Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Retrospectiva evenimentelor anului 2009, in Muscel

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2839
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/1438/socca.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/1438/socca.jpg'
socca.jpgIANUARIE
•  Câmpulungeanul Gheorghe Marin a ocupat un post de secretar de stat la Ministerul IMM-urilor, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Deputatul Sorin Buta a devenit membru al Comisiei de Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Protecţia Ecologică.
•  Locul din Consiliul Local al deputatului Sorin Buta i-a revenit lui Ciprian Istrate, următorul pe lista PD-L Câmpulung la alegerile locale din 2008.
•  Întreg anul 2009, Ion Şerb, proaspăt şef al Poliţiei Comunitare, a fost „urmărit” de efectele Ordonanţei lui Boc, fiind nevoit să aleagă între pensia de la MAI, în valoare de 3.000 lei, şi salariul cuvenit noului serviciu, de 1.500 lei. Mai mult, Şerb a plecat din Poliţie, cu salarii compensatorii de câteva sute de milioane de lei vechi, pe care, dacă n-ar fi demisionat din noua funcţie, ar fi trebuit să le restituie.   
•  Problemele în relaţia dintre şeful Poliţiei Rucăr, Nicolae Nistor, şi primarul Ionel Dulamă încep să iasă la iveală. Omul legii este sancţionat cu 10% din salariu, pe durata a trei luni, pe motive de deficienţe în actul managerial.
•  Câştigătoarea licitaţiei pentru concesionarea Pieţei Grui a fost desemnată SC Biem Com SRL. Patronul acestei firme este Marius Stan, managerul Complexului Comercial „Estell Center”. Licitaţia a fost contestată în instanţă de către o participantă din Giurgiu, care a susţinut că firma locală a avut sprijin într-o altă societate având acelaşi administrator.
•  Din 16 ianuarie, câmpulungeanul Ion Popa a devenit şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, în locul lui Nicolae Grosu.
•  Câmpulungul are cei mai mulţi şomeri din judeţ, peste 4.000 de persoane din cele 13.131 aflate în evidenţe, în Argeş. La o populaţie de aproape patru ori mai mică faţă de Piteşti, municipiul nostru are un număr dublu de şomeri.
•  Cele 38 de instituţii judeţene şi regionale din Argeş au fost împărţite între PSD şi PD-L. Pesediştii au luat deconcentrate precum Inspectoratul Şcolar Judeţean, Garda Financiară, AJOFM, ARR, Garda de Mediu - Comisariatul General, Compania Naţională Apele Române, Autoritatea de Sănătate Publică, APIA, în timp ce democrat-liberalii s-au ales cu Direcţia Silvică, Finanţele Publice, CAS, RAR, Inspectoratul pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, Direcţia Sanitar-Veterinară, ITM, Inspectoratul de Stat în Construcţii.      
•  La sfârşitul lunii ianuarie, a început să funcţioneze Poliţia Comunitară, cu 39 de angajaţi.
•  Excluşi de pe lista beneficiarilor de ANL-uri: Ion Lupuleţ şi Felicia Elena Lixandra. Primul s-a ales cu un dosar penal, pentru declaraţii false pe propria răspundere. Una dintre condiţii este ca eventualii beneficiari să nu posede o altă locuinţă. În urma sesizărilor la Primărie, Ion Lupuleţ a fost depistat în neregulă. În al doilea caz, beneficiarul a mai achiziţionat o locuinţă la începutul anului trecut, pe numele fiicei sale. Ion Vameşi, şeful Serviciul Social, a fost sancţionat, pentru că nu a verificat ce proprietăţi deţin solicitanţii.
•  Scandal declanşat de angajarea „pe blat”, cum s-a scris la vremea respectivă, a lui Liviu Iana şi a fiului procurorului Ion Anghelescu la Casa de Cultură “Tudor Muşatescu”. Directorul Liviu Cioacă a susţinut că liderul grupului vocal „Doruri Muscelene” a luat concursul, iar Ioan Gabriel Anghelescu, angajat cu o jumătate de normă, cu 3,5 milioane lei vechi salariu, pe funcţia de curier cultural, a trecut o serie de selecţii.
•  Antrenorul Secţiei de Atletism a Clubului Sportiv „Muscelul”, Liodor Pescaru, a murit în urma unui infarct.
•  Peste 1.000 de şomeri în Muscel de la mai multe societăţi: Hidroconstrucţia - 534 persoane, Automotive Complete Systems - 200  persoane, Cornea Ind. Construct - 40  persoane, Ratelen Club - 53 persoane, Nobel Automotive Romania - 31 persoane, Rocotherms Radiators - 61 persoane, Holcim - 82 persoane.

