Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, o forţă care şi-a propus să dezvolte societatea civilă

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3477

b_400_250_16777215_10_images_2051asm.jpgDemersul înfiinţării Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” s-a încheiat vineri, 23 octombrie 2015, odată cu eliberarea „actului de naştere” al unei entităţi-premieră nu numai pentru municipiu şi judeţ, ci chiar la nivel naţional, prin numărul de membri fondatori, domeniile în care activează, scopul şi obiectivele îndrăzneţe pe care le va promova în cadrul unei activităţi fără precedent în zona noastră. Asociaţia, rezultat al unei campanii de protejare a sănătăţii şi vieţii a tot ceea ce înseamnă fiinţă vie pe teritoriul Muscelului, campanie iniţiată de Evenimentul Muscelean cu aproape trei ani în urmă, a întreprins deja demersurile către autorităţile statului pentru a se face cunoscută, dar a avut şi prima acţiune umanitară. Deşi îndelung comentată şi contestată această acţiune unică, din toate punctele de vedere, prin reunirea unui număr consistent de lideri de opinie la nivelul comunităţii locale şi nu numai, singurul interes urmărit de Evenimentul Muscelean, de la care a pornit ideea, a fost să trezească societatea civilă musceleană şi s-o pună la muncă, în scopul dezvoltării zonei şi îmbunătăţirii vieţii fiecăruia dintre noi.

A.S.C.M. este „persoană juridică de drept privat, constituită sub forma unei organizaţii neguvernamentale, fără scop patrimonial, apolitică, independentă şi cu beneficiu public.” Sediul asociaţiei a fost stabilit în comuna Valea Mare Pravăţ, din raţiuni care ţin strict de atragerea de fonduri europene prin programele destinate aşezărilor rurale. A.S.C.M. are şi un sediu secundar, la sediul redacţiei Evenimentul Muscelean. Redăm din statutul asociaţiei scopul principal pentru îndeplinirea căruia va lucra ONG-ul proaspăt înfiinţat:

(1) Asociaţia este constituită în scopul promovării unui mediu curat, sănătos şi sigur în zona Muscelului, al promovării în rândul tinerei generaţii a ideii de trai într-un mediu curat şi sănătos şi al dezvoltării unui turism durabil în zonă. 

(2) Acţiunea principală urmărită în vederea îndeplinirii scopului propus de asociaţie o reprezintă achiziţionarea şi punerea în funcţiune a mai multor staţii fixe şi mobile de măsurare a calităţii aerului în zona Muscelului, precum şi informarea populaţiei şi a autorităţilor în legătură cu rezultatele activităţii de monitorizare a nivelului poluării.  

Însă obiectivele propuse depăşesc sfera protecţiei mediului, urmărind dezvoltarea de activităţi economice, sociale, umanitare, culturale, vor fi acţiuni legate de patrimoniu, turism, învăţământ, etc. şi, cel mai important, crearea de locuri de muncă. Pentru cei cărora le-am trezit interesul facem precizarea că asociaţia nu este închisă. Cei care doresc se pot alătura şi de acum înainte unei cauze oneste, care nu urmăreşte decât dezvoltarea localităţii şi a zonei cu fonduri europene.

The most visited gambling websites in The UK