Menu
TRAFIC

Conflictul dintre Bratu şi Andrei i-a dezlegat limba şi lui Buta

  • Written by Evenimentul Muscelean acum 10 ani
  • Hits: 1090

b_400_250_16777215_10_images_2092bratu.jpgUn subiect de presă mult dezbătut a fost scandalul izbucnit între inspectorul general al Învăţământului argeşean, Gabriel Bratu, şi primarul Călin Andrei. Mărul discordiei a fost controversatul Liceu Minier, dar se pare că, de fapt, acesta n-a fost decât o mască ce acoperea focul care mocnea de multă vreme şi la nivel local. Disputa a pornit de la centrul de evaluare al examenului de Bacalaureat. În 2006, Liceul Minier era un centru nou, în care susţineau examen elevii de la această instituţie şi cei de la Stâlpeni. Vulcanul a răbufnit când directorul Anastasie Stelian a solicitat de la bugetul local suma de 30 milioane pentru un copiator. 

Un cuvânt de spus pe marginea acestei tevaturi l-a avut şi viceprimarul Sorin Buta, vicepreşedintele PD Argeş. În opinia sa, principala cauză era lipsa de comunicare între primar şi inspector. “Eu aş fi mers direct la Bratu şi m-aş fi aşezat la masa tratativelor. Nu l-aş fi lăsat până nu calculam, până nu stabileam de comun acord ce se întâmplă la acest liceu. Numai dacă doi oameni se întâlnesc, numai dacă stau cu creionul pe hârtie şi analizează situaţia, lucrurile pot evolua într-o direcţie bună. Primarul ales are obligaţia să nu lase pentru localitatea pe care o gospodăreşte situaţii nerezolvate, numai din cauza unei lipse de comunicare. Cred că lucrurile pot fi rezolvate, cred că dacă se produce întâlnirea dintre cei doi, sigur, după o analiză directă şi corectă, se pot stabili etapele pentru fuziunea cu şcoala auto sau pentru blocarea acesteia, dacă se constată că este dezavantajos. La fel şi în cazul cumpărării unui xerox, pentru susţinerea unei unităţi de învăţământ, care trebuie sprijinită la fel ca celelalte unităţi de învăţământ din municipiul nostru. Personal, din analiza făcută, nu văd de ce ar fi un lucru rău dacă am avea un campus la noi în oraş, amplasat în incinta Liceului Minier. Şcolile de arte şi meserii sunt mult mai răspândite decât şcolile teoretice şi faptul că nişte clădiri, care sunt în posesia Consiliului Local, vor fi renovate şi vor fi date învăţământului, nu are de ce să fie dezavantajos pentru noi”, a declarat Sorin Buta.

PD-iştii susţineau amplasarea acestui campus la Liceul Minier, în timp ce “galbenii” de la Putere nu voiau sub nicio formă acest lucru. Se dorea ca acest campus să fie la Liceul Naţional cu Program de Atletism. “Nu se poate face la LNPA. Aceste campusuri se adresează zonelor din mediul rural şi, cu mici excepţii, zonelor defavorizate, ceea ce m-a ajutat să includ Câmpulungul pe această listă. LNPA va primi finanţare în momentul în care preşedintele Clubului Dinamo va sprijini înfiinţarea acelei Academii de Fotbal. Vom încerca să transformăm acel cămin, să-i acordăm specific hotelier, însă campusul este hotărât deja de minister şi va fi făcut la Liceul Minier. Dacă ne luam după primarul Călin Andrei, făceam Şcoala de Arte şi Meserii la “Dinicu Golescu”. Nu există controverse! Există oameni care nu vor să-şi vadă de treaba lor, fac tot felul de supoziţii şi controverse. Pentru acest Liceu Minier, pentru care primarul a făcut atâta tam-tam, vom avea şi finanţări suplimentare de la Consiliul Judeţean. A făcut tot felul de speculaţii! La fel ca şi cu acel centru de evaluare! Nu pot înţelege de ce a trebuit să facă toate valurile astea!”, a declarat Bratu.

The most visited gambling websites in The UK