Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

ŞOC ŞI GROAZĂ: GRUIUL, TRAVERSAT DE GALERII DE ŞOBOLANI

b_400_250_16777215_10_images_2058sobo.jpgŞobolanii cuceresc din ce în ce mai mult teritoriu la Câmpulung şi, mai ales, în cartierul Grui, unde şi-au făcut galerii subterane, ajungând să aibă un oraş subteran al lor. Lipsa unei deratizări corespunzătoare a dus la o creştere alarmantă a rozătoarelor, care transmit tot felul de boli periculoase pentru om. Rozătoarele preferă locurile umede ale canalizărilor şi cele din preajma gunoaielor, transformând într-un focar de infecţie cartierul Grui.

Locuitorii cartierului au făcut tot felul de plângeri către Primărie, dar aceasta pasează problema înapoi pe capul proprietarilor din blocuri, chiar dacă tomberoanele de gunoi se află pe domeniul public.

“Şoareci şi şobolani sunt în toată lumea, în orice oraş din lume… inclusiv în New York… rozătoarele ies în momentul în care ai galerii subterane… din păcate, tot oraşul Câmpulung a fost legat la termoficare de-a lungul timpului şi, din cauza faptului că aceste galerii nu au fost niciodată închise, avem probleme cu aceste rozătoare. Plus că subsolurile blocurilor nu sunt curăţate, ceea ce a dus la această problemă. Sunt nişte probleme la ghena din Grui, dar, astă toamnă, am făcut o deratizare completă acolo, deoarece am avut o sumă alocată pentru a deratiza. Problema este că nu putem face deratizarea, legal, deoarece legislaţia nu ne permite, plus că nu am avut bani de la ADP, deoarece nu era pe domeniul Primăriei, ci era pe domeniul privat. Pe data de 18 februarie, am convocat o şedinţă cu toţi administratorii de blocuri la Primăria Câmpulung, la ora 16.00, în care vreau să discutăm problemele care sunt în momentul de faţă, şi anume: deratizarea la subsol, contractele la apă, gunoiul, amenajarea ghenelor.”, ne-a declarat viceprimarul Bogdan David. Şi noi aşteptăm un răspuns favorabil din partea Primăriei în legătură cu această problemă delicată cu care se confruntă oraşul, cât şi locuitorii săi. Vă ţinem la curent cu toate deciziile pe care Primăria le va lua! 

Evenimentul Muscelean