FEBRUARIE

•  Maria Cătălina Ştefănescu a fost singura musceleancă la Olimpiada de Română pe ţară.
•  Şeful de Post de la Rucăr, Nicolae Nistor, a ajuns la Valea Mare. În locul acestuia a fost numit, ca şef de post, Sorin Moise.
•  După doar două zile de consultaţii ale Fundaţiei „Renaşterea”, pentru depistarea cancerului de sân şi col uterin, s-a constatat o situaţie uluitoare: 10% dintre femeile venite la control au probleme la sân. În Câmpulung există deja 1.000 de bolnavi de cancer, iar cea mai mare incidenţă o are cancerul de col uterin, urmat de cel digestiv.
•  Vânătorii de Munte ai Batalionului 30 „Dragoslavele” s-au întors din Afganistan, după şase luni, mai puţini cu unul: Dragoş Traian Alexandrescu, ucis pe 31 august 2008, în urma unei explozii. Ionuţ Claudiu Butoi, rănit tot atunci, a asistat la ceremonial din scaunul cu rotile.  
•  Lista disponibilizărilor este completată cu încă două nume, Amrom Automotive 2006, din ai cărei 41 de angajaţi, 27 rămân fără slujbe, şi Two Mar Business, care a trimis acasă, încă din luna ianuarie, 12 angajaţi.
•  Fostul sediu al Romtelecom a fost cumpărat de Marius Stan, care deţine Complexul “Estelle Center” sau Big-ul vechi. Ulterior, un nou restaurant s-a deschis în imobilul fostei Poşte Centrale.
•  S-a inaugurat Unitatea de Primire Urgenţe de la Spital.
•  Schimbare la şefia organizaţiei de tineret a PD-L Câmpulung: Anca Opriţa a fost înlocuită cu Ciprian Istrate.
•  Florin Badiu, directorul executiv al Ardelie Pro Muscelul, este cercetat penal pentru infracţiunile de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, în legătură cu o fostă firmă a sa. Pe lângă audierile de la Poliţie, el trebuia să dea nişte explicaţii la Primărie, în legătură cu activitatea asociaţiei, care funcţionează într-o clădire de patrimoniu, concesionată gratuit, timp de 12 ani, sub condiţia efectuării unor lucrări de amenajare, în valoare de 30.000 de euro.
•  Un apartament de la fosta Grădiniţă nr. 3 revine medicului oncolog de la Spital. Deşi s-a vehiculat ideea că două dintre apartamente vor fi date soldatului rănit în Afganistan, Ionuţ Claudiu Butoi, şi altul, văduvei sublocotenentului Dragoş Alexandrescu, dosarele celor doi au rămas în discuţie.
•  Sergentul major Ionuţ Gagea, originar din Lereşti, cercetat în cazul „Ciorogârla”, a fost arestat sub acuzaţia de furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
•  Ion Mânzână este numit vicepreşedinte al AVAS, ca urmare a parteneriatului existent între PSD şi PC la alegerile parlamentare din 2008.
•  Serviciul de Asistenţă Socială, care a funcţionat la Camera 30 din Primărie, s-a mutat în clădirea Forţelor de Muncă.
•  Fostul consilier judeţean în mandatul 2000-2004 şi director general al RAR până în 2005, Vasile Râpea, a fost numit la şefia Autorităţii Rutiere Române. El a făcut parte din Consiliul de Administraţie al Uzinei ARO. Câmpulungeanul Nicolae Dumitrescu, inspector de trafic în cadrul Agenţiei Teritoriale Argeş a Autorităţii Rutiere Române, devine director general adjunct al ARR.
•  Alegerea preşedintelui organizaţiei locale a PSD a devenit o simplă rutină. Membrii de partid au ridicat mâna, încă o dată, pentru Gheorghe Marin. Pentru Liviu Ţâroiu s-a înfiinţat o funcţie nouă, cea de preşedinte executiv.

