Menu
TRAFIC

Fiica lui Hurmuz, la un pas de moarte

  • Written by Evenimentul Muscelean acum 10 ani
  • Hits: 1274

Foc pus intenţionat, în miez de noapte, la uşa unei garsoniere din ghetoul Vişoiului

Tatăl ei, căpetenia rromilor din Argeş, declara stupefiat: “Blocul 17 este o adevărată şerpărie!”

În fiecare seară, proprietarii de apartamente din blocul 18, din cartierul Vişoi, trebuie să suporte circul de pomină iscat de vecinii de peste drum, din blocul 17: manele urlând la maximum în boxe, scandaluri, ţipete, chiar sânge când se încing spiritele. Oamenii disperaţi au cerut tot timpul autorităţilor să intervină, să ia măsuri, dar situaţia îi depăşeşte pe toţi. După lăsarea întunericului, nu mai ai curaj să treci prin zona blocului 17. Din păcate, în acest imobil locuiesc şi oameni la locul lor, care n-au probleme cu legea, dar, în acest caz, sigur au cu vecinii puşi pe chefuit, cărora trebuie să le suporte, seară de seară, istericalele.

Incendiu la uşa fiicei lui Hurmuz

În noaptea de 20 iulie 2006, scandalagiii au cam ieşit din “tipare”, de vreme ce s-au “delectat” cu un mic incendiu. Cine şi de ce a recurs la această formulă nu se ştie, dar cert este că lucrurile nu au fost deloc întâmplătoare. Focul a fost pus la uşa Anetei Hurmuz, fiica preşedintelui Partidei Rromilor de la nivel  judeţean. Motivele nu se cunoşteau, dar mai-marele rromilor credea că s-a recurs la astfel de măsuri, pentru că a făcut prea mult bine. “Nu ştiu cine şi de ce a făcut aşa ceva. Poate, pentru că le-am făcut prea mult bine tuturor. Am intervenit pentru ei la Primărie şi la Prefectură. Le-am găsit un loc de muncă! Pesemne, aşa se răsplăteşte omul! Cine şi ce a avut cu fata mea nu ştiu, dar am cerut ca ancheta să continue şi să se găsească vinovatul!”, ne-a declarat Gheorghe Hurmuz.

 

“Să se facă anchetă, iar cei care nu sunt în regulă să fie evacuaţi!”

Scandaluri au fost mai tot timpul în blocul 17, dar se pare că, la acel moment, au fost cazaţi câţiva dintre locatarii evacuaţi din blocul 5. Aceştia s-au adăugat celorlalţi chiriaşi “cumsecade” din imobil. Incendiul a fost provocat de un PET plin cu benzină, căruia i s-a dat foc. Din spusele lui Gheorghe Hurmuz, inclusiv uşa a fost udată cu benzină, după care a fost aprins focul. Incidentul a avut loc la ora 02.30 noaptea, când toată lumea dormea. Fiica preşedintelui rromilor putea să-şi piardă viaţa, dacă incidentul căpăta proporţii. “Era 02.30 şi fata dormea. Ca prin vis a auzit strigătele disperate ale vecinilor. Putea să moară! Pe mine m-au anunţat nişte vecini. Când am văzut că fata trăieşte, nu mi-a mai trebuit nimic”, a continuat Hurmuz. Incendiul a fost destul de puternic. Atât jaluzelele din plastic de la geamuri, cât şi perdeaua s-au topit, iar fata a sărit pe geamul de la apartament pentru a scăpa cu viaţă. Incidentul l-a iritat mult pe mai-marele rromilor, care a cerut să se facă o anchetă amănunţită în acest bloc şi să fie evacuaţi toţi cei care nu aveau actele în regulă. În ghetoul din 17 stăteau mulţi care n-aveau nici măcar buletin. Ba mai mult, Hurmuz numea această zonă ca fiind “şerpărie”: “Am cerut Poliţiei să facă anchetă şi să-i evacueze pe toţi cei care n-au acte în regulă. Să se termine odată cu debandada şi dezmăţul din acest bloc. Sunt oameni civilizaţi, care n-au de ce să suporte scandalurile din fiecare zi. Acolo sunt numai furturi, certuri, e un mare haos. Am spus chiar că este o adevărată şerpărie!”

The most visited gambling websites in The UK