Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Amenzile curg pentru cei care parchează la Policlinică

b_400_250_16777215_10_images_2063poli.jpgNu mai surprinde pe nimeni faptul că, în Câmpulung, puţini sunt cei care respectă indicatoarele rutiere sau locurile de parcare, restul parcă nici nu au auzit de aşa ceva, căci parchează pe unde apucă fără nicio jenă. Însă, Poliţia are ac de cojocul fiecăruia, căci, în acea zonă, amenzile sunt date aproape zilnic, iar valoarea lor este mai mare de la 1 ianuarie 2016, astfel, un şofer care a parcat în loc nepermis sau neregulamentar poate primi o amendă de 170 sau de 255 lei şi 2 puncte penalizare.

Aşa se întâmplă mai tot timpul pe strada Poenaru Bordea, nr.12, mai exact strada care duce spre Policlinica din Câmpulung, unde abia dacă ai loc să arunci un ac. 

Şoferii care aleg acel traseu ies plini de nervi, deoarece, şi pe o parte, şi pe cealaltă, sunt maşini parcate, unde mai pui că din senin îţi mai sare şi vreo persoană în faţă, vizibilitatea fiind redusă tot din această cauză. Chiar dacă strada este circulată într-un singur sens, aglomeraţia este mare, din cauza faptului că sunt mulţi cei care merg la Policlinică şi, din diferite motive, parchează chiar pe unde este interzis. De foarte multe ori, Poliţia Locală a amendat şoferii care nu au respectat indicatorul destul de vizibil, care le interzice staţionarea pe partea dreaptă a sensului de mers şi, chiar şi aşa, mulţi ignoră. Acum câţiva ani, aceştia motivau nerespectarea prin lipsa unei parcări, deoarece cea existentă din faţa Policlinicii este destul de mică, însă, cu trecerea timpului, autorităţile locale au defrişat brazii din spatele clădirii, au nivelat pământul şi mai apoi l-au betonat şi au creat un loc unde să se parcheze regulamentar. Cu toate că problema lipsei parcării din această zonă s-a rezolvat, şoferii mai comozi aleg să îşi lase maşinile pe aceeaşi porţiune interzisă prin semnul de circulaţie, dar şi prin lege, deoarece este interzis să îţi parchezi maşina pe trotuare. 

Mulţi spun că nu îşi lasă autoturismul în locul special amenajat, deoarece s-a întâmplat să îl găsească spart sau să îi lipsescă ceva din componenţa lui. Însă aceste zvonuri tot nu motivează nepăsarea lor, iar poliţiştii nu ţin cont şi dau amenzi atunci când îi prind. Indiferent dacă sunt sau nu prezenţi fizic la faţa locului, oamenii legii le lasă amenda în geam.

Şi alte zone sunt păzite de poliţişti

Tot din categoriea parcatului interzis prin indicatoare face parte şi strada Istrate Rizeanu din zona clădirii BCR, unde mereu vezi maşini care fac circulaţia rutieră un adevărat haos, mai ales că vorbim de o stradă aflată în centru. De multe ori, cei care au fost surpinşi parcând acolo au primit amendă pentru nerespectarea semnelor de circulaţie. O altă zonă preferată de şoferii care sfidează legea este Bulevardul I.C. Brătianu, ce duce către Autogara mare. Aici se parchează după mintea fiecăruia, aglomerând drumul, dar, mai ales, statul la semafor. Şoferii motivează prin lipsa unor locuri de parcare, pentru că ei nu au unde să parcheze pentru a merge cu animalul la veterinar. De aici şi şirul de amenzi care curg de fiecare dată când este prins vreunul pe picior greşit. Proprietarul pet shop-ului se plânge că, odată cu această metodă de a sta la semafor, nemaiavând voie să parcheze în dreptul său, clienţii s-au cam rărit.

Evenimentul Muscelean