MARTIE

•  În martie iese la iveală informaţia potrivit căreia Ionel Dulamă a semnat un angajament cu Securitatea, dar nu a apucat să trimită note de colaborare. Conform adeverinţei eliberate de CNSAS: „Ionel Dulamă este titular al dosarului de reţea nr. R114547, fiind recrutat la data de 27.03.1988 „pentru încadrarea informativă a obiectivelor, locurilor şi mediilor aflate în atenţie” din comuna Miroşi, judeţul Argeş. La aceeaşi dată, domnia sa a semnat Angajament, preluând numele conspirativ de colaborator „Gabi”.
•  Gigi Fănel Proca şi-a reluat, la propriu, scaunul, după accidentul cerebral suferit în decembrie. Nemulţumit de activitatea viceprimarului Ion Lăcău, a cerut anchetarea acestuia de către şeful de post, dar şi sancţionarea lui. Împărţiţi în două tabere, consilierii au votat în favoarea lui Lăcău, ceea ce l-a înfuriat la culme pe Proca. Şedinţa de Consiliu, care a avut loc pe 1 martie, s-a lăsat cu înjurături, îmbrânceli şi haine rupte.
•  Marcel Proca a fost instalat, pe 2 martie, în funcţia de prefect, în prezenţa lui Mircea Geoană, preşedintele Senatului României la acea dată.
•  Foştii angajaţi au pierdut a treia oară procesul cu Cesar. Pe baza expertizei efectuate de Aurel Tocilă, fost director la Aro, judecătorul sindic a ajuns la concluzia că oamenii nu mai au bani de primit de la fosta filială la uzinei. Din 2007 şi până în prezent, 22 de foşti angajaţi s-au judecat cu societatea în faliment şi cu lichidatorul Ion Savu, pe motiv că acesta nu le-a trecut sumele pe care le aveau de recuperat în cuantumul real.
•  Pe 2 martie s-a anunţat că societatea comercială Danex, din Bucureşti, este câştigătoarea investiţiei de reabilitare la Staţia de Epurare, ale cărei costuri se ridică la un milion de euro.
•  Consiliul Local a mărit de patru ori chiriile pentru tinerii care au depăşit vârsta de 35 de ani, forţându-i, astfel, să-şi cumpere locuinţele din imobilele ANL.
•  Fostul senator PRM de Argeş, Mihai Ungheanu, a încetat din viaţă pe 12 martie, în urma unei boli incurabile.
•  Bugetul local nu îşi permite alocarea sumei aferente programului de reabilitare termică, decât pentru maximum 2 blocuri pe an, în condiţiile în care în Câmpulung sunt 212 blocuri. În aproximativ 100 de ani, se va finaliza programul.
•  Autorităţile au avut la dispoziţie, în 2009, un buget în sumă de 56.227.000 lei, mai redus, comparativ cu anul 2008, cu 1.450.670 lei.
•  Repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale a „aruncat” Câmpulungul pe ultima poziţie într-un top al localităţilor urbane, fiind întrecut de majoritatea comunelor muscelene. Practic, ne-am făcut de râs în întreg judeţul cu suma primită, 1,57 miliarde lei vechi.
•  Proiectul parcărilor nu a trecut la faza de execuţie, pentru că nu a fost votat de 2/3 din consilieri.
•  La concursul pentru ocuparea postului de şef Serviciu Tehnic, arhitect şef, pe şleau, din 30 martie, nu s-a desemnat nici un câştigător. S-au prezentat patru participanţi, Carmen Mari Bădulici, Constantin Coman, Ion Ştefan şi Camelia Vlădescu, toţi respinşi. Postul, despre care s-a vehiculat că este cu dedicaţie, nu s-a ocupat, pe motiv că subiectele au fost trimise direct de la Piteşti, concurenţii făcând cunoştinţă cu ele chiar în sală. La Câmpulung, nu mai există arhitect şef de când a plecat Anca Coşa.  

