angajare, prin concurs, la Secţia Chirurgie, pe postul vacantat prin pensionarea lui Valerian Iosifescu, informaţia este afişată la intrarea în incinta Spitalului, pe geamul clădirii portarului. Pur şi simplu, am cules informaţia privind rezultatele selecţiei de dosare în vederea ocupării a trei posturi de medici, printre care şi cel rămas liber prin pensionarea doctorului Iosifescu, şi am pus-o în legătură cu afirmaţiile directorului medical Toma Berevoianu. 

Reamintim că, la două dezbateri în Consiliul Local, acesta a afirmat că numărul de chirurgi este prea mare, prin urmare, nu se mai justifica menţinerea colegului care a împlinit vârsta de pensionare. Prezentarea informaţiei privind procedura de ocupare a postului - de care s-a întâmplat să fie interesat chiar fiul unui coleg şi bun prieten al dr.Iosifescu, Mihai Nedelcu - aparţine redacţiei şi a fost făcută pentru a arăta că numărul medicilor chirurgi (care se va menţine prin viitoarea angajare, deci nu se va diminua) nu reprezintă motivul real al încetării colaborării cu dr.Iosifescu. 

Singura convorbire telefonică purtată cu acesta a fost ieri, 3 martie 2016. Medicul Valerian Iosifescu ne-a sunat pentru a clarifica pentru toată lumea: „Neacceptarea continuării activităţii mele la Secţia Chirurgie generală este decizia celor trei, Grigore Stănescu, Toma Berevoianu şi Stelian Belu, neavând legătură cu venirea sau plecarea cuiva.” Dr.Iosifescu ne-a mai precizat că el însuşi încurajează venirea unor medici tineri. Cum este de dorit să se întâmple la toate secţiile instituţiei care duc lipsă de personal.

Evenimentul Muscelean