Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Rudele morţilor le ameninţă cu violul şi moartea

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 4528

b_400_250_16777215_10_images_2144_Clipboard10.jpgDe frica răzbunării, mama şi sora bărbaţilor arestaţi pentru triplul omor au fugit de acasă

Casa de la Valea Bădenilor, părăsită de soţia şi fiica bărbatului arestat, împreună cu cei doi băieţi ai săi, pentru tripla crimă care le-a răsculat pe rubedeniile morţilor împotriva familiei făptaşilor, a fost spartă şi devastată de localnicii furioşi. Cea care le-a dat viaţă tinerilor încarceraţi, alături de părintele lor, a fost ameninţată că va sfârşi tot de cuţit, iar cadavrul îi va fi atârnat de crucea uneia dintre victime. Sora lor, în vârstă de 16 ani, a abandonat şcoala, după ce a absolvit opt clase, din cauza avertismentului împrăştiat în satul tulburat de măcelul din primăvară, de o rudă a răposaţilor, recidivist, că îi ţine calea şi o violează. Teroarea în care trăiesc femeia de 41 de ani şi fiica ei adolescentă, refugiate în casa părintească, peste deal, la Dragoslavele, ne-a fost descrisă de cele rămase să îndure răbufnirile sătenilor în care mocneşte sentimentul răzbunării. Mirela Durleci, soţia lui Dorel şi mama lui Vasile şi Laurenţiu, ca mamă şi soţie, dar, mai ales, ca mamă, este firesc să le ia apărarea celor dragi. Cei trei bărbaţi, tatăl, Dorel Durleci, de 48 de ani, şi fiii lui, Doru Vasile, de 24 de ani, şi Pavel Laurenţiu, de 20 de ani, sunt acuzaţi de uciderea Laurenţiei Elena Durleci, de 17 ani, a tatălui ei, Filip Tinca, de 36 de ani, şi a bunicului ei, Paul Durleci, de 58 de ani. În toiul nopţii de 14 aprilie 2016, cei trei au sfârşit sub o ploaie de lovituri de cuţit, fără nicio şansă de a se apăra de atacul consumat fulgerător.    

Mirela Durleci lansează o teorie năucitoare, care contrazice total ancheta poliţiştilor, bazată, susţine ea, pe declaraţiile care înfrâng realitatea ale supravieţuitoarei omorului din noaptea de 13 spre 14 aprilie 2016. Ea ne-a povestit ce s-a întâmplat pe parcursul zilei, un incident al fiului cel mic, Laurenţiu, cu fosta soacră, singura rămasă din viaţă, incident care a pus capac unui şir de hărţuiri la care ar fi fost expusă familia lui. Ce-i drept, ai lui au făcut mai multe sesizări şi la Parchetul Câmpulung, şi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş împotriva celor deveniţi mai târziu victime şi împotriva neamurilor acestora. În ziua care a precedat nenorocirea, susţine mama fraţilor arestaţi, fosta soacră a lui Laurenţiu s-ar fi repezit, în piaţă, la Câmpulung, asupra actualei iubite a acestuia, ar fi păruit-o şi lovit-o. Turbat, în mintea băiatului a încolţit gândul de a le face rău apropiaţilor Narcisei Tinca, inclusiv ei.

Stratagema prezentată cu amănunte de femeia refugiată la părinţi ar putea constitui o încercare a principalului autor de a lua asupra lui toată vina faptelor abominabile, pentru a-şi scăpa fratele şi tatăl de anii mulţi de puşcărie care îi aşteaptă. Departe de a-i insufla cititorului ideea că acesta este adevărul ascuns în întunericul nopţii tragediei, vom prezenta istorisirea celei care, la rândul ei, a pierdut trei membri ai familiei, prin încarcerarea lor, întrucât, declară ea, în acele momente agitate, presa a întrebat-o şi ascultat-o numai pe mama, soţia şi fiica celor pieriţi sub loviturile de cuţit ale fiului ei. Iar lumea, insistă ea, trebuie să ştie ce l-a scos din minţi pe băiatul, care, aflat şi sub impulsul crimei comise asupra vânzătoarei nevinovate, tot la Stoeneşti, s-a transformat, la rândul lui, într-un ucigaş. 