APRILIE

•  Odată cu pensionarea colonelului Ion Eliescu Dina, comandant al Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi „Negru Vodă” devine colonelul Gheorghe Puiu.
•  La Spitalul Câmpulung este nevoie de doi medici pentru Medicina de urgenţe (un rezident şi un specialist), un medic specialist în Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, un medic specialist ATI, un medic rezident Medicina Muncii, tot un medic rezident se caută şi în specializarea Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice, de un medic specialist are nevoie şi Spitalul de Pneumoftiziologie. Posturile scoase la concurs n-au avut, însă, căutare.
•  Grefierii şi personalul auxiliar al Judecătoriei Câmpulung au protestat, nemulţumiţi că nu au încasat sporurile pentru stres şi suprasolicitare.
•  La Marele Premiu al Municipiului Câmpulung, Lucien Hora a fost încă o dată campion.
•  Fostul şef al OPC Argeş, Cristian Libertatu, a fost reţinut în scandalul Penescu, pentru luare de mită. El este acuzat a primit de la patronul FC Argeş suma de 4.000 de euro, pentru a fi mai blând la controalele efectuate la lanţurile de magazine PIC.
•  Începând din 28 aprilie, Constantin „Telu” Stancu a devenit directorul tehnic al echipei CS „Muscelul”, iar noul antrenor principal devine Alecsandru Popovici.
•  Proiectul de concesionare a locurilor de parcare a fost aprobat în unanimitate. Preţul de pornire a licitaţiei este de 400 milioane lei vechi. Anual, la bugetul local trebuia să vină 5 miliarde lei vechi.  
MAI
•  Ileana Dumitrache a fost demisă de la şefia Spitalului Câmpulung, ca o consecinţă a evaluărilor efectuate. Ea ocupa acest post din mai 2006, după un concurs, în urma căruia a trecut o singură probă din trei. Nu poate fi trecut cu vederea nici conflictul cu doctoriţa Lilia Catrinu, nevoită să îşi dea demisia. I-a luat locul cel care a fost înlăturat aproape abuziv, cu trei ani în urmă, Grigore Stănescu.
•  Gheorghe Apostu îşi desfăşoară activitatea în cadrul Agenţiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a Judeţului Argeş, Serviciul de Dezvoltare Rurală, Patrimoniu Cultural şi Religios şi Dezvoltare Turistică. Marinică Fologea lucrează tot în domeniul informării şi promovării turismului muscelean, ocupându-se, în special, de dezvoltarea infrastructurii turistice.
•  Răzvan Tunaru a renunţat la colaborarea cu CS Muscelul Câmpulung, reziliindu-şi, de la 1 mai, contractul. Motivele sunt strict legate de activitatea sportivă, fiind imposibil ca CS Muscelul să promoveze în Liga a II-a. După o săptămână, vicepreşedintele Oleg Iacomi a părăsit „barca” Muscelului.
•  La 100 de ani de fotbal în România, Cristina Dorcioman a fost premiată de FRF, arbitra FIFA fiind medaliată cu ordinul “Merit de Smarald”.
•  După 32 de ani, pe Stadionul Municipal s-a organizat o expoziţie canină internaţională.
•  Mircea Fulger i-a luat locul lui Vasile Pavelescu, la Clubul Sportiv “Muscelul”.
•  Cristian Libertatu, fostul şef al OPC Argeş, a fost pus în libertate de Tribunalul Argeş.
•  Constantin Niţă, ministrul IMM-urilor, Comerţului şi Mediului de Afaceri, a venit la Câmpulung, cu scopul de a prezenta oamenilor de afaceri locali programul pentru accesarea de fonduri structurale.
•  La Finanţele Publice Argeş, pe lângă Dragoş Pătroi, care a devenit director coordonator, luându-i locul lui Gheorghe Banzea, şi cei doi directori adjuncţi vor fi tot democrat-liberali. Este vorba de Marin Ţurlea şi de Dorin Nicolae Falcă. Banzea a rămas să lucreze în instituţie, la conducerea unuia dintre serviciile de inspecţie fiscală.  

