Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Servicii şi activităţi de asistenţă socială, desfăşurate în comunităţile de rromi

Serviciul Public de Asistenţă Socială din Câmpulung desfăşoară anual activităţi care îi privesc în special pe rromi, care, din diferite motive sau doar pentru că aşa este firea lor, nu fac lucrurile cum trebuie. Astfel, se desfăşoară activităţi prin care sunt informaţi şi îndemnaţi să respecte anumite reguli omeneşti. Pentru ca acestea să se întâmple, Serviciul de Asistenţă Socială are 4 mediatori sanitari, care se ocupă zilnic de ţigani. În raportul privind serviciile şi activităţile de asistenţă medicală comunitară derulate în semestrul II al anului 2015 este precizat că au fost implicaţi în  activităţi specifice 1.000 de beneficiari rromi, dintre care 200 de copii cu vârste cuprinse între 1-16 ani, 500 de persoane adulte şi 300 de persoane vârstnice. 

Persoanele alese, de obicei, au un nivel economic scăzut, nivel educaţional scăzut şi sunt şi cazuri cu risc de excluziune socială, cei mai mulţi dintre ei trăiesc din ajutoarele sociale care vin în funcţie de membrii familiei şi din alocaţiile copiilor. Un mediator sanitar trebuie să aibă în vedere un număr de 500 de astfel de persoane, însă numărul mic al angajaţilor face ca cifra să se mărească, astfel, acesta ajunge să supravegheze şi 1.000 de rromi. Zonele unde se desfăşoară aceste activităţi depind de comunităţile de rromi, astfel, cea mai populată aşezare a municipiului este Drumul Godeni, dar şi “cartierul” Grădişte, aici s-au înregistrat cele mai multe necesităţi.

În raportul ce priveşte serviciile şi activităţile de asistenţă medicală comunitară, pe semestrul al doilea s-au efectuat şase obiective care au ca scop informarea în legătură cu: educarea comunităţii pentru sănătate, promovarea sănătăţii reproducerii şi a planificării familiale, promovarea unor atitudini şi comportamente favorabile unui stil de viaţă sănătos, educaţia şi acţiuni direcţionate pentru asigurarea unui mediu de viaţă sănătos, activităţi de prevenire şi profilaxie primară, secundară şi terţiară, activităţi de consiliere medicală. Mediatorul sanitar este în strânsă legătură cu medicii de familie, care dau informaţia cu privire la persoanele care au nevoie. 

Evenimentul Muscelean