De când s-a refugiat la părinţi, la Dragoslavele, casa i-a fost spartă de rudele răposaţilor

De când s-a întâmplat tragedia, Mirela Durleci şi fiica ei s-au mutat în comuna vecină, Dragoslavele. Din luna aprilie, susţine femeia, ea n-a mai putut să se întoarcă acasă, la Valea Bădenilor, temându-se pentru viaţa ei şi a fetei. „S-au lăudat şi mi-au lăsat vorbă în toate părţile că ei, atunci când ne vor prinde, se vor răzbuna pe mine şi pe copil.”, ne-a povestit mama celor doi băieţi încarceraţi la Penitenciarul Colibaşi sub acuzaţia de omor. Odată cu aceştia, a fost ridicat şi închis şi tatăl lor, cercetat, laolaltă cu fiii săi, pentru aceleaşi fapte. Mirela Durleci ne-a poftit la casa părintească din satul Valea Hotarului, ai cărei proprietari septuagenari, şi ei victime ale furiei rudelor decedaţilor, le-au pus la dispoziţie fiicei şi nepoatei lor o cameră, lor rămânându-le cealaltă încăpere. Cele două femei, mamă şi fiică, alungate din Valea Bădenilor, susţin că aveau o situaţie materială bună, o casă mare, dotată cu baie, plus alte construcţii. 

Casa, povesteşte Mirela Durleci, le-a fost devastată de apropiaţii familiei care a pierdut trei membri, bunic, tată şi fiică, în noaptea măcelului din 14 aprilie 2016. „Cât eu am fost aici, au intrat în curtea mea şi mi-au spart casa. Nici până acum,  nu ştiu ce este în casa mea. De opt luni, n-am mai putut să merg acolo. Poliţia a mers la faţa locului şi a văzut că este spart. Sunt oameni foarte violenţi. Unii dintre ei au şi suspendări (n.r. condamnări cu suspendare), au şi dosare. Unul are o suspendare, pentru o spargere de domiciliu. A bătut pe un om din sat, un român, care a avut 80 de zile de medical.” , afirmă femeia.      

De ce a insistat Mirela Durleci să-şi prezinte versiunea? Ca opinia publică să afle că familia răposaţilor, cu care, de altfel, se înrudesc, este departe de a fi „uşă de biserică”. Adică sunt oameni care au violenţa în sânge şi care nu s-au abţinut de a-l provoca pe cel care le-a devenit într-un final călău. 

În ziua crimei, fosta soacră a principalului autor ar fi tăbărât, în piaţă, pe noua lui iubită  

Sfârşitul celor trei oameni sub cutiţul lui Laurenţiu Durleci, a cărui mamă insistă că numai el a lovit, nu şi fratele şi tatăl său, a fost precedat de un scandal consumat în zona Pieţei Centrale din Câmpulung. Pe 13 aprilie 2016, mama adolescentei care avea să piară de mâna fostului iubit ar fi păruit-o şi lovit-o pe noua concubină a lui Laurenţiu, cu care acesta se afla la cumpărături.

„N-au mai putut să trăiască unul cu altul şi s-au despărţit. Ea a plecat gravidă de la el de acasă. Ei (n.r. părinţii fetei) au lăsat-o până a născut, după care au măritat-o. Când au fost la Judecătorie, băiatul aştepta să se împace cu ea. Pe vale (n.r. Valea Bădenilor) n-a mai avut îndrăzneală, căci i-au spus: „Dacă mai vii după ea, îi mai faci avansuri pe drum şi mi-o mai zăpăceşti, te omor! Dacă nu te-oi tăia cu toporul, să fiu şi să păţesc!”, i-a zis Paul Durleci, căci de asta l-a omorât pe bunicul ei. Bunicul ei a venit şi i-a luat-o. Până în judecată, ei au şi măritat-o. I-au găsit un băiat de la Nămăeşti, dar s-au dus, după câteva luni, şi au luat-o şi de acolo, pe motiv că n-are situaţie bună... că intră câinele pe-o parte şi iese pe alta... Din câte am înţeles, s-au dus la Nămăeşti cu Poliţia şi cu primarul de la Stoeneşti. Au luat-o şi de acolo! A mai stat şi băiatul meu cât a mai stat şi a găsit şi el o fată din Bughea de Jos.”