IUNIE

•  Construcţia hipermarketului Kaufland pe locul bazei sportive din “Olga Bancic” a fost precedată de o dezbatere cu publicul, mai mult formală.
•  Învestiri oficiale la AJOFM şi ITM, a căror şefie a fost preluată de Mihai Oprescu, respectiv Iulian Nicolae. Alţi directori care şi-au preluat funcţiile în această perioadă: Maria Cîrlan (Casa de Pensii), Aida Enache (Agenţia de Prestaţii Sociale) şi Ovidiu Marinescu (Direcţia Muncii). Pe funcţia de director coordonator adjunct la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului a fost numit PD-L-istul Gheorghe Nicuţ. Valentin Viorel Enache a fost numit oficial director coordonator al DSP Argeş.
•  CS Muscelul a terminat campionatul pe locul 4.
•  În cea mai delicată situaţie se află Asociaţia nr.20 Vişoi, unde administrator este, din toamna anului 2007, Mihaela Călin. Aceasta s-a ales cu o plângere penală, în urma căreia trebuie să se clarifice cum a reuşit să aducă datoria asociaţiei de la 180 de milioane la 2 miliarde lei vechi.
•  Pe 1 iunie, data la care s-a stabilit cine va concesiona cele 555 de locuri de parcare din oraş, au rămas în competiţie trei firme, după ce Fulgerul s-a retras. Firmele care şi-au prezentat oferta au fost: Iatsa Dacia, Two Mar Business şi Agromec. Ultima poate fi considerată câştigătoarea de drept a licitaţiei, cu o ofertă de 51.500 lei, cu aproximativ 5.000 de lei peste preţul dispus să-l plătească societatea Two Mar Business.

IULIE

•  Începând cu 30 iunie, locotenent colonel Grigoraş Bălălău s-a pensionat, la cerere. Conducerea Secţiei de Pompieri Câmpulung a fost preluată de căpitanul Cristian Bărbulescu.
•  Agromec are undă verde din partea Consiliului Local, odată adoptat Regulamentul de funcţionare a parcărilor publice concesionate în municipiu.
•  Camelia Poştoacă a devenit campioană europeană cu echipa de junioare a României.
•  Consilierul Cornel Oancea a încetat din viaţă, la 61 de ani, în urma unei boli necruţătoare. Locul rămas vacant în Consiliul Local i-a revenit Iulianei Hirică.
•  În cinci luni, preţul gunoiului a crescut de două ori şi jumătate. De la 25 lei/mc, în martie, am ajuns la 61 lei/mc, în prezent.
•  Planul de Urbanism General a fost modificat pentru Kaufland fără avizul Primăriei. Cu 18 voturi pentru şi o singură abţinere, cea a consilierului PRM, Dan Şipoteanu, Kaufland a primit ok-ul Consiliului Local, pentru a construi hipermarketul într-o zonă cu statut de monument.
•  CS Muscelul s-a desfiinţat. Echipa locală va evolua cu juniorii în Divizia C.
•  Constantin Ivan este din nou şef la Uzina Hidroelectrica de la Câmpulung.
•  La trei zile după ce Consiliul Local Câmpulung s-a pronunţat în favoarea construirii hipermarketului Kaufland, aprobând, pe 30 iunie, Planul Urbanistic de Detaliu, la Primărie a venit un control din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii Argeş. Din documentaţia depusă de concernul german lipseau Planul de Urbanism Zonal şi avizul pentru protecţia mediului.

AUGUST

•  După lungi demersuri pentru amenajarea terenurilor sintetice de la Clubul Sportiv “Muscel”, a venit şi mult aşteptatul moment al inaugurării. Prea puţini aleşi şi-au întrerupt vacanţa pentru a marca momentul.
•  Kaufland trebuie să-şi facă un Plan Urbanistic de Zonă, au hotărât aleşii, pe 13 august 2009.
•  Ion Mirescu, un muscelean născut la Boteni, devine şeful Poliţiei Argeş. El fusese şeful poliţiştilor de frontieră din Caraş Severin.
•  Primarul de la Dâmbovicioara, Dumitru Secăreanu, l-a destituit din funcţie pe secretarul Marian Avram, pentru neglijenţă repetată în rezolvarea sarcinilor de serviciu.
•  CNSAS a stabilit că două persoane având calitatea de deputat sau senator au colaborat cu Securitatea. Una dintre acestea este deputatul Sorin Buta. CNSAS a dispus introducerea la secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatarea calităţii de colaborator al Securităţii. Dacă instanţa de judecată va stabili că acesta se face vinovat de fals în declaraţii, atunci el ar putea risca să ajungă în arest, pierzându-şi, astfel, calitatea de parlamentar.

