Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Un moft, prioritatea aleşilor: PSD vrea parcare, PNL, să se reconstruiască fostul Teatru de Vară

b_400_250_16777215_10_images_2056teatru.jpg Toate încercările ultimilor 15 ani de a reabilita ce au făcut primari cu dragoste pentru Câmpulung, nu cu ochii cât cepele după banul public şi după aranjamente cu constructorii plătitori de comision, au eşuat, cu consecinţe de ordinul sutelor de miliarde. Adunând pagubele unor proiecte catastrofale de renovări ratate precum Casa de Cultură „Tudor Muşatescu” (unde treimea din imobil reparată - şi aceea îndoielnic - a costat dublul valorii întregului contract!) şi parcurile văduvite, în primul rând, de aerul boem, rezultă prejudicii de ordinul sutelor de miliarde. N-au stricat deceniile trecute peste nişte edificii, pe care alţii ar da orice să le aibă, cât au stricat câştigătorii licitaţiilor, încurajaţi de uitatul în direcţia opusă al autorităţilor, care n-au văzut, n-au auzit nimic. În condiţiile în care nu s-a legat nicio intenţie de a consolida ceea ce mâna omului a nenorocit mai mult şi mai repede decât a făcut-o timpul, actualii aleşi îndrăznesc să planifice o altă investiţie de reconstrucţie, de data aceasta, din temelii, a unui obiectiv ruinat. S-a vorbit atât de mult despre Teatrul de Vară, încât ne e teamă să mai aşternem alte rânduri în continuarea paginilor umplute deja cu acest subiect de-a dreptul iritant, numai prin faptul că nu este nici de departe o prioritate a Câmpulungului. Iar în condiţiile în care nu se încadrează în categoria „urgenţelor”, la vârful municipiului se discută cu atâta patimă, încât cel străin de localitate ar fi tentat să creadă că nu mai este nimic de rezolvat la infrastructură rutieră, reţele de utilităţi, imobile publice, de-şi permit aleşii să consume timpul (şi banii noştri) cu mofturi. Căci un moft este, în condiţiile actuale, un spaţiu pentru spectacole în aer liber, ale cărui costuri nici nu vrem să ni le imaginăm, dacă doar pentru documentaţia lui s-a estimat că se va cheltui o jumătate de miliard de lei vechi! 

PNL dezminte ideea de disconfort fonic pentru vecinii viitorului Teatru de Vară 

În caz că nu era suficientă abordarea subiectului la dezbaterea publică a bugetului, consilierii municipali l-au deschis şi la şedinţa de Consiliu Local, de la sfârşitul lunii ianuarie, ţinută trei zile mai târziu. De parcă ar fi fost o mare realizare că în spatele devastat al Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, unde se întinde tot o ruină, fostul Teatru de Vară, în ton cu clădirea căreia i-a fost anexat, va apărea un edificiu cu aceeaşi destinaţie! Teoretic, util ar trebui să fie, ţinând cont de pofta neostoită de distracţie a câmpulungeanului, care se adună grămadă când aude o muzichie şi adulmecă aromă de grătar. Dacă v-a plouat în gură la gândul unui mititel valsând peste papilele excitate, ştergeţi-vă saliva, căci viitorul Teatru de Vară va găzdui cultură, artă, frumos şi rafinat, ne-a pus în temă liberalul Iustinian Stănescu. Iar arta nu merge cu mici şi bere, după cum am remarcat pe la vernisaje, ci cu fonfeuri delicate. Câtă cultură servesc iniţiatorii proiectului reconstituirii sălii de spectacole în aer liber am remarcat la evenimentele de gen, la care consilierii lipsesc masiv. Dar nu doare gura pe nimeni să se dea iubitor de cultură. 

Remarca lui Stănescu a apărut în contextul în care Maria Cotenescu a intuit că crearea unui loc de adunare publică va genera nemulţumiri din partea vieţuitorilor din zonă - mulţi vârstnici - care vor trebui consultaţi înainte de a purcede lucrarea. Uite de aceea era bine ca lumea să vină la dezbaterea publică a bugetului, ca să afle, să comenteze şi să protesteze faţă de intenţia Primăriei de a le produce un disconfort fonic, la anumite intervale, prin manifestările (elevate sau nu) ţinute la doi paşi de ferestrele lor. Când a auzit termenul „gălăgie” în acelaşi context cu viitoarea realizare propusă de grupul de consilieri PNL, Iustinian Stănescu a sărit imediat să contrazică asocierea defăimătoare având-o ca autoare pe pesedistă. „Înainte de a ne apuca de teatrul de vară, trebuie să cerem avizul celor care stau în jurul lui, dacă sunt de acord ca acolo să fie încontinuu gălăgie. Stau, totuşi, nişte oameni.”, s-a manifestat social-democrata cuprinsă de compasiune la gândul a ceea ce-i aşteaptă pe cetăţenii care n-au binevoit să ia atitudine faţă de planurile autorităţilor locale. Mai au o şansă să scape cu timpanele neagresate de „cultura”, care sigur nu va fi pe „mute”, derulată lângă blocuri, dacă PSD-ul câştigă alegerile locale. Ţâroiu&compania nu agreează deloc ideea înălţării altui teatru de vară, nefiind convinşi de atractivitatea acţiunilor ţinute acolo pentru public. Altfel spus, să nu se bage câteva miliarde, ca să avem sală de spectacole sub cerul liber, unde artiştii să presteze în faţa unei mâini de spectatori, cum se întâmplă la absolut toate manifestările erudite organizate fie la galeria de artă, fie la Big, fie la Primărie, fie la Clubul ARO.  

