Menu
TRAFIC

Geoană, confundat cu Tăriceanu

  • Written by Evenimentul Muscelean acum 10 ani
  • Hits: 1330

b_400_250_16777215_10_images_2081geoana.jpgAflat într-un turneu electoral în Argeş, preşedintele PSD a ajuns şi la Câmpulung

Mircea Geoană i-a lăsat cu gura căscată pe puţinii pensionari care picoteau în soare, vineri, 5 mai 2006, la prânz, pe Bulevardul “Pardon”, surprinşi să-l vadă în carne şi oase pe preşedintele PSD. Aceeaşi reacţie au avut-o şi femeile care şi-au scos copiii la plimbare, vânzătorii de la buticuri, tablagiii din parcul Pieţei Centrale. În oraşul “portocaliu”, puţinii trecători din centru şi-au scos cipilicile de pe capetele albite şi au dat noroc cu mai-marele PSD-ului. Şeful PSD a “debarcat” în Muscel, cu doi ani înaintea alegerilor locale din 2008, pentru că, potrivit declaraţiilor sale, politica modernă se face printr-o campanie non-stop, adică trebuie mers la oameni, în teritoriu, şi stat de vorbă despre necazurile lor. Cât de des, nu se ştie...  

Geoană vrea să ne “înroşească”

Înainte de sosirea lui Geoană în municipiu, Hotelul “Muscelul” era “ticsit” de jurnalişti şi membri de partid (dar nu ca pe vremuri, căci mai era până la alegeri). Au venit şi câţiva primari de la comune - Nicolae Pepenel (Bughea de Sus), Viorel Petrescu (Poienarii de Muscel), Petre Andrei (Hârtieşti), Ion Pădureanu (Godeni), Damian Poştoacă (Mioarele) - dar n-au avut curaj să se plângă şefului de partid de problemele din comunităţile pe care le conduc. În faţa hotelului şi-au făcut apariţia Gheorghe Apostu, liderul Sindicatului Liber de la ARO, Ion Cotescu şi Cornel Costea, liderii Asociaţiei “Salvaţi Muscelul” (ultimii doi erau, probabil, în trecere, pentru că n-au rămas la discuţii). Deşi era aşteptat la Câmpulung la ora 10.30, Mircea Geoană şi-a făcut apariţia o oră mai târziu, însoţit de Constantin Nicolescu, preşedintele PSD Argeş, (acesta a condus microbuzul pictat cu chipul preşedintelui, pe care era inscripţionat “Dialoguri cu Mircea Geoană”) şi de deputatul Constantin Tamagă. “Capii” pesedişti veneau de la întâlnirea cu electoratul din comunele Stoeneşti şi Cetăţeni, conduse tot de primari PSD. Cum a coborât din microbuz, în faţa lui Geoană a apărut o femeie, care i-a strigat: “Ne-aţi furat pădurile! De-aia aţi pierdut alegerile!”

La întâlnirea cu membrii de partid, Mircea Geoană declara că unul dintre motivele vizitei sale la Câmpulung îl reprezenta faptul că nu putea accepta ca municipiul să rămână colorat în portocaliu. „Este o invitaţie şi o încurajare pentru cetăţeni ca municipiul să devină un punct de culoare roşie. Pentru cei de aici, din partea mea şi a lui Constantin Nicolescu, există întregul sprijin ca pe harta politică a României, în 2008, Câmpulungul să aibă culoarea corectă. Oricum, portocaliul nu mai este la modă.”, a fost mesajul pur electoral al liderului PSD. După cele câteva cuvinte ale preşedintelui organizaţiei municipale a PSD, Gheorghe Marin, niciun alt membru nu a îndrăznit să vorbească în faţa şefului în prezenţa presei. 

Tablagiii către Geoană: “Ne-am învăţat să stăm degeaba! S-a dus dracu’ uzina!”

După şedinţa, care a durat aproximativ o oră, alaiul destul de “subţire” s-a îndreptat către Piaţa Centrală. Geoană s-a întreţinut cu pensionarii, cu tinerele mămici, pe care le-a întrebat dacă mai fac copii, primind un categoric răspuns negativ (motivul: lipsa banilor), cu buticarii şi cu tablagiii. “Ce să facem? Ne-am învăţat să stăm degeaba! S-a dus dracu’ uzina! Ne pregătim, că începe Campionatul de Table!”, i-au spus şefului PSD. Au fost şi persoane care au exclamat la vederea politicianului: “Uite-l pe Tăriceanu!” Acesta a vizitat sediul organizaţiei locale, unde subalternii săi i-au spus că au nevoie de materiale de construcţii pentru renovări. După ce le-a dat bani cerşetorilor strânşi la uşa PSD-ului, Geoană a luat drumul Piteşti-ului, pentru continuarea turneului prin Argeş. 

The most visited gambling websites in The UK