SEPTEMBRIE

•  Conflictul de la Dâmbovicioara, dintre primar şi secretar, care a culminat cu demiterea acestuia din urmă, pe 17 august, s-a mutat la Secţia Civilă a Tribunalului Argeş. Secretarul Marian Avram a invocat faptul că măsura aplicată de primar a fost luată în perioada în care el s-a aflat în concediu medical. Ulterior, actul medical a fost anulat.
•  Pentru blocurile 2 şi 3, procesele verbale de vânzare-cumpărare între Aro şi chiariaşi urmau să fie încheiate între 21 septembrie şi 31 octombrie. Garsonierele costau între 3.000 şi 4.700 lei, în funcţie de etaj şi imobil, mai scumpe fiind cele din blocul 3, pe motiv că aveau apa trasă în cameră.
•  Potrivit CNSAS, deputatul PD-L Sorin Buta ar fi dat informaţii despre studenţii străini din complexul „Tei”, fiind recompensat băneşte pentru faptele sale. Potrivit unei chitanţe din 9 decembrie 1983, informatorul „Horia“ a semnat pentru primirea sumei de 500 de lei pentru „aport informativ“. O altă chitanţă semnată „Horia“, din 24 mai 1984, arată că acesta a primit suma de 800 de lei pentru „sprijinul acordat“.
•  La Poliţia Economică a mai ajuns o plângere împotriva unui administrator. Gheorghe Ciubuc, care s-a ocupat de Asociaţia Grui 1, nu poate să justifice suma de 300 de milioane lei vechi. Omul nu i-a băgat în buzunar, ci a încasat mai puţin decât suma înscrisă pe chitanţe.
•  S-au afişat preţurile de vânzare a blocurilor 4 şi 5 din complexul Aro. Cele patru imobile au rămas ultimele  nevândute dintre activele societăţii falimentare, procedura fiind amânată, din cauza proceselor de revendicare a terenurilor pe care au fost construite.
•  În aceeaşi şedinţă de Consiliu în care s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru Kaufland, s-a supus iar la vot studiul de fezabilitate pentru „Parcul Kretzulescu”. Vreme de mai bine de şapte ani, autorităţile s-au încăpăţânat să refacă acest proiect, a cărui finanţare se ridică la 15 milioane euro. Municipalitatea ar trebui să plătească 2% în decursul a doi ani.
•  Tribunalul Argeş a emis mandate de arestare pentru şeful Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian, şi Gheorghiţă Pieca, administrator la firmele omului de afaceri Cornel Penescu, primul pentru infracţiunea de luare de mită, iar celălalt, pentru dare de mită.
•  Episcopia Argeşului şi Muscelului devine Arhiepiscopie, iar Calinic, arhiepiscop.
•  Prin ieşirea PSD de la guvernare, Gheorghe Marin a demisionat din funcţia de secretar de stat în Ministerul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

OCTOMBRIE

•  Holcim a distrus un versant întreg şi se pregăteşte să achiziţioneze şi celălalt masiv. Societatea de exploatare a calcarului deja are montate echipamentele şi maşinile pentru a trece la treabă. Când s-a dat licenţa de exploatare pentru Holcim, aceasta a fost pe o anumită zonă, dar legea permite companiei să facă o extindere pe parcursul lucrărilor şi, astfel, s-a născut ideea de a scoate vârful Mateiaş din patrimoniul naţional, ceea ce s-a şi reuşit.
•  Fănel Proca a pierdut la referendumul din 4 octombrie, pentru dizolvarea Consiliului Local. Primarul avea nevoie de jumătate plus unul din numărul de votanţi, însă prezenţa a fost de 33%.
•  Guvernul a demis prefecţii şi secretarii de stat numiţi de PSD, printre care şi pe cel de Argeş, Marcel Proca. Gogu Davidescu devine noul prefect al judeţului. Şefii de instituţii de la PSD au urmat pe lista schimbărilor.
•  La ultima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri au participat piloţi renumiţi: Miettinen, Marişca, Tempestini, Porcişteanu, Gârtofan, Banciu. Etapa a fost plină de peripeţii. La ultima probă, cea de la Slănic, mai mulţi piloţi au terminat cursa pe pană.
•  Mirescu pleacă de la IPJ Argeş. Dumitru Nicolae i-a luat locul.
•  De când a început să construiască, şantierul de la Kaufland s-a mutat cu noroi, cu tot pe strada Fraţii Goleşti.