Târoiu ţine la ideea lui Călin Andrei

De parcă ar fi uitat cine a comandat proiectul parcării, la dezbaterea publică a bugetului, liberalul Lucian Ionescu a susţinut ironic că el, personal, şi-ar fi dorit să vorbească despre reabilitarea Teatrului de Vară şi nu despre amenajarea lui, aluzie la faptul că a fost demolat. „Dacă vreţi să discutăm pe tema aceasta, ar trebui să discutăm în privat, l-a repezit Ţâroiu. Nu ştiu cine a făcut acest proiect (n.r. ştie, Călin Andrei). Acolo este făcut deja un proiect, noi am început demolarea Teatrului de Vară în ideea construcţiei unei parcări, fiindcă am considerat la momentul respectiv că ar fi utilă. Vom solicita, în baza unui studiu de fezabilitate, aprobările necesare creării unui teatru de vară în acel spaţiu, unde ar trebui să avem o protecţie a locuitorilor. Vom vedea. Sperăm ca cei de la Culte să ne dea avizele necesare pentru realizarea acestui teatru de vară. Cei care au preluat clădirea şi au încercat reabilitarea ei au spus că nu trebuia să fie acel teatru şi că scena creează o problemă Casei de Cultură. Cred şi am crezut în ideea pe care am avut-o împreună cu domnul Călin Andrei, că zona respectivă are nevoie de o parcare. Dacă Consiliul Local va considera că nu este necesară, vom hotărî în Consiliu ce se va întâmpla.”

Caz unic în Primărie: subalterna, amendată pentru ordinul şefului                     

Bogdan David scoate la înaintare amenda încasată de o angajată a Primăriei, după ce a fost sesizat Inspectoratul de Stat în Construcţii că a lipsit avizul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Argeş la eliberarea autorizaţiei de desfiinţare. „Am încercat să amenajăm o parcare acolo şi am primit nişte amenzi, de aceea ne-am reorientat. A luat o amendă, foarte bine. Nu ştiu ce s-a întâmplat mai departe cu cei care au făcut demolarea. Pentru că, dacă s-a constatat că au demolat ilegal, trebuia să aducă în starea iniţială sau să facă ceva. Faptul că o persoană din Primărie a luat o amendă nu ne ajută pe noi cu nimic. Plus că este primul caz din Primăria Câmpulung în care un angajat ia o amendă, fără a răspunde solidar cu cei care au semnat această autorizaţie. Dar dacă tot ni s-a spus că este în neregulă ce am încercat să facem acolo înseamnă că trebuie să ne reorientăm să facem ceea ce a fost, căci cei care au făcut înainte Teatrul de Vară au fost foarte bine documentaţi, ca să nu spun altfel.”, a motivat viceprimarul David de ce insistă ca destinaţia controversatului amplasament să nu se schimbe.  

Aurelia Bleotu, angajata care a semnat autorizaţia de demolare a tribunei din spatele Casei de Cultură, a fost sancţionată contravenţional cu 5.000 de lei. Amenda a fost contestată, iar acţiunea aflată pe rolul Judecătoriei Câmpulung are ca prim termen data de 11 februarie 2016. 

Bălan toarnă gaz pe foc: Teatru de Vară, pe patinoar

Opiniile în privinţa destinaţiei suprafeţei de pe care putregaiurile au fost răscolite de lamele utilajelor, vara trecută, sunt conturate, chiar dacă sunt exprimate public cu jumătate de gură. Liviu Ţâroiu vrea să pună în practică ideea lui Călin Andrei, care a şi cheltuit nişte bani pentru întocmirea documentaţiei unei parcări în spatele Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”. În acest scop, a avut grijă, înainte de a părăsi Primăria, să rezerve, în bugetul anului 2015, 185.000 de lei pentru execuţia parcării şi 4.000 de lei pentru proiectul tehnic al investiţiei. După plecarea liberalului, urmaşul pesedist a considerat că sumele sunt insuficiente şi a plusat, în aprilie, la o rectificare de buget, cu 45.000 de lei pentru execuţie şi 1.000 de lei pentru proiectul tehnic. Asta deşi oferta firmei Siacons Eurotrust, căreia i-a fost încredinţat contractul, 184.257,34 lei, putea fi acoperită din valoarea alocată la aprobarea bugetului. 

Trecem peste ceea ce s-a întâmplat anul trecut, aşa cum au trecut liberalii peste proiectul gândit de fostul lor şef, hotărând să oprească operaţiunile de demolare premergătoare construcţiei obiectivului. În bugetul lui 2016, nici urmă de parcare finanţată în acest an. Motivul: proiectul lui Andrei, susţinut de Ţâroiu şi colegii săi de partid, a fost abandonat în favoarea unui nou Teatru de Vară, pentru care s-au pus de-o parte 50.000 de lei, pentru studiu de fezabilitate şi proiect tehnic. Conturarea lui în teren… în 2017, cu condiţia ca liberalii să obţină funcţia de primar şi, din nou, majoritate în Consiliu. Nici în prezent ideea n-a produs cine ştie ce entuziasm în rândul consilierilor locali, exceptându-i pe iniţiatori. George Bălan recomanda altă variantă: amplasamentul fostului patinoar. „Teatrul de Vară poate fi unul mobil şi, în timpul iernii, putem aduce un patinoar artificial ca să funcţioneze acolo.”, a sugerat el. „Îmbrăţişez ideea pe care a dat-o domnul Bălan, eu susţin în continuare că în zona respectivă putem face o parcare, care să descongestioneze circulaţia în zona Şcolii nr.1.”, l-a susţinut pragmaticul Ţâroiu.

 

The most visited gambling websites in The UK