Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

„Dâmbovicioara ECO” ! Elevi şi alţi voluntari au realizat cea mai frumoasă acţiune ecologistă

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 2041

 

b_400_250_16777215_10_images_2278_db4.jpgAu reuşit încă o dată să facă un lucru bun pentru comuna în care se află, de la cel mai mic şi până la cel mai mare. „Dâmbovicioara ECO - Laşi în urma ta ceea ce eşti” a fost motto-ul unor oameni de bine, care, aproape o zi întreagă, au realizat o acţiune de ecologizare pe Cheile Dâmbovicioarei. 

b_400_250_16777215_10_images_2278_dambovcioara.jpgVorbim despre Centrul de Informare şi Promovare Turistică, sub egida Primăriei, în colaborare cu Asociaţia „Clubul prieteniei” şi Şcoala Gimnazială Podu Dâmboviţei. Aceştia, alături de voluntari din alte localităţi şi prieteni, care s-a mutat în zonă, au organizat această activitate acum câteva zile.

b_400_250_16777215_10_images_2278_db5.jpgEi s-au unit şi au strâns în comuna păzită de stâncile frumoase ce i-au dat şi numele tot gunoiul aruncat de străinii care vin la petreceri, grătare, plimbări de vacanţă şi uită să adune ce au aruncat. Dar se pare că mai sunt şi oameni, cât de ocupaţi, cât de mici sau de bătrâni, care încearcă să îndrepte răul făcut de ceilalţi. Pe lângă mizeria şi resturile vegetale strânse, ei au mai derulat o activitate care să rămână ca amintire şi ca mărturie a evenimentului. „Am recondiţionat două băncuţe. Sunt bănci cu părţile laterale din piatră şi centrul de lemn. Atât de implicaţi au fost şi cei mici… se vede în fotografii cât de implicaţi erau. Pentru noi, activităţile acestea sunt şi o sursă bună de distracţie, şi constructive. Sunt uimită de faptul că unii reuşesc cumva să mai regăsească din educaţia veche pe care o primeam noi. Prezenţa acestor copii este un semn bun. Ne-am întâlnit la ora 10.00 şi am stat până la ora 15.00. Avem şi picnic de final, fotografii…”, ne-a povestit Raluca Busioc, unul dintre reprezentanţii Centrului de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara. 

b_400_250_16777215_10_images_2278_dambovcioara1.jpgMaterialele au fost aduse de fiecare şi strânse din alte proiecte, aşa cum povesteşte Raluca: „Vopseaua ne-a rămas de la un alt proiect de anul trecut”, iar pentru ei, toate activităţile ECO merg pe ideea: nimic nu se pierde, totul se transformă. Munca în echipă i-a unit atât pe elevii de la Şcoala Gimnazială Podu Dâmboviţei, cât şi pe cei de la Centrul de Informare, plus voluntarii care nu sunt din localitate sau sunt mutaţi de curând, însă, încă o dată, ei reuşesc să impresioneze prin faptul că atrag şi alţi oameni la o acţiune benefică pentru localitate.  Faptul că se vede cât de încântaţi au fost copiii de această acţiune este, totuşi, o speranţă că măcar cei care vin din urma noastră vor aprecia natura înconjurătoare. Astfel de acţiuni organizate de Centrul de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara au mai fost, însă sub alte motto-uri. „Dâmbovicioara ECO” se află la cea de-a doua ediţie, prima având loc pe 27 mai 2017. 

 

The most visited gambling websites in The UK