Menu
TRAFIC

Din afirmaţiile liberalilor, că directorii n-au fost gospodari şi că n-au făcut nimic, Sârbu înţelegea că era nevoie de Corpul de Control la “Dinicu Golescu”, ca să vadă cum s-au cheltuit banii şcolii

  • Written by Evenimentul Muscelean acum 10 ani
  • Hits: 1174

b_400_250_16777215_10_images_2105ACOPERIS.jpg“Dinicu Golescu” va rămâne în istorie, şi datorită acoperişului de pe care s-a “prăbuşit” un primar 

Epuizaţi după Zilele Municipiului 2006, la care au participat mai mult pe la terasele din Piaţa Primăriei, la un mititel şi o berică, decât la manifestările din program - în afară de Marinică Fologea, Ion Dumitraşcu, Ştefan Dan, George Bălan, Emil Bebe Lămbescu şi Dan Poteraşu, singurii care au onorat cu prezenţa (pe rând) evenimentele, pentru ceilalţi prea multă cultură strică - aleşii noştri au pus de-o şedinţă ordinară. Ordinea de zi, “străvezie”, a fost parcursă într-un ritm alert, că era zăpuşeală mare, şi, dacă nu venea Nicolae Milea, preşedintele Asociaţiei Pensionarilor din Câmpulung, ca să ceară un spaţiu şi ca să-i ţină de vorbă, într-o oră şi ceva, şedinţa era gătată. Cu o întârziere de 7 minute, consilierii abia s-au dezlipit de holurile răcoroase ale Primăriei şi au intrat în sala de şedinţe, pentru a pune Câmpulungul la cale. 

Gheorghe Sârbu cere bani pentru “Dinicu Golescu”

La primul punct, aleşii trebuiau să aprobe o rectificare a bugetului local, prilej pentru Opoziţie de a ieşi în faţă, mai ales că era vorba despre Învăţământ. Şi cum la masa de Consiliu profesori erau şi din partea Opoziţiei, şi a Puterii, aleşii au avut subiect de dispută. Pentru instituţiile de învăţământ s-au alocat 5,260 miliarde de lei, moment în care dascălul de la PSD, Gheorghe Sârbu, a pus problema nevoii de bani a şcolilor, cu o lună şi jumătate înainte de începerea anului şcolar. Cum era normal, el a luat apărarea Colegiului Naţional “Dinicu Golescu”, instituţia la care preda, unde era nevoie de cel puţin 300 milioane de lei pentru achitarea facturilor la gaze, apă, canalizare etc. 

“La ora actuală, aici nu sunt bani. La consum, Colegiul Naţional “Dinicu Golescu” este sub nivelul anului 2005”, a afirmat el, amintind de faptul că în dreptul reparaţiilor figurează 0 lei, în condiţiile în care era nevoie de bani pentru centrala care funcţiona fără autorizare ISCIR, pentru securizarea Laboratorului de Informatică şi pentru zugrăveli. El eticheta atitudinea autorităţilor drept o “pedeapsă” pentru procentul uriaş al promovării la examenul de Bacalaureat, de 98,2%. 

Călin Andrei a rezistat cât a rezistat şi, la un moment dat, a izbucnit: “La “Dinicu Golescu” nu este nicio nedreptate, mai ales acum când s-a semnat contractul pentru reabilitarea instituţiei”. Cu patru zile înainte, Consiliul Judeţean a semnat contractul de finanţare nerambursabilă pentru reabilitarea a patru instituţii de învăţământ din Argeş (o şcoală şi o grădiniţă din Curtea de Argeş, o grădiniţă din Budeasa şi un liceu din Câmpulung). Colegiul Naţional “Dinicu Golescu” se număra printre şcolile afectate de inundaţiile din 2005, figurând printre unităţile enumerate de Hotărârea de Guvern 295/2006. Pentru repararea acestor şcoli, Consiliul Judeţean a primit 900.000 euro, în urma depunerii unui proiect PHARE CES, din care 600.000 euro erau destinaţi instituţiei câmpulungene.       

Andrei ameninţa că o să dea la iveală cheltuielile fără noimă pe combustibili, la şcoli 

Atins la “sentiment”, în condiţiile în care, de când era primar, alocarea pentru fiecare şcoală a crescut cu 20%, Andrei i-a întrebat pe consilierii din Opoziţie: ce sume se alocau în mandatul anterior?! “De ce nu-şi duc aceşti bani în reparaţii? O să vă arăt cheltuielile pe combustibil fără nicio logică, consumurile din timpul grevei, când şcolile trebuiau să menţină o anumită temperatură”, a continuat acesta. Proaspătul consilier local liberal, la acel moment, Liana Iacomin, profesor la Şcoala Naţională “Oprea D. Iorgulescu”, spunea că, de când a terminat liceul la “Dinicu Golescu”, nu s-a făcut nimic acolo. Ea susţinea că n-a văzut o clasă zugrăvită, spre deosebire de şcoala la care predă. Liana Iacomin găsea şi o explicaţie pentru starea colegiului: “directorii care n-au fost gospodari. Este o instituţie superbă, cu elevi grozavi, dar are aceleaşi bănci, aceleaşi săli, lipsă de căldură. Nu s-a văzut nimic în construcţii”.   

Sesizând nuanţa, Gheorghe Sârbu nu putea lăsa discuţia despre “Dinicu Golescu” “în aer” şi, după cum erau prezentate lucrurile de către liberali, el a tras concluzia că se impunea prezenţa Corpului de Control la şcoala amintită, pentru a se vedea cum s-au cheltuit banii. 

The most visited gambling websites in The UK