NOIEMBRIE

•  Primarul Călin Andrei, cu întreaga sa echipă de jurişti, şi consilierii locali au fost făcuţi de directorul de la Agromec să arate ca nişte caraghioşi, pe banii noştri. La prima vedere, cel mai „şifonat” din această poveste a ieşit primarul Călin Andrei, cu girul căruia s-a încheiat afacerea parcărilor, menită să îmbogăţească bugetul local cu 513.324 lei într-un an. Însă, cea mai mare „ţeapă” a fost dată cetăţenilor, care au umflat „geanta” lui Gheorghe Geantă, timp de trei luni.
•  Tronsonul de drum cuprins între Spălătoria „Nelu Şuşter” şi intrarea în Câmpulung a fost reparat în campania electorală care a precedat alegerile prezidenţiale, la o distanţă de aproape doi ani de restul arterei.
•  Deşi s-a pus rampă de spălare, maşinile de la Kaufland continuau să înşire noroiul pe strada Fraţii Goleşti, transportând pământul rezultat din excavări în Grui, în spatele ruinelor fostei Staţii de Apă a Grulen-ului. La întoarcere, vehiculele mergeau pe contrasens până la şantier, producând haos în circulaţie. Pentru a intra în legalitate, Primăria a venit cu soluţia. A mutat semnul „interzis” mai jos cu o sută de metri, autorităţile ploconindu-se încă o dată în faţa companiei Kaufland.  
•  Radiaţiile de la antenele GSM pot provoca diverse boli la care locatarii blocurilor turn sunt expuşi, fără să cunoască adevărul. Parcă nu erau suficiente staţiile montate de cei de la Orange, Vodafone şi Zapp, acum au primit autorizaţie de instalare şi cei de la RCS & RDS.
•  După lungi insistenţe din partea ziarului, Primăria a demarat acţiunea de montare a staţiilor acoperite pentru maxi-taxi. Pe 21 noiembrie, a fost adusă cea din spatele Clubului ARO.
•  La primul tur al alegerilor prezidenţiale, câmpulungenii au votat astfel: Mircea Geoană (PSD+PC) 29,73%, Traian Băsescu (PD-L) 27,21%, Crin Antonescu (PNL) 23,62%, Corneliu Vadim Tudor (PRM) 8,85%. Prezenţa la vot în municipiu a fost peste aşteptări: 50,81%.
•  În urma unei investiţii de 150.000 de euro, Centrul Elim a adus la Câmpulung un aparat tomograf. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, a fost prezent la inaugurare.
•  Câmpulungului i-a revenit onoarea de a organiza un eveniment în premieră, care a reunit personalităţi de marcă ale vieţii medicale româneşti, într-o conferinţă derulată pe parcursul a două zile. „Zilele Medicale ale Argeşului şi Muscelului” s-au dovedit, la final, un succes din toate punctele de vedere.

DECEMBRIE

•  De Ziua Naţională a României, edilii au împărţit porţiile de fasole săracilor Câmpulungului ca la o înmormântare. Muscelenii au continuat tradiţia înfulecatului pe gratis de fasole cu cârnaţi, stinsă cu multă ţuică fiartă.
•  Firma care construieşte Kaufland a fost reclamată la Garda de Mediu, din cauza mizeriei produse pe stradă.
•  La al doilea tur de scrutin, Câmpulungul lui Andrei a devenit “roşu”. Mircea Geoană a obţinut 54,11% din totalul voturilor, în timp ce Traian Băsescu a fost votat de 45,89% dintre alegători. Bucurie mare în rândul aliaţilor pesedişti-liberali, care au chefuit pe rupte întreaga noapte, ca să constate, a doua zi, de dimineaţă, că Băsescu este preşedintele ţării.
•  Auraş Ghiţă l-a înlocuit pe Ion Şerb la conducerea Poliţiei Comunitare.
•  Dragoş Pătroi s-a întors la DNA, din cauza salariului mic. Interimatul la conducerea instituţiei va fi asigurat de rucăreanul Dorin Falcă, unul dintre cei doi directori adjuncţi.
•  Numai 48 de fete au fost vaccinate contra cancerului de col uterin şi 114 elevi, contra gripei noi.
•  „Infernul” alb de la jumătatea lunii decembrie i-a lăsat corigenţi pe cei doi lideri ai Câmpulungului, Călin Andrei şi, în special, pe Liviu Ţâroiu, preşedintele Comandamentului de iarnă 2009-2010.

The most visited gambling websites in The UK