Mirela ne-a povestit că fiul ei a tot ferit-o de ochii sătenilor şi, în special, de părinţii fostei concubine, care nici fata înapoi nu i-ar fi dat-o, dar nici cu alta nu le-a convenit să-l vadă. „Nici la magazin n-o lăsa să meargă. O ferea de fraţii ei, de părinţii ei, ca să evite scandalul.”, a adăugat aceasta. Într-o seară, Laurenţiu şi noua parteneră au mers la Bughea de Jos, la tatăl acesteia, urmând ca a doua zi, de dimineaţă, să revină la Valea Bădenilor. La întoarcere, în drum spre Stoeneşti, la ora 9.00-9.30, s-au oprit la Câmpulung, la piaţă, ca să cumpere de-ale gurii. Tânărul şofa maşina părinţilor. „Nicidecum n-a văzut-o pe Narcisa Tinca, aflată şi ea la piaţă împreună cu bărbatul ei (n.r. Filip Tinca, cel care avea să fie ucis). I-o fi urmărit... cum a ieşit fata asta cu care trăia băiatul meu, s-a repezit cu mâinile în părul ei! A tăbărât pe ea şi i-a dat bătaie cât a vrut! Au văzut ce s-a întâmplat fata de pe colţ, care vinde ziare, Poliţia care a fost de serviciu în piaţă, au văzut şi taximetriştii, s-a strâns lumea... A jumulit-o, a bătut-o, după care l-a luat şi pe el (n.r. pe Laurenţiu). Dă-i cu geanta în cap! De-abia i-a despărţit Poliţia din piaţă.”, a fost incidentul relatat de mama lui Laurenţiu. 

Au ajuns acasă, după care cei bătuţi, împreună cu părinţii, au revenit la Câmpulung, la Poliţie. „Ea (n.r. Narcisa Tinca) se trântea în piaţă, ca s-o ducă Poliţia la spital. A dat ea telefon, a venit salvarea, a luat-o şi a dus-o la spital. Acolo, a cerut să fie internată... să-i dea domnul doctor un medical. I-au făcut radiografii, au văzut că n-are nimic şi i-au dat drumul. La Poliţie, ne-au spus să avem răbdare, că vine şi femeia asta. Tot pe data de 13 aprilie. Acolo, au cerut ca fata de la Bughea, care era minoră, să fie însoţită de tatăl ei.” A rămas ca, a doua zi, familia Durleci, împreună cu cuscrii de la Bughea de Jos, să revină la Poliţia Câmpulung, pentru declaraţii. „Plecaţi acasă - ne-au zis de la Poliţie - daţi pe la Stoeneşti şi, mâine dimineaţă, ne întâlnim aici, ca să dea declaraţii despre ce s-a întâmplat. Ea n-avea voie s-o bată pe fată, fiind şi minoră, şi să facă deranj în public.” Asta mi-a spus Poliţia. Am făcut cum ni s-a spus. Am trecut pe la Poliţie, la Stoeneşti, i-am povestit domnului şef Tomoiu, care ne-a zis să facem cum am fost sfătuiţi la Câmpulung. Pe băiatul cel mic l-au disperat fata şi familia ei. Noi tot am depus declaraţii împotriva lor, căci mereu ne alergau nevinovaţi. Ieşeau în drumul nostru... pe când veneam de la nuiele din care facem mături, au ieşit toţi, ca huliganii, înaintea noastră şi au sărit cu pari, cu bâte, cu bolovani, cu găleţi, cu toporul. Azvârleau cu ele după noi! Ei s-au pus cu laudă pe noi de când Laurenţiu a luat-o pe fata asta (n.r. de la Bughea). Că dacă nu ne-or prinde, unul câte unul, şi nu ne-or omorî!”, povestea femeia despre ce a declanşat gândul macabru al fiului cel mic.   

Femeia susţine că fiul cel mare şi bărbatul ei erau în casă când băiatul cel mic a comis crimele 

Peste noapte, Laurenţiu a dormit în casa lui, căci nu mai locuia cu părinţii. „A plecat acasă, cu femeia lui, să-şi facă de mâncare. I-am zis să vină mai târziu, să dea telefon şi să vorbească cu socrul lui, ca să clarificăm treburile la Poliţie. Până să-l sune băiatul meu, tatăl fetei din Bughea de Jos aflase că aceasta fusese bătută. Dacă a fost lume multă în târg! La telefon, ne-a întrebat dacă este lovită rău şi... a rămas să ne întâlnim a doua zi la Poliţie. Noi avem la Valea Bădenilor tot ca aici: din bucătărie intri în camera fratelui mai mare al lui Laurenţiu. Vasile, băiatul meu cel mare, dormea în acea cameră, care n-are altă intrare, se trece dintr-o cameră într-alta. În cealaltă, într-un pat, eu şi fata, iar într-un pat de o persoană, soţul meu. Am arătat şi la lege, căci şi legea a fost la faţa locului (n.r. la reconstituire).”, a povestit Mirela Durleci ce s-a întâmplat în noaptea fatidică. 

