Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La mai bine de cinci luni de la semnalarea anomaliei, podul de la Furnicoşi rămâne un pericol pentru pietoni

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2327_6-7-furnicosi.jpgFirma care se ocupă de reabilitarea Drumului Naţional 73 are în sarcină şi montarea elementelor de siguranţă din teritoriu. La podul peste Râul Târgului, de la Furnicoşi, au fost montate glisiere, dar balustradele au fost uitate. Construcţia reprezintă un real pericol pentru pietoni, care sunt nevoiţi să circule pe carosabil, riscând să fie loviţi în orice moment de o maşină.

„Mergem cu teama că dă vreunul peste noi!”

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2327_6-7-furnicosi2.jpg

În luna mai, semnalam faptul că, la podul de la Furnicoşi, firma care reabilitează Drumul Naţional 73 a uitat să amenajeze spaţiul pietonal, neexistând un trotuar sau o balustradă montată pe părţile laterale. În plus, o bornă kilometrică este ascunsă după parapeţii înalţi, nefiind de niciun ajutor conducătorilor auto care tranzitează zona. Au trecut de atunci cinci luni, iar situaţia este neschimbată.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2327_6-7-furnicosi4.jpgOamenii care locuiesc în zonă sunt nevoiţi să meargă pe jos pe carosabil, fiind expuşi în orice moment pericolelor. „În fiecare zi, de mai bine de un an, aşa păţim! Mergem cu teama că dă vreunul peste noi şi, Doamne, fereşte!, ne bagă în pământ. Că se circulă cu viteză! Când erau semafoarele, mai era ceva, aveam o bandă liberă, dar acum mergem cu frica-n sân şi ne rugă la Dumnezeu să nu păţim ceva! Trebuie să se ia vreo măsură până nu e prea târziu. Vedeţi şi dumneavoastră câte accidente au loc zilnic!”, ne-a declarat o femeie, care locuieşte în zonă.

Accesul pietonal, interzis temporar... de cinci luni

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2327_6-7-furnicosi3.jpg

Autorităţile locale din Schitu Goleşti au semnalat problema firmei constructoare încă din luna mai, printr-o adresă oficială: „Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă următoarea situaţie de fapt: La limita dintre comunele Mihăeşti şi Schitu Goleşti, în punctul numit „Podul de la Cârnaru”, s-au realizat lucrări de modernizare a podului, în cadrul proiectului „Modernizare Drum Naţional DN 73 Piteşti - Câmpulung - Braşov”. La acest pod s-au montat parapeţii de protecţie principali. Dincolo de aceşti parapeţi există un pasaj pietonal, iar pe trotuarul de pe partea dreaptă (sens de mers spre Câmpulung) nu mai există parapeţi de protecţie pentru siguranţa pietonilor. Întrucât există un risc de accidentare pentru pietonii care utilizează trotuarul, vă rugăm să luaţi măsuri pentru montarea parapeţilor de protecţie ori pentru interzicerea temporară a accesului pietonal pe partea dreaptă a trotuarului.” Răspunsul firmei constructoare a fost unul sec: „Ca urmare a adresei dumneavoastră, vă aducem la cunoştinţă faptul că s-au luat măsuri de interzicere temporară a accesului pietonal pe ambele părţi ale podului”. Ce înseamnă temporar pentru firma care execută lucrările, nu ştim. Ştim, însă, că de când anormalitatea a fost semnalată de către autorităţile din Schitu Goleşti au trecut cinci luni, iar situaţia a rămas neschimbată. 

 

 

The most visited gambling websites in The UK