Menu
TRAFIC

Prinţesa Brianna Caradja, invitata jurnalistului Bogdan Mihai

  • Written by Evenimentul Muscelean acum 10 ani
  • Hits: 1143

Un eveniment cultural excepţional s-a derulat pe 13 mai, prin vernisajul expoziţiei de fotografie „Jurnal de Sri Lanka” - Înainte şi după tsunami - o interesantă colecţie de imagini surprinse „într-un paradis aflat în criză” de jurnalistul Bogdan Mihai. 

De la realizator de emisiuni la radio Orion, la producător TV

În 1997, Bogdan Mihai a fost realizator de emisiuni la Radio Orion (dintre foştii săi colegi de la radio au fost prezenţi la vernisaj primarul Călin Andrei, pe atunci realizatorul emisiunii „Tonomatul prăfuit”, şi Cristian Popovici), după care locurile sale de muncă s-au schimbat, din doi în doi ani: Radio Uniplus, Acasă TV, Prima TV. Din 2004 era producător TV la PRO TV. 

Câmpulungeanul a fost martorul unei catastrofe terifiante

Invitaţii lui Bogdan au fost câţiva prieteni dragi, prinţesa Brianna Caradja şi doi martori ai catastrofei petrecute în dimineaţa zilei de 26 decembrie 2004, la ora 09.30, când valurile nimicitoare produse de tsunami au lovit Sri Lanka, ucigând peste 30.000 de oameni. „Sunt aproape cu sufletul de Bogdan. Îmi este foarte greu şi am mai multe emoţii ca niciodată, pentru că nu vorbesc, ca în alte dăţi, despre subiecte superficiale sau persoane anonime. Trebuie să vorbesc despre un prieten adevărat şi m-am pregătit ore în şir, ca să descriu o prietenie adevărată. Sunt fericită că sunt aici, pentru că Bogdan este cel mai bun prieten din viaţa mea. Le mulţumesc părinţilor lui Bogdan şi mulţumesc Câmpulungului că au dăruit un om atât de bun şi de priceput.”, au fost cuvintele prinţesei Brianna despre Bogdan, turistul transformat în reporter. 

La un moment dat, prinţesa a retrăit momentele cumplite, în care n-a avut nici o veste despre Bogdan, aflat în acea dimineaţă în paradisul „măturat” de ape, şi spunea că a trebuit să se întâmple un cataclism ca să-i poată cunoaşte părinţii. La întoarcerea acasă a tânărului, Brianna le-a făcut o vizită la Câmpulung. În ochii uneia dintre invitatele lui Bogdan, Kirsten Smidt, au apărut lacrimi de durere, că a văzut atâta moarte în jurul ei, dar şi de bucurie, că a scăpat cu viaţă, deşi fusese prinsă de valuri. Ea, împreună cu John Bishop, a evocat impresii legate de ceea ce s-a petrecut în Sri Lanka, în decembrie 2004. După atâtea mărturii tulburătoare, pictoriţa Maria Proca Jinga i-a dăruit prinţesei un buchet de albăstrele. 

Cineva acolo sus l-a iubit pe Bogdan

Bogdan Mihai le-a mărturisit apropiaţilor săi că se afla la etajul I al hotelului, când valul uriaş a lovit cu putere, dar a avut norocul să scape doar cu spaima. În timp ce localnicii şi turiştii au suferit pierderi iremediabile, tragice, Bogdan, cu o oarecare jenă, a trebuit să recunoască faptul că el se va întoarce acasă cu toate bagajele şi cadourile pentru prieteni intacte. Bogdan spunea că expoziţia de fotografie turistică are caracter personal, fiindcă include pozele făcute de orice turist, care vrea să aducă acasă amintirile sale imortalizate de aparatul de fotografiat. „Sri Lanka este un loc extraordinar, plin de mister şi exotism. Eu am selectat fotografiile care reflectă religia oamenilor, majoritatea budişti, dar şi hindu, şi catolici. În altă parte, am grupat imaginile care surprind dezastrul. În rest, sunt imagini înainte şi după tsunami.”, mărturisea acesta.

Prinţesei Brianna nu i-a scăpat un amănunt legat de simbolistica celor două evenimente: în noaptea care a precedat vernisajul a fost lună plină. La fel s-a întâmplat în noaptea dinaintea dezastrului din paradisul asiatic. Bogdan spunea că luna plină este un prilej de mare sărbătoare pentru budişti. Mai mult, expoziţia s-a deschis într-o zi de 13, iar tsunami a lovit Sri Lanka pe 26, adică dublul lui 13.

The most visited gambling websites in The UK