Îşi aminteşte că a încuiat şi uşa casei, şi uşa sălii. Era trecut de miezul nopţii când a auzit o bubuitură puternică în uşă. „C-o fi dat cu pumnul, cu piciorul... am auzit uşa zguduindu-se. „Daţi-mi drumul! Daţi-mi drumul!” Am sărit din pat şi eu, şi bărbatul meu, şi băiatul din camera cealaltă, s-a ridicat şi fata. De emoţiile acelea, n-am mai putut nici să deschidem uşa.” Mirela a fost cea care a descuiat tremurând toată de sperietura produsă de zgomotul neaşteptat, în toiul nopţii. A deschis uşa şi şi-a văzut băiatul cel mic, singur, zice ea. „Am ieşit din casă cu soţul şi băiatul, povesteşte femeia, care insistă că cei doi n-au participat la crimă. „Laure, ce este cu tine? Au venit peste tine?” Eu am crezut că el este bătut de ei. Nici prin cap nu mi-a trecut că s-a dus el peste ei! Avea o rană la mână şi curgea sângele din el ca dintr-o găină. Când a venit legea, a văzut picăturile de sânge. „Hai să plecăm, căci acum vin ei peste voi şi vă omoară!” 

Mirela ne-a spus că, până s-a pregătit rapid de plecare, adică şi-a luat nişte papuci, a tras o pereche de pantaloni peste pijamale şi a înşfăcat geanta, Laurenţiu nu le-a zis ce grozăvie a făcut. „Băiatul meu cel mare, Vasile, a ieşit desculţ. De afară nu s-a mai întors în casă ca să se încalţe. Am fi vrut să rămânem, dar nu mai puteam de frică atunci când am auzit ţipetele. Ţipetele urcau către noi. Ştiind că oamenii ăştia ne-au mai alergat şi altă dată şi de-abia ne-au adus, de la Rucăr, echipajele de Poliţie de la Câmpulung... Abia când ne-am depărtat la 100-150 de metri de casă, am văzut că băiatul meu este desculţ prin bolovani. De frica aia şi de zbieretele care veneau spre noi, a uitat să se încalţe. „Mămică, ce mă ustură picioarele!”, l-am auzit. „De ce, măi Vasile? N-ai apucat să bagi lipii în picioare?” „N-am apucat să mă mai încalţ.”, i-ar fi răspuns fiul în timp ce fugeau cu toţii de rupeau pământul. 

Mirela a afirmat că au vrut să părăsească de îndată Valea Bădenilor, prin pădure, ca să ajungă la părinţii ei, la Valea Hotarului. Iar la Dragoslavele să vină la Poliţie, să-şi predea fiul, care, pe drum, le-a dezvăluit că a înjunghiat trei oameni. „I-am dat telefon lui Dan Durleci, fratele bărbatului meu, şi el a venit cu o pereche de papuci pentru băiat. Când ne-a spus copilul ce-a făcut, ne distanţasem de casă, prin pădure. Dacă era s-o luăm pe drumul principal, treceam printre ei.”, a continuat aceasta. 

Varianta femeii rămase în viaţă, Narcisa Tinca, cum că, în afară de Laurenţiu, la omor au participat şi fratele şi tatăl său, este confirmată şi de băiatul ei de 16 ani. Mirela, însă, o contrazice: “Soţul şi băiatul meu cel mare nu sunt vinovaţi cu nimic. Am aşteptat toate probele de la „Mina Minovici”. Au ieşit toate probele, iar ei nu se găsesc cu nimic vinovaţi. Dar au fost închişi din cauza plângerii şi a declaraţiilor mincinoase date de Narcisa Tinca (n.r. mama fetei omorâte, care, odată cu copilul, şi-a pierdut soţul şi tatăl). Eu vreau ca Narcisa Tinca, băiatul ei şi mama ei să fie traşi la răspundere pentru suferinţa copilului meu, Vasile Durleci, şi a bărbatului meu, Dorel Durleci, care stau nevinovaţi în puşcărie. Ea a lăsat vorbă peste tot că nu se lasă până nu-mi bagă băiatul la puşcărie. Vreau ca omul şi copilul meu să fie eliberaţi. Nu se pune unul de martor de frica lor.”, a încheiat Mirela, nu înainte de a aminti fărădelegile comise de cel mai violent din neamul victimelor, care a bătut mai multă lume din sat, a spart case şi maşini. Inclusiv pe părinţii ei, Ileana şi Andrei Garcea, de 70 şi 75 de ani, i-a atacat pe când ieşeau de la Policlinica din Câmpulung. 

The most visited gambling websites in The UK