Menu
TRAFIC

Câmpulungul, pe locul II în topul sãrãciei

  • Written by Evenimentul Muscelean acum 10 ani
  • Hits: 1194

b_400_250_16777215_10_images_2082saracie.jpgComunele Mihăeşti şi Cetăţeni se află printre primele localităţi cu oameni amărâţi din Muscel

Numărul familiilor din Argeş, care beneficiază de venitul minim garantat, a crescut de la 11.000 la 12.500 doar într-o singură lună. De remarcat este faptul că sunt anumite localităţi, cu o creştere însemnată a numărului de asistaţi social, ceea ce denotă faptul că gradul de sărăcie în Argeş este din ce în ce mai mare. Îngrijorător este că sărăcia a cuprins atât mediul urban, cât şi mediul rural, iar, într-un top al sărăciei, poziţii fruntaşe sunt ocupate de câteva localităţi muscelene, printre care şi municipiul Câmpulung. În funcţie de numărul de familii, care primesc ajutor social, clasamentul sărăciei „la zi” cuprinde, în mediul rural, două comune muscelene. În fruntea clasamentului de la sate, pe prima poziţie, se află comuna Călineşti, acolo unde un număr de 472 de familii primesc ajutor social, pentru ca pe locul al II-lea, şi nu la o diferenţă foarte mare, să se afle localitatea musceleană Mihăeşti, acolo unde nu mai puţin de 327 de familii trăiesc din banii daţi de stat. Urmează Leordeniul, cu 303 familii, iar pe locul IV se situează o altă comună din Muscel - Cetăţeni - cu un număr de 293 de familii ajutate de stat. 

Interesant este faptul că în cele două comune muscelene se află o mare comunitate de rromi şi majoritatea familiilor acestei etnii primesc ajutor social. Nici în mediul urban situaţia nu este mai roză, iar Câmpulungul a fost devansat, în fruntea clasamentului sărăciei, de Ştefăneşti, cu 262 de familii ajutate de stat. Cum industria este la pământ în Câmpulung, evident că în clasament municipiul nostru se situează imediat după Ştefăneşti, căci de ajutorul bănesc oferit de stat beneficiază un număr de 203 familii. Locul al III-lea este ocupat de Topoloveni, cu un număr de 201 familii beneficiare ale ajutorului social. Suma totală plătită într-o singură lună de Consiliul Judeţean Argeş în contul beneficiarilor venitului minim garantat se ridică la 44,5 miliarde lei. Consiliul are şi restanţe de 1,8 miliarde de lei, mai multe familii sărace aşteptând în continuare banii de la stat, deşi ar fi trebuit să primească ajutorul social de mai bine de o lună. 

 

 

The most visited gambling websites in The UK