Menu
TRAFIC

Scandal între rromi şi primarul de la Valea Mare, de faţă cu ministrul Silviu Bian

  • Written by Evenimentul Muscelean acum 10 ani
  • Hits: 1414

b_400_250_16777215_10_images_2101zece.jpgIzolaţi de restul localităţii, prin cursul râului, cei 1.300 de rromi de la Nămăeşti au intrat în conflict cu primarul democrat Ion Boncoi. Acuzele erau multe: “Nu ne dă banii de la ajutorul social! Îşi bate joc de noi!” În schimb, primarul se apăra: “Nu muncesc! Pe ce să le dau banii?”

“Munciţi şi o să vă dau banii! Bani fără muncă nu există!”

Comuna Valea Mare Pravăţ le-a dat ceva de muncă actualilor lideri ai rromilor. Se pare că aici n-au prea avut o bună colaborare cu primarul, care, în primul rând, a refuzat să le angajeze în Primărie un consilier, care să se ocupe de problemele lor. De aici şi până la conflictul creat cu banii cuveniţi potrivit Legii 416 au mai curs o serie de dispute. 

Rromii strigau de mama focului: “De ce nu ne daţi banii? Ce, n-am muncit? Am venit la muncă cu doi copii după mine! Cum poţi spune că n-am muncit?” Primarul avea, însă, altă opinie: “Aşa se vine la muncă? Cu o jumătate de sapă? (n.r. primarul arată spre o săpăligă, tocită ce-i drept). Nu le mai fac faţă! Ce-mi tot reproşaţi?! Nu voi m-aţi ales! Sunteţi cea mai dificilă “pătură” din comună! Munciţi şi o să vă dau bani! Bani fără muncă nu există!”. Rromii “au luat foc” la auzul acuzelor şi au venit cu tot felul de scuze: “Nu sunt bune “săpile” noastre? Cumpăraţi-ne altele, dacă ăstea nu vă plac! Ce vreţi de la noi? Ce să mai facem? De ce nu ne suportaţi?  Nu avem ce mânca acasă! Avem copii! Ce le punem pe masă? Este dreptul nostru, de ce nu ni-l daţi?” Scandalul se încinsese, când în mijlocul lor a apărut ministrul secretar de stat Silviu Bian, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Centru de consiliere pentru rromi la Valea Mare şi Câmpulung

Silviu Bian a efectuat o vizită în Muscel şi în municipiul nostru, având ca scop principal inaugurarea a două centre pentru consilierea rromilor. Aceste centre urmau să aibă un rol de mediere între cetăţeanul de etnie rromă şi A.L.O.F.M., în vederea găsirii unui loc de muncă. În cazul rromilor care nu aveau noţiuni elementare, care nu ştiau să scrie şi să citească, aceştia erau ajutaţi prin programul “A doua şansă”, după care erau preluaţi de centrele proaspăt înfiinţate. “Sper ca acest centru să fie de succes şi să fie de un real ajutor pentru cetăţenii de etnie rromă. Vrem să reuşim să identificăm companii, care doresc să angajeze cetăţeni de etnie rromă. Sunt şi oameni care vor cu adevărat să muncească. Vom face tot ce putem pentru oamenii de aici”, a declarat Silviu Bian.

Vizita a continuat la Câmpulung, unde delegaţia a fost întâmpinată de viceprimarul Sorin Buta, Cristian Soare, şeful A.J.O.F.M. Argeş, şi senatorul Dan Gabriel Popa. Centrele au fost inaugurate, dar vrem să vedem şi câte angajări vor fi făcute.

The most visited gambling websites in The UK